Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 401
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • Prismatica Aerie
Тоест да не поръчвам горните, а да се върна пак на Др. Дифрент? Или да ги комбинирам? Мери&May Retinol 0.1 Bakuchiol Cica Serum и Бакучи на Бентон не са ли идентични? Също околоочният на Диферет от тази серия добър ли е? Сори за въпросите Innocent
Можеш да ги редуваш, не в една рутина. От гледна точка на разнообразие, не друго.
Benton Bakuchiol Serum и Mary&May Retinol 0.1% Bakuchiol Cica Serum не са идентични - първият не е ретинолов продукт и съдържа 2.5% бакучиол, вторият има 0.1% ретинол и 0.1% бакучиол.
Околоочният на Dr Different е разкошен, богат - освен ретинал, съдържа сквалан, серамиди, пептиди, масла..Heart

PS
Третиноин обикновено не е първи избор за розацейна кожа. Само при добре контролирана розацея - т.е. без активни обриви и възпаления. В ниски концентрации и нарядко, в комбинация с успокояваща рутина, възстановяващи продукти и обилно овлажняване.

# 661
Ще пиша на ЛС, за да не се отклоняваме от темата.

Може ли и аз да помоля за линк за трета! Благодаря предварително!

# 662
Catalano, толкова ме е яд, че вече направих две поръчки - от ebay и SV,а ти се включваш с толкова ценни съвети. Но си отбелязвам в тефтера за следваща поръчка.
Благодаря още веднъж за страхотните ревюта и препоръки.

# 663
Пуснах и аз една поръчка за тонера, есенцията и околоочния Innocent YS не даде да насложа кодове обаче, та взех само 10% от първа поръчка (но те и самите продукти бяха хубаво намалени). Благодаря на Каталано за вдъхновението ☺ че нещо козметичното никакво го няма напоследък.

Добавих и един многообещаващ околоочен на Mary Kay с транексамова киселина и глутатион, както и серума им с пептиди. И любимият тонер на TirTir.

Прочетох, че трябва да се настроя за чакане, та… ще чакам. Но съм доволна 😌

Имам нужда и от нещо комбинирано с киселини, засилих се към Cosrx AHA+BHA, на ми се видя на странно висока цена и в крайна сметка реших да помисля за нов продукт. От друга страна, ще подпуквам ретинола скоро, та… да не издевателствам твърде много.

# 664
Държиш ли да е корейски? Аз съм много доволна от испанския третиноин.
Млечните тонери се оказаха от голямо значение за смесената ми кожа и вече не се беля през зимата.

Здравейте!От къде поръчвате испанския третиноин?Благодаря!

# 665
Едно въпросче може ли да задам ☺
Поръчка от JOLSE  на стойност 65 долара, нормално ли е в пощата да ми искат 55 лева за да си я прибера  ?
Прибра ли я вече или си получила смс.
20% ДДС и 4 лв такса обслужване на 65 долара не са 55 лв.
В смс на пощите пише - имате пратки Х, дължите такси за митническо обслужване, но не пише сумата.

Пратки над 2 кг джолсе ги дават на куриери и таксата за митническо обслужване е нещо 25-26 лв.

# 666
  • БГ
Здравейте,
спрях се на козметиката на cosrx, мога ли да се доверя и да я поръчам от makeup? Гледам, че там е най-добри цени чак съмнително ми стана Simple Smile

# 667
  • софия
Мисля, че спокойно можеш да поръчаш, сигурен  е сайтът. Бърза доставка и ниска сума за безплатна доставка.

# 668
А как са доставките от jolse до Германия? Има ли някой опит? Не съм поръчвала от там, а си харесах някои неща.

# 669
Апетитът идва с яденето, та... обмислям втора поръчка от YS Laughing Вчера като видях, че numbuzin са намалени и ми подейства като червено на бик, та пуснах поръчка без въобще да прочета за сайта, съответно - суперстранно за мен, за първи път го правя - в лв, а днес осъзнавам, че съм се набутала малко. Нищо де.

Към момента, след четене на постове на Catalano Laughing, имам в количката това:

Искам нещо с киселини, особено BHA да има. Че AHA ги покривам лесно. Може би падове, от години не съм ползвала под такава форма.

И декоративна козметика нямам против да тествам - естествено, веднага зяпнах по Flower knows, обаче реално ми трябва малка палитра с три тона матови кафяви неутрални сенки, като поне един тон да е доста тъмен. Заглеждам няколко, но не ме убеждават или като подбор, или като пигментация. Май тези на Dasique най-много доверие ми вдъхват. Или 06 Soft Brown на Nature Republic.

Нещо, което непременно трябва да пробвам? Хитова марка или продукт (освен Reedle Shot, добавих) предвид че не съм следила новостите в азиатската грижа вече поне 2 години и си залагам на стари фаворити и тук-там нещо ново?  На Medicube нищо не съм ползвала, например Sweat Smile

Ясно ми е, че трябва да кажа за кожата, ама не се втелясвайте, споделете продукти, които ви накефиха така в последно време, за да си ги поръчам и аз Innocent

Скрит текст:
Кожата ми е суха и лесно дехидратираща се, появяват се несъвършенства под формата на фини обривчета (най-вече ако е изложена на мръсотия и забравя да действам превантивно с киселини) или по хормонални причини, несвързани с цикъл. Пигментация също имам. Обожавам тонери, наслагвам по 2-3 на ежедневна база. Плътният нощен крем - особено през идния сезон, е абсолютен must. Държа и винаги неща за "успокояваща рутина" - дали като ме надуха вятърът, дали когато - въпреки 10 години опит с киселини - прекаля и стана все едно съм си шкурила лицето... Grinning

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 14:48 от Ironfeather

# 670
  • софия
Едно въпросче може ли да задам ☺
Поръчка от JOLSE  на стойност 65 долара, нормално ли е в пощата да ми искат 55 лева за да си я прибера  ?
Какво казваш, Зари? Че пратка 2,100 кг да кажем 50$, с ДДС ще излезе около 45лв?!
Disappointed

Прибра ли я вече или си получила смс.
20% ДДС и 4 лв такса обслужване на 65 долара не са 55 лв.
В смс на пощите пише - имате пратки Х, дължите такси за митническо обслужване, но не пише сумата.

Пратки над 2 кг джолсе ги дават на куриери и таксата за митническо обслужване е нещо 25-26 лв.

# 671
Reedle shot или екзозомите могат ли да се слагат по ретинол/ретинал?

# 672
И да не е в лева, при превалутиране някои банки/карти пак набутват. Мен също ме прецакаха с близо 17 лв. отгоре Grin
Два пъти гледах и смятах курса, ама минало вече... Май ще сменям банката/картата.

# 673
Светулка, тежките поръчки ги пращат с куриери. За 50 долара трудно ще направиш 2 кг, това са примерно 4 тонера по половин литър, евтините неща не ги слагат в луксозни стъклени шишета. поне преди беше така, скоро не съм поръчвала от джолсе.
Сърбала съм я тази супа с куриерите и това ми отговориха от джолсе. Правих обща поръчка на колежки и си стана бая голям пакет, оттогава и на това хоро не се хващам да поръчвам за други хора, че настана голямо хър-мър, че е толкова висока таксата на куриера, но пък пристигат за 4-5 дена. Няма пълно щастие бързото си го плащаш с куриерската такса.

По последен спомен джолсе работеше с пейпал, както и други сайтове, от които пазарувам, не приемат карти.
Въпрос на личен избор е, откъде да се пазарува, всеки си преценява на него какво му е удобно и изгодно. Да, има вече повече конкуренция по родните сайтове, цените станаха малко по-добри, но не достатъчно според мен. За разнообразието има много какво да се желае. По навик си пазарувам от сайтове, с които съм си свикнала.

17 лв превалутране, това ми звучи безумно, обичайно е лев-два, най-много 3-4 лв за някоя по-скъпа поръчка.

Ако някой попадне на намаление на маските на numbuzin, ще се радвам да драсне един ред, конкретно № 4 ме интересува.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 18:02 от zari65

# 674
Скрит текст:
Тоест да не поръчвам горните, а да се върна пак на Др. Дифрент? Или да ги комбинирам? Мери&May Retinol 0.1 Bakuchiol Cica Serum и Бакучи на Бентон не са ли идентични? Също околоочният на Диферет от тази серия добър ли е? Сори за въпросите Innocent
Можеш да ги редуваш, не в една рутина. От гледна точка на разнообразие, не друго.
Benton Bakuchiol Serum и Mary&May Retinol 0.1% Bakuchiol Cica Serum не са идентични - първият не е ретинолов продукт и съдържа 2.5% бакучиол, вторият има 0.1% ретинол и 0.1% бакучиол.
Околоочният на Dr Different е разкошен, богат - освен ретинал, съдържа сквалан, серамиди, пептиди, масла..Heart

PS
Третиноин обикновено не е първи избор за розацейна кожа. Само при добре контролирана розацея - т.е. без активни обриви и възпаления. В ниски концентрации и нарядко, в комбинация с успокояваща рутина, възстановяващи продукти и обилно овлажняване.

Значи не е за мен...Ще си карам на Диферент, но ще си взема и околоочния за зимата.
Можеш ли да ми препоръчаш възстановяващи и овлажняващи продукти в една рутина, които ми липсват или биха подобрили ситуацията с лесно пламващото ми лице? Ще сложа снимка на това, което имам в момента, плюс долните:
Niacinamide 10%+TXP 4% serum
Vit C boosting serum
Idebenone Blackberry Intense Cream
PDRN Pink Peptide serum
numbizin No9 NAD Bio Lifting Essence

Изключително много благодаря Catalano!

Общи условия

Активация на акаунт