Всичко за гел лаковете - тема 58

• 39 021
  • 608
  •   2
Отговори
# 585
Здравейте! Правя себе си и мама от почти 2 години, но винаги моите нокти издържат по 3 седмици и повече, а на мама едвам 2.  Според мен нейните нокти са много мазни и това е проблема.Въпроса ми е какво мога да направя още, за да може и нейните да издържат. Първо надрасквам нокътната плочка, след това премахвам праха и почиствам с обезмаслител. После дехидратор и безкиселинен праймър. Използвам лакове на Claressa. Може ли да ми кажете какво друго мога да направя или някоя друга марка, която ползвате за много мазна плочка. Благодаря, предварително!

# 586
Ето една мацаница от мен.

Кожите, обаче, все още са ми голямо предизвикателство.
Имам много сухи ръце и колкото и да мажа кремове и масла кожата ми изсъхва адски много и някак мъртвата се подпъхва много навътре в основата на нокътя. Качвам снимка за пример. Съответно, в опита си да я махна, защото адски ме дразни (а и ми пречи на лакирането после) винаги се боцкам или режа повече от необходимото и после пръстите ми са чувствителни ден - два.
Знам, че по принцип колкото по-малко се реже е по-добре, но много стърчат изотдолу. Тази от снимката вече съм я изрязала колкото мога.
Ползвам избутвач, фреза пламък и клещи
Някакви съвети?

# 587
  • София
Аз също имам ужасни кожи, сухи, рошави и непокорни. Скоро започнах да се мажа с вазелин, най- прост вазелин и усещането е много различно, много по- меки и лесни за "обработване" са.
Мацаницата е много приятна- при все, че харесвам максимално изчистен маникюр, това ми харесва.

# 588
Може да опиташ с топче. Ако хванеш цаката, много добре и реже и полира

# 589
Моите и тези на мама,мисля че станаха добре обаче ми отнема 4,30 часа .  Някак съм изцапала блузата си със спайдър гел ,как мога да я почистя. Пробвах със спирт,но си остана петно

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 00:39 от Radii❤️

# 590
В алиекспрес има доста промоции за 11.11.
Не сме споделяли скоро линкове, но ми попадна хубава електрическа пила за 31 лева, затова оставям линк, в случай, че някой си търси:
https://a.aliexpress.com/_EHYt9w8
И една страхотна лампа за 24 лева, нищо че е от базовите модели:
https://a.aliexpress.com/_Ez4kk9O
Лампа на батерия за търсещите удобство за 45 лева:
https://a.aliexpress.com/_EHZ3QPa
Удобна помощна (а и не само) лампа за 10 лева:
https://a.aliexpress.com/_EwfSCWg
И прахоуловител с филтър за 34 лева:
https://a.aliexpress.com/_EIkhnxe

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 09:56 от HoneyBee33

# 591
Уу, благодаря HoneyBee33 . Сериозно се замислям за пилата. Моята я купувах преди да открия тази тема и е точно един от примерите за пили, които не се препоръчват.
А какво мислите за качеството на фрезите от алиекспрес? Моите са само от там, вършат работа, но имам чувството, че може и по-добре.
Може ли някой да препоръча конкретни, които знаете, че са хубави? Най-вече ме интересуват диамантените за апаратен маникюр

# 592
Фрезите от алиекспрес са същите като тези на Елена за 45 лева бройката, само че.. от алиекспрес - идват бавно. Друга разлика не виждам. Не че не е възможно да попаднеш и там на кофти фрези, но поне струват 3-4 лева твърдосплавните/керамичните и някакви стотинки за диамантените. Поръчвай смело. Гледай продавача да има висока оценка, много продажби и ревюта с реални снимки и всичко ще е наред. Всеки път различни поръчвам и не мога да дам конкретен линк, но досега не съм попадала на дефектни. Диамантени (топчета, пламъчета) за кожички има по 10 броя в пакет за 4-5лв, и по 50 броя в пакет за 16-17лв.

# 593
Аз май нещо започвам да се разочаровам редовно от продуктите на Коди.
Сега, пък, нов проблем:

Цвета се лющи като гипс от self level builder gel-a. Уж всичко е в срок, почиствам лепкав слой, не е препечен и т.н.
Някой с подобен опит?

# 594
Здравейте,

преди две седмици си направих изграждане на изгризаните нокти. Изградената част не мръдна, но отдолу към кожичките на места беше лакирано извън нокътя и при израстването лакът почна да се надига до степен че ми се закачаха нещя да повдигнатото. Затова без да мисля много си записах час за поддръжка.
Свалиха ми старото покритие с ел. пила, там където беше олющено допълнително го изпили за да се изравни към нокътя с ръчна пила, но после продължи да пили с ръчната пила преди да нанесе някакво ново покритие. Не съм наясно със стъпките, но мисля че нанесе нещо, което не трябваше да се пече, после пак ме изпили с ръчна пила. В някакъв момент усетих някакъв дискомфорт в основата на плочките но не обърнах внимание. Преди да започна да наняся гела, забелязах обаче че ноктите ми в основата си (там където няма от старото покритие са доста порозовели), а след това след поставяне в лампата на един нокът усетих доста силна болка и си извадих ръката. Както и да е. Пиленето беше доста и имам подозрението че ноктите ми са препилни, защото от вчера вечерта имам чувствителност в основата на ноктите на два пръста и това дооста ме дразни. Ще мине ли това или трябвя дя се направи нещо. Изтръпвам при мисълта да ходя да ми махат пак покритието и да ме пилят.

# 595
  • Down south
Аз май нещо започвам да се разочаровам редовно от продуктите на Коди.
Сега, пък, нов проблем:

Цвета се лющи като гипс от self level builder gel-a. Уж всичко е в срок, почиствам лепкав слой, не е препечен и т.н.
Някой с подобен опит?
Сякаш нокъта се раздвоява или поне на мен така ми изглежда.
Само на един нокът ли е?

# 596
Уу, благодаря HoneyBee33 . Сериозно се замислям за пилата. Моята я купувах преди да открия тази тема и е точно един от примерите за пили, които не се препоръчват.
А какво мислите за качеството на фрезите от алиекспрес? Моите са само от там, вършат работа, но имам чувството, че може и по-добре.
Може ли някой да препоръча конкретни, които знаете, че са хубави? Най-вече ме интересуват диамантените за апаратен маникюр

Аз съм много доволна от Wilson. Малко по-скъпи са около 20-30лв ми излезе накрайника, за 2те посоки е. Имам керамичен и метален и не ги заменям. Ползвам ги от около година. За мен си заслужават парите.
Това е линк към магазина.
https://a.aliexpress.com/_EQZEBzK

Скоро не съм разглеждала как вървят цените. Може да има нещо намалено.

# 597
Daylily няма раздвояване, явно от снимката така изглежда. Под цвета се вижда бял брокатен гел.
На няколко нокътя на връхчетата е, просто цвета се отделя от гела и се лющи 🤷‍♀️

# 598
Здравейте,
От къде мога да си купя shellac cnd? Търсих онлайн и не намерих, искам в къщи да си го правя.

# 599
Здравейте,
От къде мога да си купя shellac cnd? Търсих онлайн и не намерих, искам в къщи да си го правя.
CND са професионална марка и продават само на хора с документ за квалификация. Официалния дистрибутор за България е Интеркозметика.бг - но не можете да поръчвате свободно от сайта. Вероятно може да се намери из Ибей, ОЛХ и други сайтове, но това е и марката с най-много ментета на пазара, така че аз не бих поръчвала от друго място, освен от официалното.
Защо CND? Има толкова много свободнодостъпни марки, които са с много добро качество. Насочете се към нещо друго, в заглавния пост има доста предложения.

Общи условия

Активация на акаунт