Отговори
# 330
# 331
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад!

# 332
Какво е важно да знаете за втасването на козунака?

Втасването е ключов момент при приготвянето на козунак – независимо от рецептата, най-сигурният ориентир е удвояването на обема на тестото, а не точното време.

Температурата също е важна: идеалните условия са 25–27°C. Ако в помещението е хладно, можете да включите фурната "на лампичка" и да сложите тестото вътре с леко открехната вратичка.

Не забравяйте, че и по време на второто втасване след оформянето козунакът трябва да е на топло – дори едно неволно проветряване може да забави процеса.

https://sladea.bg/

# 333
Оуу много ми хареса тази рецепта "Кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък" и със сигурност ще я приготвя за закуска на двете ми дъщери, които първо, че ще помагат в приготовлението, а после ще си хапнат сладко сладко. А аз ще доям каквото остане от тях 😀

Аз все още не им приготвям тестени сладки изделия,  за да се опитам да ги предпазя от надебеляване, нищо че са малки. Но като попадна на хубава здравословна и полезна храна им  приготвям, за да опитат поне.

# 334
Определено избирам тирамису за любимите ми хора.

# 335
Бих направила Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад.

# 336
Много ми хареса рецептата за Кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък. Замислям се кога ще мога да я направя.

# 337
Най-вкусните моменти у дома често започват с въпроса "Какво има за десерт?" – и завършват с усмивки, допълнителна порция и заслужено “Браво!”.

Сладея вярва, че сплотеността и уютът се изграждат и в кухнята – с аромат на печива, меки кремове и захарен прашец, носещ се из въздуха.

Предлагаме ви четири вдъхновяващи рецепти, с които да създадете още поводи за събиране и да зарадвате любимите си хора у дома:

Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък

Пухкав и ефирен, с елегантна заливка от разтопен локум, ароматни розови листенца и натрошен шамфъстък за разкош. Изглежда като от витрина. Идеален за моментите, когато искате да изненадате и впечатлите.

Кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък

Меки и ароматни, с разтапящ се течен шоколад и таханов вкус на шамфъстък, който добавя кремообразност и неустоим вкус. Подходящи както за неделно кафе, така и за “нещо малко, но специално”.

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Класика в съвременен стил – с гладък крем от маскарпоне и шоколад, подреден между бисквити. Става бързо, изглежда страхотно, а вкусът ѝ оставя дълго спомен.

Тирамису с кафе и Сладея

Елегантен и копринено нежен десерт със силно изразен характер. Сладея придава необходимата мекота на крема, а сиропираните в кафе бишкоти го правят любим избор за следобедите.

Включете се в сладката игра!

Как да участвате:
Разкажете ни коя от тези рецепти бихте приготвили у дома и кого бихте зарадвали с нея.
Ако вече сте харесали друга сладка идея от сайта sladea.bg – можете да участвате и с нея.

Напишете коментар с избраната рецепта или качете снимка на десерта, който сте приготвили – независимо дали е по предложените рецепти, или друга от sladea.bg.

Очакват ви три чудесни награди, които ще бъдат разпределени на произволен принцип между участниците:

• 1 бр. Хлебопекарна Tefal  
• 2 бр. Стек захар Сладея (10 x 1 кг)

Победителите ще изтеглим и обявим на 17 април.
Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Сладея – в сърцето на всичко сладко!
Ох, удома на цялото семейство е любимо Тирамису с кафе и захар Владея. Така, че много често се приготвя, а сега покрай наближаващите празници задължително ще присъства. Но с удоволствие бих направила и няколко козунака със Сладея отново в тон с празника🥂

# 338
  • Русе
Като върл фен на шоколад, бих приготвила с удоволствие Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад. Дъщеря ми пък много обича бисвитени торти и ще я хапне с удоволствие.

# 339
Разкажете ни коя от тези рецепти бихте приготвили у дома и кого бихте зарадвали с нея.
Ако вече сте харесали друга сладка идея от сайта sladea.bg – можете да участвате и с нея.
Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък това бих напрашила за семейството си, точно на време идва рецептата за празника. Иначе днес напраших Класически крем карамел за след градината на малчугана в къщи.

# 340
Бих приготвила Кифлички с течен шоколад мисля, че много ще се харесат на детето ми! 🥐❤

# 341
Не съм особено добра в десертите, затова обикновено правя лесни- бих избрала Тирамису с кафе и Сладея, а детето го обожава:-)

# 342
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад. Всички вкъщи я харесват.

# 343
  • софия
Предстои Великден. Рецептата е за козунак.

# 344
Козунак с локум за цялото семейство

Общи условия

Активация на акаунт