Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Априлска вещерска и спортна

• 67 365
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 150
Ох, много имам да казвам за българските ортодонти и мнението ми е, че огромната част от тях са хем печалбари, хем некадърници. След всичкото, което ми причини един софийски доцент, просто ... Седем години лечение не е нормален срок. Иначе и дъщеря ми беше с шини около 2 години, становището на тукашните ортодонти е, че е било безсмислено и само сме я измъчили... Все още не искат да слагат брекети, изчакват да порасне и следят на няколко месеца развитието.
Постоянният ритейнър е друго, той си е за след лечението, така или иначе.

# 151
Чувала съм за такива "доцентски" случаи....

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 07:17 от zlatenceto

# 152
  • Пловдив
Злате, гуш!

# 153
  • Mediterraneo
Постоянните ритейнъри е ясно, че са доживот, ако не искаш да се разбута всичко. Но и аз зяпнах при седемте години лечение. Все бях чувала за дълго лечение, гаджето на голямата ги носи почти 5 години, ама 7... Че и само горни. Леле! Аз на същия огън се пека в момента, де, надявам се да е безпроблемно и да приключи в планираните 24 месеца. На голямата ги махнаха 2-3 месеца по- рано от предвиденото.

# 154
Мисти, иде ми да ревна сега като ви се оплаках, че държа фронта от миналата седмица. Имам 2 часа тишина вкъщи... Благодаря ви! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 07:21 от zlatenceto

# 155
Алекс,започнахме отдавна,със скоби.Малка челюст,трудно и бавно ставаше разширяването,паралелно избутване на резец,растящ в небцето.Дойде ковид,Шефа се роди,телче на скобите се счупи ...Докато се наканим да отидем, захапката се беше променила,спрямо скобите,и се наложи брекети.От слагането им,до сега,са близо две години.Междувременно вадене на зъб,издърпване/избутване на проблемния...Отродонтката, която го лекува,определено не е от печалбарите.Още от началото държеше на скоби, защото беше възможно да се оправи само с тях.Но наслагването на обстоятелствата си оказа думата.Затова,моля,не обвинявайте,и казвайте кое е редно,и кое не.Отстрани е лесно, нали.
Злате , Hug

# 156
Ще замълча тогава. Писахме едновременно.

# 157
  • Наблизо
Мерси,Алекс!
Аз съм и на терапия,и се храня по Зоната.Бавно става,но и аз така искам.Иначе ще увисна като втасало тесто..
Моят метаболизъм и е от умрял по-умрял,с Хашимото ,кортизол в небесата …ама се раздвижиха нещата и съм доволна.
Днес ядохме в икея,винаги в добър изобр и имат здравословни опции.Малкото си изяде пръстите,аз си хапнах моите любими кюфтета.Тази вечер домашна пица,която основно ММ яде,а аз като гледам ще си я ям още няколко дни.Детето яде царевица от консерва.

Ох за ортодонтско…лечение говорите,при нас предстои като смени зъбите.Положението е зле,особено долната челюст.Много по-назад е от горната.

# 158
Ортодонтско лечение не включва само брекети 🙄

# 159
Ренко, дожаля ми за детето. И не е от страни, аз самата се мъча с десетилетия, заради некадърни ортодонти. Имам извадени 8 здрави зъба. За съжаление дори след сеганото лечение зъбите ми няма да изглеждат както трябва. Защото малоумника ми извади преден зъб... Между другото, и до сега го правят за мой потрес. Трябваше или да се примиря с асиметрията, или да вадя още един зъб и да слагам имплант на мястото на предния. Та, искрено съчувствам на всички, които минават през това. Дъщеря ми върви по моя път, надявам се че ще се размине по-леко от мен. За нея вече търся и второ, и трето мнение.

# 160
Алекс, как преден зъб?! Звучи зловещо направо и съчувствам! Hug
А тези алайнери в какви случаи се ползват, не съм стигнала до тях да чета...

# 161
  • Mediterraneo
На моята ще й вадят два зъба, но се съгласих, защото тя няма зародиши на постоянните, иначе не бих се съгласила и щях да търся друг вариант.
Ренко, не се засягай, сега като обясни, нещата са ясни, че 7 години са дълго време. При голямата разширяваха горна челюст, няколко месеца имаше едно апаратче в устата й, освен брекетите, което не знам как търпеше това дете и как не я даваше позиви за повръщане постоянно Sad През какво ги прекарваме тези деца Simple Smile

# 162
Алекс, как преден зъб?! Звучи зловещо направо и съчувствам! Hug
А тези алайнери в какви случаи се ползват, не съм стигнала до тях да чета...

Е, така. Даже си спомням, че и хирурга беше учуден, та му звъня за потвърждение. За постоянен зъб иде реч. И понеже следя една група във фейса, за ортодонтско лечение, та редовно има хора, на които им е предложено да извадят резец. Някои се съгласяват, а зъболекарите в групата ги убеждават, че е съвсем ок и изобщо не личи. Та така.
Алайнерите се ползват все повече, и все повече тежки случаи лекуват с тях. Удобни са, не правят рани, изобщо за мен са идеални. И при тях се ползват ластици като при брекетите. Единственото притеснение при тях е дали ще се носят препоръчителното време в денонощието, защото се свалят за хранене. Трябва много сериозна дисциплина.

# 163
Явно всяка специалност има извращения и откачалки... преди 20 години един идиот ме убеди да ми прави септоплатсика с *местна* упойка, не искам да ви разказвам подробности... Иначе е виден унг и вероятно вече нелош лекар.

# 164
Рен, не исках да бъда нетактична. Погрешно те разбрах, когато написа, че след 7 годишно лечение са свалили брекетите. Извинявай.

Общи условия

Активация на акаунт