Всичко за гел лаковете - тема 58

• 49 261
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Много благодаря за информацията 💐
Предполагам този сайт е ок за поръчка?

# 346

Ще правя комшийката и кво да видя- имам 2кутии с лакове и един гел се разлял.Изтрих жертвите опекох локвата и я отлепих.И без тва има ТРО отиде на боклука...

# 347
Много лесно може да се ориентирате кои лакове имат ТРО - влизате в сайтовете на продавачите им и ви излизат прекрасни намаления Grinning Щом са намалени, значи имат ТРО, затова ги разчистват.
Ще си спестите четенето на миниатюрни етикетчета и търсенето на SDS, които за българските вносители все още са мъка да се дадат.

Аз така за 1 минута разбрах, че дори многото ми HEMA free цветове на Семилак са с ТРО. Кофти, още не съм решила какво да правя. От над половин година не се лакирам и всичко е прибрано по дисаги. Май сега и с новите съставки ще имам добър стимул за огромно разчистване.

# 348
В някои сайтове намалят, дриги не, или намалението е незначително и не успявам да разбера кои са без вредната съставка . Четох , че лаковете на прети са без тпо, а джеса са на прети, би трябвало и те да нямат, но пък виждам голямо  намаление на тях , а състав никъде... Напоследък ползвам тези. Както и клареса и сънон

# 349
Като си разгледах лаковете на Sunone повечето нямат преведена лепенка нищо,така си ги продават в сайта и едни други имам от сайта на Полина ,на тях в състава не пише да има ТРО това не значи ,че няма.

# 350
  • Пловдив
То и друго е чудно кога успяха толкова производителя да създадат нови лакови с изчистен състав...почти съм сигурна, че усилено се подменят етикети.

# 351
Абсурд евтините китайски лакове да нямат ТРО. Това е евтина съставка точно с произход Китай. Вероятно е написана по различен начин, ако изобщо е написана.
Иначе производителите знаят за тези промени от над година, приемането на промени в законодателството и то на ниво ЕС е предхождано от множество консултации със заинтересовани страни, работа на експертни групи и тн.  Само крайните клиенти и маникюристките разбират сега.

# 352
  • София
Да ви кажа честно аз се замислих колко точно е вредна тази съставка. Разпитвах чат джипити и според него няма някакви официални изследвания/доказателства, че ТПО е канцерогенен. Всичките ми продукти вкъщи са на Коди и с доста желание си купувах всичко едно по едно докато си ги набавя и се замисилих дали да се ''втурвам'' да хвърлям всичко и купувам ново. Поръчах си база на Luxio за момента и с времето лека полека ще ги подменям.

Имам чисто нова база на Коди, която отворих на предния си маникюр..ами, няма да ги хвърлям...

# 353
Аз нищо не открих за Weex и ще си ги ползвам. Може би само база и гел в бутилка ще поръчам на Луксио.

# 354
Проверих си повечето и се оказа, че има в 1 база opal на Коди и в 1 гел на Клареса. Гела сигурно ще го оставя, че го ползвам само при счупен нокът. Базата на Коди така и не ми хареса и сигурно ще я изхвърля. На етикетите на MOON, които имам, няма TPO. Neonails явно ще ги проверявам от сайта. Обаче това на мен е моя мешаница и божа работа какво точно съдържа. Бази и лакове, които не ползвах самостоятелно и стана като цветна потал база 😃

# 355
Здравейте, тъкмо разглеждах в nailmastershop и всичко на Коди е вече без ТРО, поисках снимка на етикета.
Цените им са същите, че дори и намаление имат? Какво мислите това истина ли е?

# 356
Много лесно може да се ориентирате кои лакове имат ТРО - влизате в сайтовете на продавачите им и ви излизат прекрасни намаления Grinning Щом са намалени, значи имат ТРО, затова ги разчистват.
Ще си спестите четенето на миниатюрни етикетчета и търсенето на SDS, които за българските вносители все още са мъка да се дадат.

Аз така за 1 минута разбрах, че дори многото ми HEMA free цветове на Семилак са с ТРО. Кофти, още не съм решила какво да правя. От над половин година не се лакирам и всичко е прибрано по дисаги. Май сега и с новите съставки ще имам добър стимул за огромно разчистване.

Да, много точно. Mynails.bg имаха голямо намаление и аз се подлъгах и напоръчах доста неща. Преди раждането и покрай бебето и аз не съм се лакирала доста дълго време и бях решила да започна отново. Сега и аз се чудя какво да правя. Някак си съм пропуснала новината за забраната или пък не е била обявена до преди месец.

# 357

Да, много точно. Mynails.bg имаха голямо намаление и аз се подлъгах и напоръчах доста неща. Преди раждането и покрай бебето и аз не съм се лакирала доста дълго време и бях решила да започна отново. Сега и аз се чудя какво да правя. Някак си съм пропуснала новината за забраната или пък не е била обявена до преди месец.
Май Нейлс заменят неотворени опаковки в срок на годност на продукти с ТРО с продукти без ТРО. Копирам съобщението от страницата им във фб.

Скрит текст:
Ако вече сте закупили нови продукти в срок на годност, които съдържат ТПО – ще ги заменим с нови без тази съставка СЛЕД 20.08.25
🔄 Правила за замяна на продукти:
1️⃣ Уверете се, че продуктът е нов и неизползван.
2️⃣ Проверете дали съдържа ТПО:
 📍 Отлепете внимателно етикета на гърба на шишето.
 📍 Ако в състава видите:
  - Trimethylbenzoyl Diphenylphosphine Oxide или
  - Diphenyl(2,4,6-trimethylbenzoyl) phosphine oxide
 ➡ Той е за смяна.
3️⃣ Опаковайте добре продуктите и добавете стоковата разписка / касов бон / фактура.
4️⃣ Изпратете пратката за ваша сметка на:
 📦 Май Нейлс ЕООД
 📍 офис на Еконт – гр. Пловдив, Пещерско шосе 115
 📞 0889909925

# 358
Момичета, простете, че нямам време да изчета всичко и питам направо. Благодаря много, ако някой има добра воля и ми отговори.
Някъде писали ли сте т.нар. “голи нокти” или “японски маникюр”? Много ми харесва как изглежда и бих искала да пробвам.

# 359
FreesiaR, благодаря, видях поста, но съм изхвърлила касовата бележка. Въпреки всичко им написах гневно съобщение, че постъпиха адски некоректно като направиха такова намаление и пропуснаха да отбележат предстоящата забрана. Разбира се аз отворих продуктите щом ги купих, за да ги видя. Вероятно всеки клиент го прави, но така или иначе няма как да докажа, че съм ги купила от тях.

Общи условия

Активация на акаунт