За балконските съндъчета

• 54 506
  • 372
  •   1
Отговори
# 150
За да не съм голословна
http://www.globus-baumarkt.de/global/204.php?markt=BVK&seite=4
http://www.globus-baumarkt.de/global/204.php?markt=BVK&seite=5
Виж само цените. Това е предложението на този базар (тип Практикер и Бриколаж) за от утре.

за кой град става въпрос?или не е в Бг?

Не, в Германия е. Саарбрюкен.
Затова и Бу е толкова огорчена.

# 151

вече не само тя  Tired

нали ви бях казала за едни кипариси.искат ми по 60лв за един  #Crazy аз исках да си взема 4.мислех,че са до 20лв бр.  Tired
нищо,ще си взема мънички и те ще пораснат някой ден

# 152
...
нали ви бях казала за едни кипариси.искат ми по 60лв за един  #Crazy аз исках да си взема 4.мислех,че са до 20лв бр.  Tired
нищо,ще си взема мънички и те ще пораснат някой ден

По-добре да си вземеш наистина малки и да ги гледаш как растат  Hug

# 153
При нас корен сакъзче и корен каскадна петуния струват по 2.50 лв.
Не ги е срам-обирджии! Ми то като купиш и съндъчета и пръст ти излизат златни !

# 154
При нас корен сакъзче и корен каскадна петуния струват по 2.50 лв.
Не ги е срам-обирджии! Ми то като купиш и съндъчета и пръст ти излизат златни !

къде е това?
тук са от 1 до 1,50лв. има и по-евтини в кварталните магазинчета

# 155
  • До хладилника, който обичам
Не точно огорчена... малко досадена, че не успях да те убедя, че не са безбожно скъпи цветята. Такива кошнички има и тук по цветарските магазини и цветарници/разсадници - само да имаш желание да обикаляш. Аз нямам и направо от пазара избирам по цени на дребно (и различни цветове си подбирам) и съм доволна. Явно не ми се виждат скъпи, щом пазарувам редовно, а не съм даже средна класа Laughing

# 156
  • При хората, които обичам
Аааа, стига с тая средна класа! Сега и по цените на петуниите ще се мерим Mr. Green Joy

# 157

къде е това?
тук са от 1 до 1,50лв. има и по-евтини в кварталните магазинчета
[/quote]
В Несебър,а Петуниите дето ми въшлясаха ги бях купила от Флората-Бургас по 2.50лв.броя

# 158
Аз така като гледам доста съм позакъсняла с цветята  Sad
С такъв мерак си купих семена, разпръснах семената на петуния и някакъв вид "Шведска гигантска виола" в едно сандъче. Видяха ми се доста дребнички и ги шокнах на едно място, но по половин пакетче от вид, дали ще излезе нещо  newsm78
 В друга по- малка саксийка засадих семена от латинка, но ще поникнат чак след 40 дни, поне така каза жената от магазинчето- нямам търпение!!
Иначе имам 2 типични селски мушката, които много си харесвам. Това за сакъзчето, го научих от тук  Hug, и такова ще си завъдя.

Да попитам аз: купих си от Метро един брикет- почва от кокосови черупки. Беше голямо колкото малка тухла, накиснах го в 5-6 л вода и ми напълни сандъчето/ средна големина/. Купих го защото пишеше, че задържа влагата  повече от обикновените торови смеси. Има ли някой който е използвал такава тор.
 От два дни е все мокро, а терасата ми е южна и постоянно е на слънце, дано да си заслужава защото и аз забравям да поливам.

# 159
И аз преди време питах за този брикет, ама никой нищо не каза...
Сега си седи в къщи, пък аз се пуля насреща му и се чудя какво а го правя...

Латинките би трябвало да ти поникнат по-бързо. 40 дни е страшно много newsm78 Защо не ги покриеш с найлон и а им спретнеш нещо като оранжерия?

Имай едно на ум, че като ти поникнат цветенцата, ще трябва да ги разсадиш - доста тясно ще им бъде.

# 160
Това за найлона е добра идея, през деня става много горещо, но сутрин и вечер си е хладно.
Непременно ще ги разсадя тия латинки, а и другите защото и на мен ми се струва че са на гъсто.

А за брикета, ще пиша отзиви, като поникнат виолетките и петуниите. Като се накисне във водата заприличва много на утайка от кафе.
Ти ако искаш да го използваш само като тор, може да сложиш на дъното на леген/ кофа/ вода, остави го да я поеме и долната му част ще набъбне. Та нея можеш да използваш за тор за други саксии. А сухата част да си запазиш. Аз го използвах целия и си напълних едно сандъче.

# 161
Не точно огорчена... малко досадена, че не успях да те убедя, че не са безбожно скъпи цветята. Такива кошнички има и тук по цветарските магазини и цветарници/разсадници - само да имаш желание да обикаляш. Аз нямам и направо от пазара избирам по цени на дребно (и различни цветове си подбирам) и съм доволна. Явно не ми се виждат скъпи, щом пазарувам редовно, а не съм даже средна класа Laughing
Съжалявам, че съм ти досадила Confused
Не съм искала да звуча патетично или да си мерим циците Laughing

# 162
  • До хладилника, който обичам
Стига бе, Вечернице Laughing нИдей и ти като ощипана да се правиш. Аз съм досадЕна, не ти - досадна. Пхъ, как мразя да се обяснявам като ученичка Laughing
Вкратце: не са толкова скъпи цветята тук, макар че вероятно при вас (спрямо стандарта) се явяват по-евтини. Тъй добре ли е?

Хайде по същество Grinning
Какъв е този брикет? Аз се отказах от обикновените торфени почви по магазините - сами по себе си са ужасни. Полея цветето и хоп - водата изтича веднага. Много неприятно. Така почти си уморих цветята миналата година, имах 2-3 саксии само с тази смес. Сега смесих пръст обикновена с торфената почва - 1:1 поне, ако не и повече в полза на пръстта. Надявам се да е по-добре.

И ще търся да сложа тента на терасичката (терасенце-нце-нце... казах ли ви, че е широка точно петдесет сантиметра? Представихте ли си как гледам цветя там и дажепростирам дрехи?) - отгоре живее едно противно хъски, което от скука по цял ден стои с провесена глава и върху цветята ми капят гадни кучешки лиги и всичко мирише на куче... Отвратително.

д.иванова, защо не вземеш готови разсади? Не си много закъсняла, но аз по принцип предпочитам да работя с готови разсади. И семе за латинки имам, но си взех 2 готови, с петуниите пак така... По-лесно и по-голям успех. Макар че моралната награда надали е същата Laughing Декоративния грах ще сея от семе - да видим дали ще почувствам удовлетворение, ако порасте Simple Smile

# 163
  • При хората, които обичам
Пък ние вчера си направихме излет /с колата Laughing/ и си напълних три чантички с пръст - от борова гора, от букова и от дъбова. Сега ще си купя и пакет торфена смес  ще направя бъркоч за всички саксии и сандъчета. Днес пак ще купувам разсад Crazy

# 164
  • Sofia
Признавам си, че за пръв път ми поникнаха петунии от семена.  Embarassed
Досега съм ги заравяла дълбоко и нищо не се получаваше.

Някои са много на гъсто и май си пречат, но още са много крехки - тънко стъбълце с 2-3 листа.
Сега какво да ги правя, кога се разсаждат?

И за ранукулуса да питам. Ще вирее ли в сандъче или да забода в земята (нямам много място вече). От 10 луковици всички са се хванали , но май ще им е тясно в 1 сандък.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт