Турско име с К за момче

• 1 204
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
На мен много ми харесва името Кадир. При Карим, лесно човек може да бърка Керим-Карим....
Кадир ми звучи ясно и някак на място. Google ми каза, че значението му е "Способен, мощен".

# 16
  • В градината...
Напоследъм е модерно Кан.
Синът ми има съученик Керем - явно от сериалите, преди не се срещаше.
Кортан, Кубат...

# 17
Не че съм гледала много сериали, но във всички има по един Керем и един Тарък.

# 18
  • София
От мен Кенан. Като Кенан Йълдъз. Харесвам ги и като футболист, и като визия.

# 19
  • В градината...
Верно, ама майка му германка.

# 20
Прочетох всички имена от гугъл. Писах тук, защото може някой да напише по оригинално и различно име. 

Ако попитате Гугъл, няма  ли да ви даде дълъг списък с имена. В темата ще съставим нещо подобно, но по-бавно.
Каква е целта на темата - да ни изпитате доколко сме наясно с чуждите имена ли? Повечето от нас ще копират от Гугъл.
Аз знам за Кадир, но не съм сигурна дали е точно турско, а и не ми харесва. Може да означава нещо хубаво обаче.
Кемал също е турско.
В България или в Турция ще живеете? Защото Кемал, Камил на български ще се свързват с камила и особено в детска възраст, няма да му е подходящо името.
[/quote]

# 21
Кахраман дочух сега в някакъв турски сериал, докато сменях каналите.

# 22
Кахраман е турска фамилия. Познавам семейство с това име.

# 23
  • София
Име е Кахраман и означава "герой", съответно се ползва и като фамилия.
Турските имена не придобиват окончание за фамилия, затова имената и фамилиите звучат еднакво.

# 24
И аз така знам.

# 25
И в България има фамилни имена Караманов и Карамански. Може би също идва от тази дума.

# 26
  • София
Караман е друго. Силен, снажен човек означава.

# 27
Не знам. Но много турци пропускат буквата „х". На Ахмед казват Амед, на Хюсеин – Юсеин, на Хасан – Асан. Та си мисля, че Кахраман и Караман може да е едно и също име.

# 28
  • София
Може и производно да е, но в конкретния случай при изчезването на буквата вече придобива различно значение.
Другите са производни имена. Такива има на всеки език. Зависи от това как родителите си представят името,което дават на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт