🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #8: от вторник до четвъртък, 20:00

• 127 686
  • 2 495
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Street of Dreams
Toва от Роси е защитна реакция. Реши, че може да ги бие с техните камъни. Ама не може.
Принципно харесвам еволюирали общества, които приемат дори и странните и различните. Не всеки може и трябва да оцелява в джунгла, не всеки трябва да е социален дори.
Не мисля, че някой щеше да закача Росица, ако не си шушукаше, разменяше бележки и говореше зад гърбовете. И Клаудия, например, не е от социалните, но не съм видяла някой да я е взел на мушка заради това. Гледа си нейната работа и това е.
Възможно е да си права, не сме там. От друга страна Клаудия няма вайб на сърничка, по която се стреля в тъмното - чувствителната жертва на училищните булита, потънала в себе си и неспособна да се напасне. А зад гърбовете всички говорят. Трудно е да се каже кое е по-зле - споделянето на негативно мнение или откритата конфронтация in the face. Аз виждам негативните страни и слабостите на Роси, но това не е причина за нападение. (толерирам/игнорирам почти всякакви фрийкове Grinning)
Сигурна съм, Роси носи последствията си не от сега - цялата мъка й е изписана на лицето. Но не видях опит да се напасне или да се хареса. Съгласна съм, че да не ти трябва ничия валидация изисква психическа стабилност обаче, което Роси няма. Тя е направила черната мъка част от себе си и си я носи на гърба. Като почти всяка риба, която познавам (да не се засегнете). Не са за този "лош" свят и това е - все са неразбрани, изгубени... но не ми пречат.

А Мартин вдигна мерника на Васил още когато той прояви интерес към Даниела и я покани да си говорят. Беше въпрос на време.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 18:56 от OnDiNe_

# 1 276
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
А с какво се издържа Анета, как си набавя 5-6к месечно? Или то тази сума беше пожелателна

Kaто й гледам нескопосаните екстеншъни,по скоро си мечтае да има 6к за женски глезотии.
На мен ми е отблъскваща и въобще не ми е забавна.От онези хора,които ги слушаш и очакваш всеки момент да се изложат с някоя глупост.А при нея валят като порой от устата й.
Няма финес и възпитание.

За Роси,с всичките ми симпатии към нея, въобще не мисля,че е много интелигентна.Дори глуповата на моменти,защото ясно си показва отношението и мислите (а това там не е плюс). Все гледа едно такова нещастно,озлобено, досадно,когато са наредени групово.
В добавка, явно коментира останалите на висок глас (което е толкова ненужно).
 Не знам с какъв акъл е влязла в предаването,че тя ще е център на внимание и ще ходи всеки ден по срещи,ще й свалят звезди и тн.

Има много по-зле от нея - Синтия например е абсолютен декор от ден 1,но момичето си стои с гордо вдигната глава, не показва с нищо,че й е неприятно и ето.Никой копче не може да й каже,защото не им дава поводи.

# 1 277
В живота постоянно ни се налага да комуникираме с хора, които не са ни приятни. Неизбежно е и всеки трябва да може да навигира.

Колкото до това защо Росица не комуникира с никой, въпросът е… Дали 1 човек е в грешка… Или 20 човека са в грешка? Аз мисля, че е първото, ако ме разбирате.

О, аз мога да общувам с неприятници, просто не искам и винаги като имам възможност, гледам да си го спестя. Колкото до "правото на мнозинството" от редица исторически примери може да се извади извод, че то често греши, докато аутсайдери-единици движат прогреса на обществото, често заплащайки жестока цена за различието си.

Ако виждам някаква грешка в Роси, то тя е че настроението й твърде много зависи от действията или бездействията на някакви случайни хора.

# 1 278
Извинявай, коментарът за това, че човек трябва да се нагажда, не беше насочен към теб и колежките ти, а към Росица. Редактирах се.

А за настроението на Росица е вярно и то е свързано най-вече с Виктор. Първите дни се държеше нормално. След това осъзна, че той няма интерес към нея и стана като буреносен облак. Не може щастието на една жена да зависи от мнението на някакъв мъж.

# 1 279
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Роси си комуникира. Многократно сме я виждали да разговаря с Ева и Александра. Дори с АМ имаше разговор край басейна.
С Адриана вече 2 пъти ги виждам да играят табла.
Въобще не е изолирана,но е глупава,като коментира момичетата зад гърба им и като прави неприятни физиономии на общите разговори след срещи. Толкова пък да не може да го изиграе лицемерно,усмихни се там 2-3 пъти и това се иска от теб... или поне да не показва явно колко й е досадно?!

# 1 280
Колкото до Роси, може би ги дразни не защото е демонстрирала, че е нещо повече от тях, а защото тези с комплексите си мислят, че го прави.
Е, как да не демонстрира? Тя за няколко седмици е решила, че никой от там не е достоен за нейното присъствие и разговор. На мен лично ми е странно сред токова хора да не можеш и един човек да намериш, с когото да общуваш редовно. Всички ли пък са чак толкова черни и прости? За мен Роси се държи инфантилно с това цупене.

Иначе тя си е напълно права за Виктор и отношението му към нея. Заслужава повече от него.

# 1 281
ВикторЧо си остана само с трите колежки актриси Люба, Брани и Клаудия. Само те знаят, че си играят на ужким. Sweat Smile

Люба беснее, че няма наплив към Вики и тя ще спечели, а никоя не го иска. Имало било класация първо място, второ, трето и четвърто, не можело така Laughing

# 1 282
Тази Даниела наистина си вярва, че даже използва материал от поведението на момичетата, сигурно за следваща книга. Гледах някакви клипове, премиера на книгата и колко фенки дошли да си купят. Тя си е повярвала, че е голяма писателка, беше с черната рокля с перата, видели сте я на коктейлите.  Мисли се за голяма разбирачка на психиката на свалките, или отношенията между мъжете  и жените.
С Бачорски се познава, сигурно с Анастасия са от един регион и се познават, от Родопите.  Взима пример от Бачорска да иска и иска.

Мартин е от София,  с баща нотариус  и министър на икономиката и индустрията до скоро, и майка нотариус. Образован, богат. Баща му го е гонил от къщи заради Емануела. Скарани били.
Ще ми е интересно да видя Даниела в предпоследната серия.

# 1 283
Другото е, че Роси някак си демонстративно се цепи от колектива, което също ги дразни. 10 човека са седнали на единия край на басейна, тя излиза и сяда точно срещу тях, но на другия край. Набива се на очи. Ако иска да е сама / на тихо, можеше да отиде в градината… Да се отдели по-деликатно.

# 1 284
За мен лично вчера най-смешното от целия епизод беше, когато Любомира тръгна да разправя на Силвия как Росица си сменила отбора ненадейно, съответно имаше и др.коментари за това кой за кого бил там, имало ли нужда да стои и пр. И онази кима, ли кима...при все, че тя е там за никого. Аз такова унижение не бих издържала, това е нечовешко просто. Екскурзия, ок, моренце, вила, ама това момиче за мен е жива излагация. Особено сега, след като Мартин вече се ориентира окончателно, наистина ли не се усеща, че става дори нелепо да коментира с Любомира подобна тема? А Любомира, от своя страна, може би смътно усеща, че за една бройка можеше да е на мястото на Роси. Тази бройка се казва Бранимира - ако тя беше се държала изначално, както се държа вчера, Виктор щеше не от първата седмица, ами от първия ден да си намери избраница. Ако пък не беше Бранимира, Косара щеше да му завърти главата. Така че малко смирение не е излишно.

# 1 285
  • Ню Йорк
Е той вече Мартин може да си ходи с Даниелка под ръка. Нали и се закле във вярност.

# 1 286
От друга страна Клаудия няма вайб на сърничка, по която се стреля в тъмното - чувствителната жертва на училищните булита, потънала в себе си и неспособна да се напасне.
...
А Мартин вдигна мерника на Васил още когато той прояви интерес към Даниела и я покани да си говорят. Беше въпрос на време.

Ахаха, да, Клаудия има вайб на човек, който би те нарязал на парчета, без да му мигне окото, ако му кажеш нещо накриво Scream

Според мен Мартин завижда на Васил, че е толкова вървежен и егото му не може да понесе някой да е повече от него. Още от самото начало се държи снизходително и подозрително с "новобранката". Но ще видим довечера дали пък Васето няма да стъпи накриво.

...

Нещо не ми се гледат повече Даниела и Мартин заедно. Той иска да я използва за секс, тя пък е решила това да му излезе през ушите, ако изобщо. В случая дори мога да я оправдая, защото той няма реални чувства към нея, но пак ми е грозно.

# 1 287
В живота постоянно ни се налага да комуникираме с хора, които не са ни приятни. Роси не може да го избегне.

Колкото до това защо не си говори с никой, въпросът е… Дали 1 човек е в грешка… Или 20 човека са в грешка? Аз мисля, че е първото, ако ме разбирате.
Комуникацията е силно надценено упражнение. Ако някой интроверт се чувства добре без да комуникира, аз бих го оставил на мира без да го наричам "грешка"..

# 1 288
И аз това си мислех за Виктор. За мен това е пълно доказателство, че поведението прави един човек съответно по-красив или по-грозен.

# 1 289
На мен пък ми харесва Виктор как си плува сутрин в дългия басейн.

Общи условия

Активация на акаунт