Отговори
# 60
  • Банско
  • Мнения: 2 415
Бих направила тирамису с кафе и Сладея за свекървата. Тя е луда по тирамису и ще и хареса ако е изненада.

# 61
  • Мнения: 35 504
Допада ми Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад.

# 62
  • Мнения: 15
Първо бих направила бисквитена торта с маскарпоне и шоколад. Децата обожават десерти и постоянно си търсят нещо сладичко за награда.

# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 2 005
Козунак с локум, розови листенца и шамфъстък. Все пак, Великден ще е скоро! Ще почерпя цалото семейство, което се събираме заедно за този светъл празник.

# 64
  • Мнения: 60
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад  ще приготвя за децата.

# 65
  • софия
  • Мнения: 3 036
Кифлички с шоколад и тахан от шам фъстък ще приготвя.

# 66
  • Мнения: 1 081
Кифлички с течен шоколад и тахан от шамфъстък - за мен обожавам шоколад. а може и Козунак със Сладея за предстоящите празници за цялото семейство

# 67
  • София
  • Мнения: 374
Тирамису с кафе и Сладея

# 68
  • Мнения: 311
Ще направя бисквитената торта с маскарпоне - ще бъде идеална за великденската ни трапеза.

# 69
  • Мнения: 1 069
Кифлички с шоколад и шамфъстък
Необходими продукти за 16 броя кифлички
 600 гр брашно
 200 мл затоплено прясно мляко
 7 гр суха мая
 220 гр. бяла кристална захар Сладея
 2 бр. яйца
 50 мл олио
 50 гр. масло
 50 гр тахан от шамфъстък
 50 гр течен шоколад
 1 жълтък
 1 ч.л. олио
 1 с.л. прясно мляко
За тази рецепта
Разкошни козуначени кифлички с течен шоколад и крем от шамфъстък – меки, ароматни и съблазнително вкусни. Перфектни за неделно кафе или като звездата на великденската трапеза. Приготвят се лесно, но изглеждат и ухаят като от бутикова сладкарница. Внимавай – изчезват за минути!

Начин на приготвяне
Пресейте брашно и добавете към него сухата мая.

В голяма купа с помощта на миксер разбийте яйцата, бялата кристална захар „Сладея“, ванилията и настърганата кора от лимон. Добавете затопленото прясно мляко и олиото. Разбъркайте докато захарта се разтопи.

Разтопете маслото.

Добавете брашното и маята към яйчената смес и замесете меко тесто. Постепенно с месене добавете разтопеното масло. Оставете да втаса 30-40 минути.

С помощта на точилка разточете върху набрашнен плот. Оформете кръгла платка с дебелина 3-4 мм и я нарежете на 8 парчета, така, както режете пица. Във всяко триъгълно парче в широкия край сложете от тахана от шамфъстък и от течния шоколад. Навийте на руло и завийте краищата, за да оформите кифличките като полумесеци.

В тава, сложете хартия за печене и наредете готовите кифлички. Оставете отново да втасат. Разбийте 1 жълтък, 1 ч.л. олио и 1 с.л. прясно мляко. Преди да изпечете кифличките, намажете ги със сместа от жълтък. Използвайте четка. Отгоре поръсете с бяла кристална захар „Сладея“.

Печете в предварително загрята фурна на 175-180 градуса за около 25-30 минути. Извадете от фурната.

 

Съвети:

За да си гарантирате успех, една от стъпките е да използвате правилното брашно. В магазините ще откриете брашна, на които на опаковката е изписано, че са подходящи за приготвянето на козунак.

Може да използвате и други варианти за плънка, локум и орехи например или различни видове мармалади например.

По желание, за още сладост, може да поръсите кифличките допълнително и с пудра захар „Сладея“.

# 70
  • При децата ми
  • Мнения: 7 317
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад. Много обичаме бисквитена торта!

# 71
  • Мнения: 9
Бих направила бисквитена торта 😋

# 72
  • Мнения: 4 565
Всички рецепти са прекрасни!
Аз имам рецепта за един вегански сладкиш със сладко. Правя я редовно, за да употребя старите сладка и да осигуря амбалаж за новите.
Вчера направих със сладко от смокини. Успях да снимам последното останало парче днес.
И сладката правя само със Сладея...

# 73
  • софия
  • Мнения: 4 260
Бих направила бисквитената торта с маскарпоне и шоколад. Звучи доста вкусно и мисля че доста ще се хареса на племенниците ми Heart Eyes

# 74
  • София
  • Мнения: 1 923
Ще пробвам тирамису Simple Smile Обожавам кафето.

Общи условия

Активация на акаунт