Болка при никнене на постоянни зъби

• 482
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, синът ми винаги е изпитвал болка при растежа на зъбите. При млечните зъби му помагаше много Дентокинд, но сега с постоянните зъби болката понякога е много силна и не знам с какво мога да му помогна. Зъболекарят ни каза да жабури със смрадлика, което може и да има някакъв ефект, но със сигурност не помага напълно. Ако някой има идея какво може да облекчи болката или кой стоматолог или друг може да помогне?

# 1
Нурофен.

# 2
Понякога болят мъдреците и тогава има лесно решение - зъболекарят цепва венеца и зъбът израства без да е нужно дни наред да напъва за да разкъса плътта. Та когато болката стане силна, тоест когато зъбът вече е разпънал тъканта на венеца това може да е решение. Не ми се струва правилно детето дълго време да е на обезболяващи.

# 3
Мъдреци в детска възраст едва ли му растат.

# 4
Аз не съм казала, че му растат. МОЯТ опит е с мъдреци и не виждам защо да не става и за други зъби. Не е трудно да се сети човек.

# 5
Пробвайте с Gengigel.

# 6
  • София
Благодаря за идеите! Нурофена определено помага, но не мога да го давам толкова често. Иначе кътниците растат сега. Ходихме на зъболекар с идеята за цепване на венеца, но не можело понеже е излязла повече от половината част на зъба.

# 7
Е да, то вече само се е цепнало. Трябвало е по-рано.

# 8
  • София
Предписаха му за силната болка - Hypericum perforatum 15CH по 5 гранули през 15мин. до подобрение. Засега мисля, че помага. Пак усеша болката, но много по-слабо (предполагам заради действието на гранулите при болки в областта на нервните окончания).

Общи условия

Активация на акаунт