Азиатска козметика и грим - тема 31

• 67 206
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Здравейте, момичета! Да сте мяркали този корейски пробиотик из сайтовете? Купувах го от Bestcare, но вече няма да го зареждат.

Здравейте! Аз използвам пробиотика на корейския бранд Атоми и съм доволна. Съдържа 12 пробиотични щама, пребиотици и ензими. Опаковката е голяма, стига за 2 месеца, а и ценово ми е ок

# 646
  • Бургас
Благодаря за отговорите дами. Разбирам, че stylejolly са регистрирани за едното гише и в цените им е включен и ДДС. Просто отлично, така е удобно. Аз поръчвам неща, които не са ми спешни и мен дългите срокове въобще не ме притесняват, винаги имам запаси.
Използвам случая да похваля SOME BY MI Spirulina PDRN Soothing Sherbet Mask 1g*10e. Лесно се разтваря с вода, колкото по-студена толкова по-добре, лесно се измива и оставя кожата приятно охладена и много хидратирана и напомпана. Не знам как по-точно да опиша ефекта. Освен това и тена е някак изравнен, незаменима е след ден в морето и тренировка. Мисля да пробвам и с охладен тонер за повече ползи.
Другото което неочаквано ми хареса е ONE THING  Hyaluronic Squalane Serum, който получих като подарък към поръчка и не очаквах нищо. Обаче е много приятен и лек серум, който някак повече се задържа на кожата от серумите само с хиал. к-на. Предполагам, че благодарение на сквалана, който до сега все избягвах убедена, че не ми трябва.

# 647
  • Чукарландия
Аз чак сега откривам сайта stylejolly. 🤣
Еха, какви хубави сетчета има! Супер! 🤗

# 648
момичета припомнете ми Artemisia Pack Foam Cleanser ли беше подходяща за 10г госпожица с почти чисто лице,само малко черни точки по нослето?
Много я харесвам, но заради глината предполагам много ще изсуши кожата. По-скоро локално, само на нослето като маска -1-2 пъти седмично.  За почистване - нещо щадящо, без силни съставки. На 10 г кожата е все още доста нежна.
А дали може да препоръчате нещо подходящо за първа грижа за детската кожа? В момента я почистваме само с лавандулова вода

Лавандуловата вода по-скоро като тонер действа, а не като почистващо средство.

Atopalm има детска серия, всичко, което е за чувствителна кожа може да е подходящо.

# 649
Numbuzin - No.9
Много бях скептична към тази линия на Numbuzin, наистина много. 50 пептида (кому са нужни?!), NAD, ластична текстура, масивен маркетинг, извира отвсякъде и всички във възторг, моментално стегната кожа, невероятен блясък... 😵‍💫 Получих и 3 мостри на есенцията преди време - измазах и не обърнах особено внимание, нищо лошо не мога да кажа. И както винаги, към нови звезди, агресивно и дразнещо рекламирани - запазих неутралитет. До скоро. Когато в една досадно безсънна нощ попаднах на околоочният крем N9 и ми прищрака, че имам нужда от околоочен продукт с ретинол. И не, не ме впечатли нестандартната концепция за опаковка, а състава. Зачетох, загледах, изгледах няколко десетки спонсорирани и не чак толкова видеа. Поръчах цялата линия, с все пачовете. (Всъщност маската не взех, не се чувствам привлечена от бандажи около ушите, kaкто и сънскрийна. ) Ползвам от 2 седмици (естествено, за резултати е нереално рано да се говори, споделям първоначални впечатления). Макар да съм на вълна 7 skins(или skin flooding, ако предпочитате по-модерния термин) и наслоявам и повече от 7 тонера, съответно съчетавам успешно с Numbuzin тонер и есенция.

Кратко субективно ревю - линията изпълнява всичко, за което претендира.💜

Ай, много я поисках тази серия, ама много! Благодаря от сърце за обстойното ревю. А откъде я поръча?

Гледам, че сега май всичко от нея е намалено в Stylevana.

# 650
Numbuzin - No.9
Ползвам от 2 седмици (естествено, за резултати е нереално рано да се говори, споделям първоначални впечатления). Макар да съм на вълна 7 skins(или skin flooding, ако предпочитате по-модерния термин) и наслоявам и повече от 7 тонера, съответно съчетавам успешно с Numbuzin тонер и есенция.

Catalano, много ти благодаря за споделената информация! Обожавам да чета твоите постове! От месеци тези продукти са в постоянно местене от wishlist-a в количката и обратно. Скоро след твоето ревю това безкрайно местене ще приключи Simple Smile

Исках да те попитам кои тонери използваш за наслояването на 7+skins?

# 651
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Numbuzin - No.9
Много бях скептична към тази линия на Numbuzin, наистина много. 50 пептида (кому са нужни?!), NAD, ластична текстура, масивен маркетинг, извира отвсякъде и всички във възторг, моментално стегната кожа, невероятен блясък... 😵‍💫 Получих и 3 мостри на есенцията преди време - измазах и не обърнах особено внимание, нищо лошо не мога да кажа. И както винаги, към нови звезди, агресивно и дразнещо рекламирани - запазих неутралитет. До скоро. Когато в една досадно безсънна нощ попаднах на околоочният крем N9 и ми прищрака, че имам нужда от околоочен продукт с ретинол. И не, не ме впечатли нестандартната концепция за опаковка, а състава. Зачетох, загледах, изгледах няколко десетки спонсорирани и не чак толкова видеа. Поръчах цялата линия, с все пачовете. (Всъщност маската не взех, не се чувствам привлечена от бандажи около ушите, kaкто и сънскрийна. ) Ползвам от 2 седмици (естествено, за резултати е нереално рано да се говори, споделям първоначални впечатления). Макар да съм на вълна 7 skins(или skin flooding, ако предпочитате по-модерния термин) и наслоявам и повече от 7 тонера, съответно съчетавам успешно с Numbuzin тонер и есенция.

Кратко субективно ревю - линията изпълнява всичко, за което претендира.💜

Ай, много я поисках тази серия, ама много! Благодаря от сърце за обстойното ревю. А откъде я поръча?
🙏🏼 Моля, за мен е удоволствие. От YS поръчвах, имаше намаление, а и аз съм закачена там - винаги имам някакви точки, които, за да не изгорят - трябва да пусна поръчка. По-стойностно оправдание не можах да измисля..🥹

Скрит текст:
Numbuzin - No.9
Ползвам от 2 седмици (естествено, за резултати е нереално рано да се говори, споделям първоначални впечатления). Макар да съм на вълна 7 skins(или skin flooding, ако предпочитате по-модерния термин) и наслоявам и повече от 7 тонера, съответно съчетавам успешно с Numbuzin тонер и есенция.

Catalano, много ти благодаря за споделената информация! Обожавам да чета твоите постове! От месеци тези продукти са в постоянно местене от wishlist-a в количката и обратно. Скоро след твоето ревю това безкрайно местене ще приключи Simple Smile
Исках да те попитам кои тонери използваш за наслояването на 7+skins?
Ох, по-лесно ми е да снимам.
Скрит текст:

Тонер падовете редувам, в зависимост от нуждите - numbuzin No.5 например са с PHA и LHA. Cell Fusion са супер охлаждащи и са страшно приятни под очи - вместо пачове и/или налепени по цялото лице.
Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea Essence използвам само вечер и не всеки ден. Вмъквам понякога и по-течни серуми между тонерите. Очаквам и тези:
Wellage  Hyper Peptide Skin Booster Toner
VT PDRN Toner
HEVEBLUE  Makeup Pro Ecto Namu Water Mist
AVCA  Ultra Hydrating Ceramide Cream Mist
Nacific  Uyu Cream Toner

И да знаете, че отказвам да поема отговорност, ако нещо не ви допадне.😁  Не се влияйте толкова лесно от някакъв възторгнал се ник във форум! Винаги имайте предвид субективния момент! Аз съм със суха кожа, третирана ежедневно с ретиноиди, вкл. тазаротен, редовно ексфолирана. Всичко ми попива изрядно. Но подобно наводняване не е нужно да е постоянна практика - работата е там, че толкова хубава става кожата, че не можеш да спреш.🥲 Освен всичко е мега приятно.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 15:53 от Catalano

# 652
Catalano - какъв крем с ретинол ползваш и си най-доволна? Моята кожа е също суха, но много чувствителна /розацейна. Миналата година бях взела Виталифт-А-форте на Диферент, но за тази съм си сейвнала Мери&May Retinol 0.1 Bakuchiol Cica Serum Seoul Eddition и този с Бакучи на Бентон. Какво би ме посъветвала?

# 653
И аз се закачих за YS покрай темата. Хем знам как работи маркетингът, хем като видя, че нивото ми се е качило, не устоявам на удовлетворението. 😂 От No. 9 NAD+ серията вчера си поръчах пачовете, но се чудя защо не съм поръчала тонера. Имам full face маските от серията от предишна поръчка, но още не съм ги тествала. Почти съм сигурна, че вчера есенцията не беше налична, а сега я виждам. Усещам как ще има нова поръчка с нея, тонера и още нещо. Кожата ми не е суха, но ексфолирам често, та повече хидратация идва повече от добре.

# 654
Едно въпросче може ли да задам ☺
Поръчка от JOLSE  на стойност 65 долара, нормално ли е в пощата да ми искат 55 лева за да си я прибера  ?

# 655
  • Prismatica Aerie
И аз се закачих за YS покрай темата. Хем знам как работи маркетингът, хем като видя, че нивото ми се е качило, не устоявам на удовлетворението.
А, именно, а пък ако им харесаш и коментираш няколко публикации в инста и спечелиш няколко стотин точки, днес-утре - изведнъж станали 1500YP... О, то имало и код за -15%.... и поръчката сама се оформя! ☺️

Моята кожа е също суха, но много чувствителна /розацейна. Миналата година бях взела Виталифт-А-форте на Диферент, но за тази съм си сейвнала Мери&May Retinol 0.1 Bakuchiol Cica Serum Seoul Eddition и този с Бакучи на Бентон. Какво би ме посъветвала?

Много добре си се ориентирала.💛
Сухата кожа се нуждае освен от влага, и от липиди. Балансът е важен. Т.е. освен обилна хидратация - и маслени компоненти. В този смисъл - двуфазни есенции, като тази на dr. Ceuracle, са особено подходящи. Тонери с млечна консистенция също. Наслагване.
Скрит текст:
Относно ретиноиди, единствено личният опит е важен и има стойност. Какво като някой каже любимият си продукт, той може да е неподходящ за теб. Аз съм от години на третиноин и всякакви ретиноиди - имаше време, когато ползвах само корейски, но.. вече тествам всичко, което ми хване интереса. 🤓 В момента ползвам веднъж седмично тазаротен и през останалото време - Paula's choice Clinical Pro Retinaldehyde Dual-Retinoid Treatment. Всички по-популярни ретинали съм пробвала. Medik8, Тheramid- зелен, бял, The Ordinary, A-Game, Allies of skin. Винаги се връщам към Dr Different 🥹 Не, че е по-добър(a може би е, но аз съм пристрастна) - не намирам разлика. Ретиналът е супер труден за стабилизиране, подозирам, че понякога в това, което мажем, го има  написан само на опаковката. Така че, в известен смисъл, един обикновен ретинОлов продукт може да бъде по-успешен, всичко зависи от цялостната формула.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:12 от Catalano

# 656
Тоест да не поръчвам горните, а да се върна пак на Др. Дифрент? Или да ги комбинирам? Мери&May Retinol 0.1 Bakuchiol Cica Serum и Бакучи на Бентон не са ли идентични? Също околоочният на Диферет от тази серия добър ли е? Сори за въпросите Innocent

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:45 от mamaLina

# 657
Държиш ли да е корейски? Аз съм много доволна от испанския третиноин.
Млечните тонери се оказаха от голямо значение за смесената ми кожа и вече не се беля през зимата.

# 658
Ма изобщо не държа, важното е да е щадящ. Давай линкове и на двете плз Simple Smile

# 659
Ще пиша на ЛС, за да не се отклоняваме от темата.

Общи условия

Активация на акаунт