Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 89

• 32 733
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • София, Bulgaria
Знаете и от къде идва разминаването в очакванията?
1. Част от хората са израстнали в квартали, в който днес имотите са с най-високи цени. И някак си не могат да си представят, че бюджета им е за западна София, къде цените са значително по-ниски, дори и на половина.
2. Друга част, дошли в София, живяли под наем и устроили се пак в тези квартали и по същата причина, съответно пак искат там да купят.
3. Всички наши приятели са в тези квартали, изкам и аз там.... Еее... то хубаво, ама ...

chris78, имах предвид, че пазарът няма да се нагласи днес лично за мен. Може след време да се срещнем с него и да се заобичаме, не знам ...

# 136
Добре, ама нещо не излиза сметката, защото средния купувач не може да си позволи среден квартал? И как ще растем още от подобна база?

Upper middle-class към заможни, ще започнат да купуват Младост? Е кой тогава ще купува Изгрев, свръх богатите... Ами те са в къщи...

Не говорим за 10 дефицитни бройки от една стока, а за стотици хиляди апартаменти.

# 137
Дончо, уби се да мрънкаш. Нали беше от Варна? Кога стана софиянец?
Средният клиент си купува ТОЧНО среден апартамент. Ама се е пообъркал като теб - в дефиницията за "среден". Затова и малко нервничи.

# 138
Румка, мрънкачите сте Вие, като обикновено постовете са ви лични нападки + мрънкане. Аз пиша по същество и с аргументи.

Та логиката Ви куца, ако средния апартамент е този в Обеля според Вас, кой ще купува всички по-скъпи от средните имоти?! Извънземните или германците?

А като съм от Варна, нямам право да коментирам цените в София, или какво?!

# 139
Румка, мрънкачите сте Вие, като обикновено постовете са ви лични нападки + мрънкане. Аз пиша по същество и с аргументи.

Та логиката Ви куца, ако средния апартамент е този в Обеля според Вас, кой ще купува всички по-скъпи от средните имоти?! Извънземните или германците?

А като съм от Варна, нямам право да коментирам цените в София, или какво?!

Аз пък като съм от София, коментирам ли цената в Атина?

# 140
Някой да Ви е спрял да коментирате Атина?!? Доколкото виждам огромна тема - Имоти в Гърция има.

# 141
Всъщност, аз не съм те нападала - ами ти всеки път изкарваш точно този (единствен) аргумент, за да избегнеш да отговориш.
Даже и не помня да съм мрънкала - но понякога не се стърпявам, като почнеш да прекаляваш.
Видя ли линк за 3-стайния апартамент в Сухата река? Не ти ли харесва? Това Е среден квартал, и той Е постижим за купуване. и НЕ е лош. Само няма асансьор, ама - нали са млади, ще се качват. И аз съм се качвала на по-млади години, чак до заветния 12-ти етаж. Ей на, жива съм.

# 142
Точно така си е, както каза колегата Донев.
Средният доход в София не стига за закупуване и в Обеля даже.
В София има 600-650 хил. домакинства и 30-35 хил. продажби на година.
Ако гледате средния купувач само от тези продажби, викате аха - има за всеки, от центъра, през Младост и Стрелбище, та до Люлин и Ботунец.
Ама средният софиянец въобще не може да е на пазара при тези цени. От тези 30 хил. сделки някъде по-назад пишеше, че към половината са с кеш - или изпиране на пари, или влагане на пари от друга продажба. Другата половина са с ипотеки, това са само една част от домакинствата с доста над средните доходи.Тези със средните няма да ги одобрят за ипотека 200-300к евро.
И така, тези няколко десетки хиляди сделки - понеже те са маркера за пазара - вдигат на хартия цените и на всички 850 хил. налични жилища в София. Огромната част от тях не се продават, а ако тръгнат да се продават никога няма да намерят купувачи на тези цени - просто няма толкова хора с пари/доходи за ипотека.

# 143
Какъв е въпроса Ви, конкретно?

Не знам колко е валидна обявата, но Сухата река, 4-ти етаж без асансьор не е среден имот! А в долния сегмент.

Средният е да кажем Младост 2, с асансьор, с изолация... И някъде тук нещата стават доста недостъпни за голяма част от населението.

Т.е. това, което твърдя е вярно. Семейство със средни доходи НЕ може да си позволи среден имот В момента.

# 144
За хората, за които е непостижимо да живеят в София, те не живеят в София. Не е единственият град на планетата. За мен и моят начин на живот беше и е много скъпо място (не говоря за цената на жилищата), но за много мои познати не е, и си живеят там. Щом живеят, значи има харесва. БГ не е във война или нещо подобно, че да не можеш да мърдаш, възможности много, значи е ок.

# 145
Ама ако хората не живеят в София, тогава КОЙ ще купува имоти, за да може цените да се увеличават, или поне задържат на сегашните нива.

Имотът е стока и като няма кой да е купи... рано или късно следва спад.

# 146
И банички не се изтрепват да купуват, но си останаха три пъти по-скъпи от преди...

# 147
Съвсем среден имот като за средна ръка е предложението в Сухата река.

Пак стигаме до споменатото от Дани1 назад, че в днешно време всеки мисли, че му се полага от скъпото и то в момента, в който го пожелае.

# 148
Апартамент на 4ти етаж без асансьор винаги е бил крайно неатрактивен... И то в Сухата река.

Ако това е средно, то Дианабад какво е, Младост 2? А Лозенец, а Изгрев?

# 149
Ако трябва цял ден да ровя заради теб, ще ми бъде малко прекалено.
Изток. Като изключим кочината от вещи, може да се влезе и живее веднага
https://m.imot.bg/obiava-1c172493131195243-prodava-tristaen-apar … grad-sofiya-iztok

Общи условия

Активация на акаунт