Отговори
# 420
Брауни с шоколад и сладолед
Брауни:

шоколад - 250 г
масло - 200 г
захар - 200 г
яйца - 4 бр.
брашно - 150 гр
бакпулвер - 1 ч.л.
филирани   бадели.

Заливка:
шоколад - 150 г
сладкарска сметана - 150 мл
масло - 30 - 40 г

Поднася се с няколко топки сладолед  вкус и брой по усмотрение на "клиента"

# 421
  • Nesebar
Бих приготвила Тирамису с кафе и Сладея което е любимо на сина ми.

# 422
Ще направя руло от маскарпоне и шоколад.

# 423
Тирамису с кафе - любима рецепта.

# 424
https://sladea.bg/retsepti/krem-karamel-s-kozunak/
Харесва ми рецептата за крем карамел с козунак.

# 425
Бих приготвила тирамису с кафе за всички вкъщи.

# 426
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад
Ще я приготвя за прекрасният ми мъж

# 427
  • София
Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък - толкова хубаво звучи, че реших да направя точно него за Великден.

# 428
Напишете коментар с избраната рецепта или качете снимка на десерта, който сте приготвили – независимо дали е по предложените рецепти, или друга от sladea.bg.

Любим десерт ни е баклавата. Използвам 1 пакет екстра фини точен кори, 2 чаени чаши начукани орехи, 3 ч.л. канела, 200 гр.захар и 200 мл вода за сиропа,  150 гр разтопено масло.
В правоъгълна тава сгъвам на 2 два листа кори, поръсвам с начуканите орехи предварително смесени с канела, после отново кори, орехи докато свършат. Накрая нарязвам на триъгълници и заливам с разтопено масло. Пека на загрята фурна на 180 гр с горен, долен нагревател и вентилатор за около 20-25 минути. Леко изстинала я заливам със сиропа от захар и вода. Преди сервиране оставям да се напои поне 5-6 часа.

И разбира се домашен козунак с локум и стафиди

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 11:53 от drago_2008

# 429
От всички вкусни предложения на Сладея, бих избрала да приготвя кифличките с течен шоколад и тахан от шамфъстък. Обичам аромата на прясно изпечено тесто, а съчетанието на разтапящ се шоколад и леко ядков вкус ми звучи просто неустоимо. Представям си как ги поднасям още топли на любимите си хора у дома – със сигурност ще има усмивки, щастливи въздишки и поне едно "Има ли още?". Това е от онези рецепти, които не само създават уют, но и се помнят. А и обичам да глезя семейството си с нещо специално в почивните дни – точно както го прави Сладея с идеите си.

# 430
С удоволствие бих зарадвала семейството си с домашно приготвен козунак с локум, розови листенца и шамфъстък от изброените рецепти на Сладея!

# 431
Вкъщи всички харесваме тирамису с кафе определено това е любимата рецепта,но разбира се и харесваме другите десерти.
Една снимка на козунак,която съм приготвила скоро.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:23 от Senkas

# 432
Рецептата за козунак! Всяка година тества различни рецепти и тази година бих изпробвала тази, за да зарадвам семейството си!

# 433
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад - любима у дома!

# 434
Бисквитена торта,обожаваме я❤️

Общи условия

Активация на акаунт