Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза, тема 3

• 3 607
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Пожелавам Ви да откриете облекчение на оплакванията!

# 16
Повечето специалисти, при които ходим ние, ни казват от корсета да не очакваме сам по себе си той да подобри положението и че корсетът е за да се спре прогресията на кривината, а не за обръщането ѝ. Самите упражнения са важните и терапевтичните.

При нас след като през последната година сменихме 2 корсета, дъщерята страшно много дръпна и на височина и на размери и вече казва, че ѝ убива корсетът. Утре сме пак при Ели Иванова да видим може ли да се изреже малко отгоре или ще трябва още един да се прави.
В тази връзка някой има ли скоро да е правил корсет да каже дали касата все още поема някаква част? Втория си го платихме целия, че не беше минала година, но точно тогава Ели Иванова се оплакваше, че от касата им отказвали плащания и щели да спират финансирането на корсетите.

# 17
Мишленце, вие в Пловдив ли ходите при Ели Иванова?
Страшно затегнаха плащанията покрай всички скандали с фалшивите ТЕЛК-ове и ремонти на протези.

# 18
Мишленце, вие в Пловдив ли ходите при Ели Иванова?
Страшно затегнаха плащанията покрай всички скандали с фалшивите ТЕЛК-ове и ремонти на протези.

𝐄𝐋𝐋𝐄, да в Пловдив, но тук организацията е ужасна. График никой не казва кога излиза - обаждаш се и чакаш да се свържат с теб. Единият път чакахме 2 месеца да ни върнат обаждането. Този път пък ни се обадиха във вторник, че часът ни е за петък сутринта... Взехме детето по-рано от училище, че беше първа смяна, отиваме там - чакане час и половина до прегледа... 
В София като сме били определено е доста по-организирано.

# 19
  • Русе
И във Варна организацията е много зле. Ние сме от Русе и ходихме там, но се обаждат в последния момент, после променят датата и т.н.

# 20
𝐄𝐋𝐋𝐄 то и при нас е една дълга и широка. Аз към Ели Иванова съм по-скоро скептична. Миналото лято бяхме при нея на преглед - вика всичко е супер. Седмица по-късно имахме час за Чонгов. Той гледа, гледа снимките и каза, че според него корсетът трябва да се смени изцяло като модел, защото корекцията на едното място е подминала желания резултат и е започнало изкривяване в другата посока. Ортопедът ни, Арнаудов, потвърди, че и според него е така. А Ели Иванова гледá същата снимка и каза, че всичко е наред.
В крайна сметка правихме нов корсет. На снимката декември всичко изглеждаше наред, но Николай пък забеляза, че в таза е почнало изкривяване. Днес Ели Иванова каза, че това са меки тъкани и при махане на корсета ще се възстанови, но вече не знам доколко мога да ѝ вярвам. Днес ѝ корегира малко корсета, където ѝ убиваше и малко го изрязаха отгоре. Следващата седмица сме при Чонгов и ще видя и той какво ще каже.
Ние сега в края на месеца ще правим нова снимка. Арнаудов ни каза, че за него не е нужна на този етап снимка на целия гръбнак. Предишния път правихме в Хирургиите снимка на уж много специалния рентген (Николай ни уреди), но Арнаудов ни каза, че на този етап и снимка на обикновен рентген ще свърши работа. Каза ни, че на целия гръбнак се прави когато започне да завършва растежа и се следят едни дъги (забравих им името), по които се познава на какъв етап е. Него лично на този етап го интересували кривините и ротацията. Той лично е фен на Каспела. Там правим снимка по здравна каса и не плащаме нищо.
А моята дъщеря тук ходи освен при Николай на риго и при Дани на шрот. Не знам кое колко помага, важното е, че казаха уж, че не си пречат.

# 21
Здравейте! Ние сега започваме! От Пловдив сме! Дъщеря ми,на почти 11г е със сколиоза в торакалния дял,18,56 градуса. Правихме снимка в Хирургиите.  В четвъртък имаме час за Николай Николов. За Б.Чонгов имаме за 9.07.Не знам какво да очаквам.
_Mishlence_  много ми е полезна информацията,която споделяш! Благодаря! Точно се чудех като ни изпише упражнения Николай,дали може да ходим и при Дани?Може ли да пиша на лични и евентуално да се чуем по телефона? Няма много да досаждам 😊
Аз я заведох при др Димов в Димед,просто да потвърди съмненията ми и да ни изпрати на снимка. Той не знаеше за апарата в Хирургиите. Др Арнаудов е добър,аз съм работила за кратко с него преди много години,тогава се учеше от др Янакиев. Знам,че работи само на частно и се чака много за час,но ако трябва ще търся и него.

# 22
_Mishlence_  много ми е полезна информацията,която споделяш! Благодаря! Точно се чудех като ни изпише упражнения Николай,дали може да ходим и при Дани?Може ли да пиша на лични и евентуално да се чуем по телефона? Няма много да досаждам 😊

mama irina, да, разбира се, няма проблем.

Между другото запазването на часове за д-р Арнаудов е някакъв ужас - през сайта му на 15-то число всеки месец излиза графика в 8:00, но обикновено до 11 максимум вече няма свободни часове. Та положението е най-бързият печели. При това когато излезе графика сайтът забива ужасно и се налага да се пробва многократно докато се запази час. Миналия месец започнах от 8:00 и успях да запазя час в 9:30 чак и то при постоянно рефрешване.

# 23
_Mishlence_, благодаря! Ще пиша на лично.

# 24
  • от един красив град
Здравейте,  случайно открих, че дъщеря ми (на 12 г. ) има изкривяване на гръбнака. При преглед от снимката се оказа S-образна сколиоза,  като най-голямата кривина е 26 градуса. Доктора каза, че снимката показва, че сколиозата е вродена. Мисля да направим още една консултация с друг лекар за потвърждение,  понеже като четох се уплаших много. Доктора каза, че не може да се надяваме на корекция и упражненията ще й помогнат евентуално да не се влоши повече, но и това не е сигурно. Моля, ако някой е с вродена сколиоза или има детенце с такава и са успели по някакъв начин да подобрят нещата да пише.

# 25
  • Варна
Здравейте!
Да попитам и аз..
Изпратиха синът ми (на 10 г.) на кинезотерапия по метода на Шрот,заради нарушена стойка.
Бихте ли казали при кой рехабилитатор сте правили тази терапия?
И дали работят със ЗК ?
Засега намирам  Жени Радева :https://lipoestetika.com/za-men/
Янислав Събев  https://eliteclinic.bg/about-us (инфорамия от Фейсбук  отпреди 5 години)
Надежда Благоева..

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:43 от Velina_p

# 26
Здравейте!
Да попитам и аз..
Изпратиха синът ми (на 10 г.) на кинезотерапия по метода на Шрот,заради нарушена стойка.
Бихте ли казали при кой лекар сте правили тази терапия?
И дали работят със ЗК ?
Янислав Събев  https://eliteclinic.bg/about-us (инфорамия от Фейсбук  отпреди 5 години)
Надежда Благоева..
Кой във Варна Ви изпрати при тези терапевти?

# 27
  • Варна
Здравейте!
Да попитам и аз..
Изпратиха синът ми (на 10 г.) на кинезетерапия по метода на Шрот,заради нарушена стойка.
Бихте ли казали при кой рехабилитатор сте правили тази терапия?
И дали работят със ЗК ?
Надежда Благоева..
Кой във Варна Ви изпрати при тези терапевти?
Преди малко бяхме при Мирослав Живков ,та той ни препоръча кинезитерапията.
А тези лекари аз сама ги намерих в интернета.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:43 от Velina_p

# 28
  • Бургас
Здравейте.
Забелязах гърбица точно до тила на сина ми-почти 16 годишен... Ние сме от Бургас,бихте ли ми препоръчали ортопед за първоначален преглед в града? Благодаря.

# 29
Здравейте. Може ли да ме насочите към доктор относно плоскостъпие. Плевен, София?

Общи условия

Активация на акаунт