Английска филология-СУ

• 500
  • 4
  •   1
Отговори
Какъв е шанса да ме приемат в СУ с оценка от ДЗИ(B2) 6.00 и оценка от дипломата 6.00. Балът ми е 21 при максимален 24. Миналата година минималният на първо класиране е бил 20.86, а на второ - 20.44. Има ли много места за тази специалност? Да отида ли на изпит за всеки случай или не е нужно?

# 1
Здравейте. Не знам какви са шансовете за прием с този бал, но Ви съветвам да отидете на изпит, защото никак не е труден. Явих се през 2016 и 2017 година и имах 6.00 и двата пъти.

# 2
  • София
Ако разчиташ само на оценката от ДЗИ, шансовете ти за успех са ниски, защото коефициентът е 2,5. Това означава, че дори с отличен резултат (т.е. 6.00), ще получиш максимум 15.00 бал. В същото време, ако някой се яви на кандидатстудентски изпит, който има коефициент 3, и изкара Мн. добър (5.10), ще получи 15.30 бала само от него. Затова е по-изгодно да се явиш на изпит, ако искаш по-висок шанс. Изпитът също е B2.
Не помня дали миналата, или по-миналата година балът беше 20.86 за редовно, та сметни си рисковете с бал 21.

# 3
Според мен отиди на изпит за всеки случай, но се подготви от  книжките с примерни тестове.

Има диктовка, тест и есе.

# 4
Здравейте? За участие в класиранията за Английска филология необходимо ли да бъде прикачен сертификат за владеене на език, тъй като аз все още нямам?

Общи условия

Активация на акаунт