За балконските съндъчета

• 54 486
  • 372
  •   1
Отговори
# 165
Eто за това става въпрос
http://www.zeleno.bg/?action=view&productid=123&catid=95
моето е малкият вариант
......

д.иванова, защо не вземеш готови разсади? Не си много закъсняла, но аз по принцип предпочитам да работя с готови разсади. ......

Имам още празни саксии, които май ще е по- добре направо да набучкам с готов разсад.

Признавам си, че за пръв път ми поникнаха петунии от семена.  Embarassed
Досега съм ги заравяла дълбоко и нищо не се получаваше.
........

На моите петунии пишеше, че се поръсват семената върху пръстта без да се покриват, но аз лекичко ги разбърках, да не би пък да изсъхнат. Кога да ги чакам да поникнат?

# 166
  • София
аз имам голям балкон, което не помага щото много пече на него
и простирам и изкарвам половината стайни цветя на него
вече си извадих всичкото саксии на балконето и толкова

аз си имам обаче пред и задблоково пространство
опитвам се от няколко години да го зацветя с променлив успех
първо ръсех семена, но почвата е отвартителна
сега съм наблегнала на многогодишните и се развиват добре
снощи съм посадила към 80 лалета и нарциса, да са готови за другата пролет
а на чудещите се защо сега - ами сега виждам къде са другите пролетни цветя и затова

о, да садих и диви теменужки

# 167
Пък ние вчера си направихме излет /с колата Laughing/ и си напълних три чантички с пръст - от борова гора, от букова и от дъбова. Сега ще си купя и пакет торфена смес  ще направя бъркоч за всички саксии и сандъчета. Днес пак ще купувам разсад Crazy

хм,защо и аз да не направя така  Thinking хем съм заобиколена от борова гора

# 168
  • Sofia
На моите петунии пишеше, че се поръсват семената върху пръстта без да се покриват, но аз лекичко ги разбърках, да не би пък да изсъхнат. Кога да ги чакам да поникнат?

Моите непокрити поникнаха за 10-ина дни, поливах с лейка всеки ден, за да не изсъхват.

# 169
Признавам си, че за пръв път ми поникнаха петунии от семена.  Embarassed
Досега съм ги заравяла дълбоко и нищо не се получаваше.

може би и моите теменужки затова още не са се показали  newsm78 Crazy Rolling Eyes отдавна ги чакам, но май трябваше да си купя разсад

# 170
  • До хладилника, който обичам
Обикновените хризантеми дали стават твърде високи в сандъче? Намерих 5-6 корена, сега мисля дали пред блока да ги бодна или в сандък... Тези в саксиите са по-декоративни сортове, нали?

# 171
  • Sofia
Купувала съм хризантема в саксия и продавачите ми казаха, да я засадя в земята или поне да не я държа вкъщи.
Тя е зимно цвете - обича студа и цъфти през късна есен.
Моята цъфтя до декември и презимува навън .

# 172
  • София
аз хризантеми нямам на балкона, но съседката ми отгоре гледа летни хризантеми от най-обикновенните в едно от онези огромни метални съндъчета дето си вървят с апартамента
та те си растат много добре и не стават високи
зимата си седят навън непокрити и нищо им няма

# 173
  • Sofia
може би и моите теменужки затова още не са се показали  newsm78 Crazy Rolling Eyes отдавна ги чакам, но май трябваше да си купя разсад

Всички дребни семена не трябва да се заравят  - петунии, теменужки, ягоди...

# 174
Два или три пъти баба ми пресаждаше декоративни хризантеми от саксията направо в леха, но всеки път умираха... Последният път дори ги беше затрупала със сено и найлон отгоре, но пак не стана. Явно трябва да са в нещо по-малко.

# 175
Тези не са декоративни - от градинските са. Всъщност тъп ми беше въпросът, знам колко високи стават градинските. Ще ги засея пред блока.
Купих си ранункулус - сега кисне във вода, утре ще го засея Simple Smile Гледам, на хората ранункулусите вече цъфтят със страшна сила, а моите тепърва ще ги садя, че да никнат... Rolling Eyes

# 176
  • Sofia
Бу, хората може да са си купили отгледан!  Grinning
Продават се даже цъфнали по 4-5 лв.

# 177
Tired и това е вариант, да. Майка ми ми каза, че разсад от ранункулус няма да намеря и аз и не търсих... глупаво. Сигурно си права и има. Тюх. За колко време ще порасте, че да цъфти? На плика пише, че се сее от март до май и цъфти юни и юли...

# 178
    Някой знае ли за дребните карамфилчета?Кога се садят ? От семена ли?  Цъфтят лятото и са много ароматни.

# 179
По това време се прави разсад от семена. Иначе почти по всяко време на годината можеш да вкорениш чепчица от карамфил, стига да имаш. Днес във "В-к за градината" имаше статия за тях.

Общи условия

Активация на акаунт