Всичко за гел лаковете - тема 58

• 16 944
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря много, първата ще е. Пък когато се престраша да си направя първия маникюр ще мина да споделя как е 😊

# 106
Благодаря на всички за насоките за Hepa free продуктите. Взех си всички продукти на такава основа- база, безкиселинен бонд, гел лакове, топ и гел желе. За пръв път от много време след като си направих маникюра не получих никакъв сърбеж и съм много, много щастлива. Благодаря, че ми помогнахте да открия проблема и ми дадохте насоки. 😊
Единствено неприятното е, че може би заради това че са по-изчистени като състав и по-леки, се почна едно отлепване на гел лака на доста нокти и се чудя сега с него как да се справя.😄

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 21:44 от ПифФ95

# 107
С добра подготовка на нокътната плочка - матиране, хубаво почистване на кутикулите и внимателно лакиране без разтичане на продукта по кожата.

# 108
С добра подготовка на нокътната плочка - матиране, хубаво почистване на кутикулите и внимателно лакиране без разтичане на продукта по кожата.
Благодаря за съвета, но това съм го правила и преди, и сега с новите продукти. Не е имало отлепвания за година и половина с продуктите на Коди, а сега още на втория ден се отлепиха доста. Не съм променяла технологията. Въпроса ми е дали по-скоро има продукт, който да играе ролята на ултрабонда на коди, или по-добра база, която да е hema free, която да издържа повече.

# 109
Благодаря за съвета, но това съм го правила и преди, и сега с новите продукти. Не е имало отлепвания за година и половина с продуктите на Коди, а сега още на втория ден се отлепиха доста. Не съм променяла технологията. Въпроса ми е дали по-скоро има продукт, който да играе ролята на ултрабонда на коди, или по-добра база, която да е hema free, която да издържа повече.
пробвай да ползваш същата марка база каквато е и на гелът после. Обикновено са правени така, че да си пасват идеално.

# 110
  • София
Здравейте дами.

Видях последната пила за нокти, която препоръчахте на дамата по-горе, но искам да попитам дали от тази сте доволни?

# 111
Аз съм доволна от пилата, имам я в бяло. Оборотите наистина са 45000. Купих си допълнително фрези и ми върши добра работа. В Тему успях да я намаля до 15  лева.

# 112
Разбира се. Защото Коди съдържа Нema и държи и с малка или никаква подготовка на плочката, като сложиш ултрабонд.
Ако кажеш коя марка ползваш, може и да можем да помогнем с идея. Обикновено всяка марка си има система, която препоръчва, и стъпки за нанасяне на гел лака. Възможно е обаче и да нямат Hema free праймер.

# 113
  • София
Аз съм доволна от пилата, имам я в бяло. Оборотите наистина са 45000. Купих си допълнително фрези и ми върши добра работа. В Тему успях да я намаля до 15  лева.
Благодаря за отговора. А как да разбера кои фрези са качествени в тему, за да и купя още бройки?

# 114
Ако кажеш коя марка ползваш, може и да можем да помогнем с идея. Обикновено всяка марка си има система, която препоръчва, и стъпки за нанасяне на гел лака. Възможно е обаче и да нямат Hema free праймер.
Вече разбрах какво имаш предвид 🙂 Базата е на Семилак, гела на COSMETICS Zone, лака и топа също са на Семилак. Пробвах с безкиселинен праймер на Sunone, ама нещо явно не се получи. 😄 Определено си чувствам нотките по-меки и гънещи се, бях посвикнала със здравната на Коди 😄

# 115
Мисля, че безкиселинният праймер на Semilac съдържа Hema. Провери му състава за всеки случай.
За здравина като цяло препоръчваме изравняване с база или гел.

# 116
Аз изобщо не нанасям праймър/дехидратор. Директно нанасям база, а след това гел. Аз съм много доволна от луксио, 3 седмици държат.

Щом харесваш каучуковата база на Коди - пробвай тази на кинетикс, на сайта им пише, че каучуковата база е без хема.

# 117
Може ли да ми препоръчате течност за премахване на лепкавия слой или всяка една върши работа? До сега използвах спирт, но ми казаха, че не е най-добрият вариант. 🤔

# 118
Според мен спирта е най-добрия вариант, а другото е маркетинг - спирт с оцветител и аромат на десеторна цена Grinning

# 119
И аз чистя със спирт.
Ето снимка от вчерашния маникюр

Общи условия

Активация на акаунт