Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Април '25

• 101 755
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 930
В Хепи и аз ходя само в краен случай.Не ми е ресторант вече, а компромис.Преди сякаш не беше така.

# 931
Чудесно е времето тук, 23С и ще се задържи до края на седмицата поне. Клематисът полудя!

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 11:41 от G&B

# 932
G&B - честита ви годишнина! Приказна гора!

Gadamer, прекрасно те разбирам! Ние така видяхме Северна Италия и Венеция - прекараха ни през иглени уши и през 6 Ковид теста през 2021, но влязохме в Италия преди да отвори официално. Абсолютно сюрреалистично усещане да видиш пиаците празни! Много ми хареса! Да не говорим, че от Ковид насам съм още по алергична към препълнени туристически забележителности.

Иначе цялото ни пътуване мина в интервала 2-11С. Интересен хеттрик се получи - по 3 дни в 3 държави и 3-те по стечение на обстоятелствата островни - Ирландия/Шотландия/Исландия. Пуловери, худита и дънки и два различни дъждобрана, освен двете якета. Но като цяло времето беше чудесно, макар и прохладно!

Чека, ще имам нужда от поне седмица да подбера интересните кадри, но отсега си признавам, че въпреки лунният пейзаж и вълшебната светлина бях още по впечатлена от инфраструктурата и стандарта ви! Подобни драматични гледки има и в Норвегия и в Югозапада на САЩ, но с толкова малко хора да постигнете толкова много е определено достойно за възхищение! И то без нефт!

PS В Исландия се оказа, че е незаконно да спреш до пътя за снимки, та 90% съм снимала в движение без претенции за качество и само с телефон.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:23 от Agent Provocateur

# 933
  • Виена
Италия никога не е била затваряна за чужденци през ковида, ние в 2020 и в 2021 бяхме по две седмици на море, отделно в същия период съм пътувала по работа. По-скоро хората се страхуваха да пътуват, с ковид тест и по-късно с ваксина можеше да се пътува спокойно. Не си спомням и да е имало "официално отваряне" през 2021

# 934
  • София
В Хепи и аз ходя само в краен случай.Не ми е ресторант вече, а компромис.Преди сякаш не беше така.
Много често след хранене в Хепи ме боли стомахът. Май само след суши не.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:46 от Льоня

# 935
  • тук-там
Каква е тази Ария? Сега ще да проверя, но не вярвам да има добър ресторант в Сф, за който да не съм чувала.
Ал, препоръчвам ти тарамата в The clock. Домашно правена. Разкошна! Охлювите също стават като за бг ресторант.
Хепи, Виктория и подобни вериги не харесвам и не посещавам. Кулинарното преживяване ми е важно и подбирам внимателно.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 23:00 от mtz

# 936
  • Велико Търново
Карен, страхотна си!
Лизи, не помня да съм те виждала до сега, но много ми харесваш.
Съни, жестока фигура!Аз малко не мога да ям, мога да не опитам, но с една троха и филма е свършил.Имам толкова красиви дрехи, които не мога да нося, защото не се харесвам с тях, но малката ми дъщеря доста добре ме замества.Голямата отслабна, тя има като моята фигура, обаче с едър бюст, но тя носи само Ралф Л и моите не ги иска.
Гадамер, роклята е Масимо, но е купувана от преди Ковид.От днес тези от Масимо, но белия панталон ще върна, защото прозира, а аз крака не показвам никога.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
панталона и ризата имам
Копче, не знам колко високи са цените, но не ме и интересува.Голямата ми дъщеря ходи редовно и казва, че плащат по около 150 лв. за двама/не ходи всяка седмица де/, но е супер впечатлена/тя вярно е на 19 години, но трудно се впечатлява от каквото и да е/.А аз все пак имам рожден ден и ще водя най-добрата си приятелка, колкото толкова-изкарала съм ги.В Търново е скъпо по заведенията, обаче те са пълни винаги.Има една верига Бианко за там се чака, а пред Щастливеца има опашки вечер.

Магни, честито!Ти заслужаваш!

# 937
Италия беше затворена, как.Мъжът на моя позната стоя в Бг сумаси време и не можаха да се върнат.После и тя имаше проблем с ходенето там, още не бяха женени.

# 938
https://it.usembassy.gov/italy-travel-advisory-april-20-2021/
https://www.cnn.com/2021/03/13/europe/italy-coronavirus-national … n-intl/index.html
Скрит текст:
Question #1  Has Italy reopened to tourists?

The answer here is yes, but…. it depends on where (ie, what country) the tourist is coming from.  Residents of EU and Schengen Zone countries, along with just a few other places, can fly into Italy with a negative COVID test 48 hours prior to arrival.  No quarantine required.  

Visitors coming from the United States (along with Canada, Japan and the United Arab Emirates) are welcome, but the rules vary depending on the type of flight on which they arrive.  Those arriving on flights designated as “COVID tested” (offered by Delta, American, and Alitalia) do not have to quarantine on arrival in Italy.  These flights arrive to select airports in Italy (Rome, Milan, Venice and Naples) and operate on limited schedules.  They require PCR testing before flying with proof submitted to the airline and an antigen (rapid) test at the airport on arrival in Italy.  Passengers must also fill out a “self-declaration form”.  These travelers do not have to quarantine on arrival, a definite plus for short term visitors.
https://www.twopartsitaly.com/blog/2021/4/27/air-travel-in-the-a … vid-a-2021-update

В крайна сметка нашите приятели от Белгия влязоха безпроблемно, а ние после минахме във Швейцария и обратно без никой да ни погледне документите (през планинските проходи). Но пак тествахме в там рамките на 48 часа за да ни качат обратно.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 16:31 от Agent Provocateur

# 939
  • тук-там
От Италия се върнах с последния полет на 08.03.2020. Говорете ми за този период - в Милано беше паднала бомба.
Влюбих се в Acqua di Parma Buongiorno ☀
Страхотна е колекцията на МД! Сиска, честити! Как си пропуснала тази (точно върху теб си я представям):
https://www.massimodutti.com/bg/%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0-% … lorId=716&style=0

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 23:06 от mtz

# 940
  • В заешката дупка
Според мен природата на Исландия не може да се усети за няколко дни само. Тя е много повече от най-популярните си атракции и пътуването между тях. И е много разнообразна. Аз все още има райони,  в които не съм ходила и е крайни време да го направя, преди да бъдат нападнати от туристи. Simple Smile 

Иначе мен едно от нещата, които ме задържа толкова дълго тук е точно природата и възможността да се усамотиш сред нея. Островът по площ е колкото България, а населението е малко и концентрирано в няколко района. Излизаш от града и вече си сред природата и пустошта. Няма нужда да пътуваш с часове до някакви специални места, за да се открият красиви или драматични гледки - те са навсякъде. В същото време всичко ти е уредено. Аз по популярните туристически места ходя само ако водя гости. По хотели спя само извън пик сезоните. Но природата и тишината много ме зареждат и си ги търся често. Местните имаме привилегията чрез синдикатите, в които членуваме (което е около 90% от населението ), да наемаме вили и къщи из исландката пустош на места, далеч от туристическия поток или шума на града, но с всички удобствата на цивилизования живот + задължителното джакузи с геотермална вода. Хем си в нищото и около теб природа докъдето поглед ти стигне, хем всичко необходимо си имаш. Е, фермер ни спасява веднъж след като затънахме в снега, но и това си е част от експирианса. Simple Smile

# 941
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние обиколихме с кемпер, като някои от нощувките ни бяха на диво. Единствено на марсианския пейзаж ( забравих му името) го карах ММ да мести кемпера посред нощ, защото се психирах, че не мога да дишам и че няма да се събудим на сутринта 😄 Качихме се горе на високото и имахме един прекрасен залез, който продължи около 2- 3 часа.

Исландия е просто невероятна като природа, наистина. И сякаш всичките й жители се бяха събрали в Рейкявик. Колкото по на север отивахме, толкова ми се струваше по-незаселено. Също имаше разлика в климата - в Рейкявик свалих ски екипировката и бях просто с пухенката, а на север - сняг, виелица...Това говоря по Гергьовден. Спахме в едни сладки къщи в Акурейри, където си сготвихме агнешко. И сега да кажа - по-вкусно агнешко не съм яла в живота си. Много различно от нашето.

Ей така съм на всички снимки:

Като ходите, вземете си ярки, цветни якета, в никакъв случай черно 😁 ако искате хубави снимки със себе си.

Водопади, черни пясъци, причудливи скали, пустиня от пухкав, зелен мъх, марсиански пейзаж с клокочещи кратери, вулкани, ледници...и крайпътни тоалетни в нищото с парно и гореща вода 😄

# 942
Благодаря за препоръката Мтз, изглежда ми много добре.
Самата аз готвя изключително добре и летвата ни е много висока.

Siska, честити нови МД красоти 🙂
Роклята на последната снимка е много моя, ще взема да се разходя тия дни.

Голямо удоволствие ми достави балета вчера, следващия сезон искам пак да го гледам.

Вдъхновявящо е да чета за Исландия, благодаря за споделянето момичета 🌷

# 943
Много хубави разкази за Исландия. Heart Eyes Кафявата рокля на МД е много красива, но с тез пропорции ще скъсява краката и е за висока жена, Ал на теб ще стои и чакаме да те видим!

# 944
  • Sofia
И е за тънка талия роклята. Дори моделката прилича на дървесен ствол , защото е равна.
Исландия е приказно място, иска ми се да я посетя някога.

Общи условия

Активация на акаунт