Ще е дълго, но няма как да опиша всичко с малко думи и ще говоря с имена, защото трябва да се прочетат. Ние сме поредното доволно и щастливо семейство завърнало се от Сърбия. Синът ни е на почти 2 години, като при раждането д-р Димитър Златанов ни каза, че синът ни е с пеноскротална хипоспадия с 90 градусово изкривяване и че това се оправя с две операции като първата се прави на 1 година. От там започнахме да ходим при светилата от Пирогов - първо при Пеев, който беше изключително арогантен на въпрос колко деца оперират (ориентировъчно) получихме отговор, че това не е наша работа и какво ни интересува, няма кой друг освен него да направи такава операция, като тук станаха минимум 2. След това посетихме д-р Минова, на която изрично казах, че не забелвам 40-дневното си бебе, но тя имаше друго мнение по въпроса. След като к казахме защо отиваме, получихме въпрос защо изобщо отиваме при нея тя не е администратор, че да ни дава само документи за ТЕЛК пък ние да си ходим в Сърбия да си оперираме децата (това беше единственото полезно от цялото ни посещение, чухме за Сърбия). Започнахме да четем, да търсим информация, така стигнахме до темите тук и групата във ФБ. Скъпи майки, благодарим ви, че ви има и споделяте толкова много информация, специално на Вероника, която не знам дали ме помни, но преди почти 2 години ми се обади и ми обясни толкова подробно за др Джинович, за ТЕЛК решението което ни се полага и ми даде едно спокойствие. Свързахме с др Джинович още декември 2023, много бързо ни отговори, обясни ни каква е ситуацията и каза че очаква след 2 години да пишем отново, през това време посетихме и др Атанасов, който сам по себе си каза, че не се наема да оперира детето ни и че единствената ни добра и сигурна опция е др Джинович и че той ще ни даде документ за ТЕЛК, за да можем да си помогнем финансово за операцията в Сърбия. Така и зачакахме, януари тази година реших да пиша на доктора отново, за да видим дали няма да можем да направим операцията юли месец (детето ни щеше да е на 1 год и 10 месеца тогава). Докторът помоли за нови снимки и след това каза, че най-вероятно всичко ще се реши с 1 операция и насрочихме 25 юли като дата. На 25 юли беше операцията на нашия син - една единствена на Коронарна хипоспадия с 15 градусово изкривяване според доктора, нищо общо с тази от др Златанов. Превръзките за моето дете минаваха без проблем, без да плаче, сам искаше да ходи към кабинета, намери си друго дете, с което си играеха в болницата и извън. Целият персонал е изключително мил, въпреки че моето дете има адски много енергия (2 часа след операцията той вече танцуваше и се катереше и слизаше от леглото). Отседнахме в близост до болницата, не при Оля, но попаднахме на страхотна жена, ако някой иска контакти мога да дам, каза ни че доста често отсядат български и румънски семейства. В заключение, ако някой се чуди дали да се довери на др Джинович и екипа му - не се чудете изобщо, средствата, които държавата дава заради ТЕЛК могат да ви помогнат за финансовата част, не бързайте да оперирате детето си на 1 година. Ние се срещнахме с няколко семейства, които за мен лично са минали през ада, с по 2-3 операции в България.