Козунаци 2025/2026

• 47 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • ново
Благодаря момичета, ще дам отчет утре 😘

# 511
  • In transit
Масло Летящия орел на Дойче маркенбутер миришеше на вкиснало. Бях се заредила с два пакета и го претопих. Ползвах си го после, нямаше проблем.
Значи е било със съмнителен състав. То май беше малко по-меко на допир. Никога не съм случвала вкиснало или със странен вкус масло вкъщи. Но и избягвам да вземам промоционални, особено от "немските". Дори не замразявам масло, имала съм с изтекъл срок, но ако е масло, няма проблеми.

# 512
Аз взех от монарха днес,  хубаво е. Нямах очаквяния за добро и останах приятно изненадана.  Дори се върнах втори път та заредих килограм.

# 513
Днес смятам да пробвам козунак в хлебопекарна за първи път.

Имам хлебопекарна от скоро и досега съм правила три пъти хляб, който не се удобри вкъщи та го смятам за неуспешно. Следователно нямам много надежда за козунака пък ще видим.

Последна редакция: нд, 15 мар 2026, 10:49 от May_sea

# 514
  • Буркина Фасо
добре беше първо да направиш сполучлив хляб и след това да се прехвърлиш към козунака.

# 515
Аз вчера установих, че брашно, с което става перфектен хляб, не е сигурно, че ще направи хубав козунак. Купувам брашно от една мелница в нашия район, с което хлябът ухае като от едно време. Вчера направих козунак с него (по изпитана рецепта) и стана като джапанка. Не се надигна добре, не станаха хубави конци... така че вече няма да си правя експерименти с брашното и ще си ползвам само на София мел за баница

# 516
  • Sofia
добре беше първо да направиш сполучлив хляб и след това да се прехвърлиш към козунака.
Абсолютно подкрепям.  

Да не се получи хляб в хлебопекарна е трудно бих казала... освен в рецептата да е проблемът (но пък не е ли рецепта към самата машина?!) или в продуктите.  Но щом така или иначе хлябът не се получава, да идат на вятъра продуктите за козунак не си струва.

И да, брашно добро за хляб (жалко че в БГ не се обозначава това на етикета, наред с други неща), не е задъжително  добро и за козунак, за който е нужно фино смляно брашно.

# 517
Може като за начало хлебопекарната само да измеси тестото а козунака да си го оформиш и изпечеш в печка

# 518
Може като за начало хлебопекарната само да измеси тестото а козунака да си го оформиш и изпечеш в печка

Принципно така е по-добре,не само като за начало Wink

# 519
Здравейте, и аз всяка година меся козунак Simple Smile
Кажете кое брашно препоръчвате ?

# 520
  • Sofia
Здравейте, от началото на темата - https://bg-mam.ma/p/1761665/49543693

Купила съм ей това за хляб, ама като му гледам типа, обмислям да направя едно пробно за Козунак.

Последна редакция: нд, 15 мар 2026, 14:40 от Morena

# 521
Аз пък си мислех като за първи път да го направя изцяло в хлебопекарната за да "опозная" програмата. Колко време меси и втасва и тн.
Срях се на тази рецепта https://recepti.gotvach.bg/r-115141-%D0%9A%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0% … D0%BA%D0%BE%D1%88.
Преди малко я пуснах да видим Simple Smile

# 522
  • Варна

На Евамел е 13,5г. протеин  и на мен ми идва "жилаво". А аз меся с планетарен миксер и само оформям козунаците.  Тази година ще взема на Лидъл 650. И при пробата ще смеся 650 и брашното на Суворово/13,5/

# 523
  • In transit
Nell999, може ли снимка на Суворовското брашно? Има едно в Бурлекс, но мисля, че не е с толкова протеин.

# 524
  • Sofia

На Евамел е 13,5г. протеин  и на мен ми идва "жилаво". А аз меся с планетарен миксер и само оформям козунаците.  Тази година ще взема на Лидъл 650. И при пробата ще смеся 650 и брашното на Суворово/13,5/
Това е Евамел за баница, което за разлика от Евамел Екстра (11.6г протеин) има добавки.

Общи условия

Активация на акаунт