Козунаци 2025

• 29 421
  • 462
  •   1
Отговори
# 315
Ако кажеш какво не ти харесва на кората и евентуално да покажеш как я искаш да изглежда, по-лесно може да дадем акъл. За много хора това си е чудесно изглеждащ козунак защото те така го харесват. За мен изглежда по-добре намазан само с белтък и без такива насипи от захар но това съм си аз. Трети друго би предпочел.

# 316
Чудесни са и козунаците и коричката, за мен мазането с цяло яйце или цяло яйце и мляко дава такъв ефект. Предпочитам само с белтък , а понякога ги глазирам след изпичане с малко вода и захар да лъскат🤗

# 317
  • София
Здравейте, имам бърз въпрос, преди утрешната доза козунаци, че репетиционната нещо се обърка. По традиция и тази година съм заложила на обичаната вкъщи рецепта на Морена с 3те втасвания (страхотна!), но...за 1ва година, ..........................
Не мога за  разбера какво лошо му има, изглежда чудесно! Захарта по никой начин не може да навреди, каквато и да е, ситна, едра, цветна, перлички, тя не вреди на коричката.

# 318
  • In transit
И аз заничах досега коричката, много добре си изглежда. Не разбрах какво не ви харесва?

Кажете рецепта която да е изпитана, но да не е  с три втасвания.

Ето ти от мен рецепта, тази година пак правих по нея.

# 319
Кажете рецепта която да е изпитана, но да не е  с три втасвания.

Рецептата на Морена е изпитана. Както писах на предната страница, аз не активирам маята предварително. Ползвам суха мая, слагам я в брашното. Първото втасване е в хлебопекарната, второто след сплитането.

# 320
То малко страшно звучи три втасвания, а то първото е просто стартер с маята. Е, малко забъркан а не просто в течността да я метнеш ама наистина нищо повече не е. Нито отнема и толкова време, просто почваш с него и през това време си приготвяш и нареждаш да са ти пред теб останалите неща. Реално втасване на тестото си е нормалните 2 пъти - един път като омесено тесто и още един вече оформен.

# 321
  • Somewhere far away
Ясно е че е изпитана, но нямам нито време нито нерви за толкова втасвания.

# 322
  • София
Аз правя по тази и съм доволна, пробвах и разни други, но не ми харесват.
https://zi4e57.blogspot.com/2021/04/2021_22.html

# 323
  • Mostly in my mind
Много добре изглеждат. 3 яйца не са ли малко за това брашно?

# 324
Аз правих козунака на Мики с кондензирано мляко. Стана чуден според домашните, щом излапаха един и половина посред нощ, когато го извадих от фурната.
Утре ще меся най-вероятно по моята си, изпитана в годините рецепта. Използвам брашното на Лидл  тип 650.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 21:36 от morskibriz

# 325
Ето ги и моите душички:

# 326
Момичета,  много пъти сте коментирали замразяване на козунак, моля ви пак да потвърдите. Добре изстинали в стреч фолио и във фризера, гарантира ли, че ще запазят свежестта си. Днес направих две дози от любимата ми вече рецепта на Морена защото щерка и ММ искат да носят на колегите си в понеделник. Не сме в България и се конкурирам с италианското панетоне. Помагайте да впечатлим местните. Отново станаха осем страхотни малки козуначета. В неделя ще направя за нас самите. Да са пресни.

# 327
  • София
Много добре изглеждат. 3 яйца не са ли малко за това брашно?
Не са, има и кисело мляко.

# 328
  • Бургас
Ето ги и моите козунаци от днес.
Обаче се ядосвам на това, че все едно са изгорели а не са!
Тези са намазани със жълтък разбит с малко прясно мляко. И пак станаха черни.
Но са вкусни.
А тези, които са с пълнеж от шоколад и орехи, направо се ,,пръснаха,, по шевовете!

# 329
Нормално си изглеждат като за намазани с жълтък, ти защо мислиш че аз мажа с белтък само Grinning И захарта ти отгоре е почнала да се карамелизира малко, поне на снимките изглежда така.
Ако не решиш да ги дебнеш и покриваш с нещо отгоре, така си стават.

Общи условия

Активация на акаунт