Отговори
# 30
Тя не отива да работи за удоволствие.

# 31
Ми като ще играят незаконно, и ти играй незаконно.
Изобщо не им влиза в работата дали имаш деца или не. Такаче можеш да си кажеш каквото си пожелаеш.

От къде накъде. Нека да те назначат и после да кажат - ма тя има дете искаме да се маха.
Да видим колко лесно ще е това.

Бая грозна дискриминация ще е .
Grinning

# 32
Аз не знам доколко точно джобс е подходящият канал. Лично аз и всички около мен, когато търсим работа, търсим в LinkedIn.

# 33
  • По света и у нас
Ти работиш за да имаш храна на масата и е неморално да ти се отказва това право защото имаш дете.
Това дете в бъдеще ще плаща пенсията на този дето те назначава сега.
Който те дискриминира защото си родител прави двойно престъпление, и след като тях не ги е срам да правят престъпление, няма нищо лошо да им спестиш информация която не ги засяга. 
В изпитателния срок можеш да криеш детето.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 02:01 от PriMadonna

# 34
Много е гадно, но 'тука е така'. А вариант ли е на въпроса "имате ли дете", вместо да обяснявате, само да казвате сухо, "имам, баба му го гледа през седмицата"? Нищо, че не е технически вярно.
Не се знае, вече и бабите работят до 100 годишни. Как да стане да родиш млад, да имаш опит в работата, ама детето ти да не пречи, но и баба му да го гледа, защото няма детски градини също, въпреки че тя трябва за работи също, а сега се оказва че пречи на някои работодатели. Такива работодатели няма ли къде да се докладват? Това е прекалено!

# 35
Много е гадно, но 'тука е така'. А вариант ли е на въпроса "имате ли дете", вместо да обяснявате, само да казвате сухо, "имам, баба му го гледа през седмицата"? Нищо, че не е технически вярно.
Не се знае, вече и бабите работят до 100 годишни. Как да стане да родиш млад, да имаш опит в работата, ама детето ти да не пречи, но и баба му да го гледа, защото няма детски градини също, въпреки че тя трябва за работи също, а сега се оказва че пречи на някои работодатели. Такива работодатели няма ли къде да се докладват? Това е прекалено!
То не да един двама! Аз вече съм отчаяна. Една година е това, всички това ги интересува само дали имаш дете. Кофти е че няма как да докажеш,че затова не са те назначили. Разговора е само между вас.При Вас как е било с децата като са били малки? Отчаяна съм и изморена от безмислени интервюта. Незнам вече какво да правя.

# 36
  • По света и у нас
Добре де пробвай да излъжеш.
Деактивирай си профила във ФБ и инстаграм, обаче. Да не те видят със детето.

На времето тъкмо навършила 18, исках да започна работа, но още бях ученичка. Работодателите назначаваха само завършили и аз им казах, че съм завършила. Изобщо не поискаха да ми видят дипломата…
Наеха ме, работих там цяло лято и септември им казах чао.
Какво толкова има да го драматизираш?
Казваш им каквото искат да чуят и после ще се оправиш някак си.

Казваш им - Да! Имам две  - две кокер шпаньолчета!

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 09:06 от PriMadonna

# 37
Звучи ми несериозно...
В коя сфера имаш 20г опит и не те взимат заради детето, нещо не ми стана ясно...
Друга ще е причината, според мен ти си го проектираш върху детето ненужно.
При нас търсим хора с месеци за администрация различни отдели и не можем да намерим, децата никога не са били тема.

# 38
То не да един двама! Аз вече съм отчаяна. Една година е това, всички това ги интересува само дали имаш дете. Кофти е че няма как да докажеш,че затова не са те назначили. Разговора е само между вас.При Вас как е било с децата като са били малки? Отчаяна съм и изморена от безмислени интервюта. Незнам вече какво да правя.
Не съм имала проблем с детето. Една година е много време. На мен също ми звучи много нереално. Някой по-горе написа, че вероятно ходиш все по малки фирми или някакви измислени, където сигурно имат само един на тази длъжност. А пък това да ти отказват на самото интервю е още по странно. Сериозните си имат процес, събират кандидати, канят интервюта, после си решават и уведомяват. Никой не отказва на самото интервю освен ако няма някаква сериозна лична дразга според мен. Ама в адвокатска кантора мъжът и жена му да се разправят пред теб …

# 39
Не съм имала проблем с детето. Една година е много време. На мен също ми звучи много нереално. Някой по-горе написа, че вероятно ходиш все по малки фирми или някакви измислени, където сигурно имат само един на тази длъжност. А пък това да ти отказват на самото интервю е още по странно. Сериозните си имат процес, събират кандидати, канят интервюта, после си решават и уведомяват. Никой не отказва на самото интервю освен ако няма някаква сериозна лична дразга според мен. Ама в адвокатска кантора мъжът и жена му да се разправят пред теб …
Ходя където ми се обадят за интервю. Случая беше със юрист,които има агенция за погребения . Позицията беше за агенцията. Да спориха със жена си дали да не вземат, защото внучето им било малко и знаели за какво става въпрос и т.н.Явно просто попадам на такива фирми.Незнам.

# 40
Търся редовна смяна,защото мъжът може работи само втори смени. Затова може би изборът е ограничен! Знам това ,но...Работила съм в сферата на продажби и администрация.

# 41
PriMadonna, минуса на лъжата е, че утре ако детето се разболее /а те децата имат тоя навик/ ще трябва да каже защо излиза в болничен.
Иначе мислех, че това с децата е намаляло, но явно не е.
Поне на сегашната ми работа няма такива проблеми. Фирмата не е голяма. Колежката ми е започнала преди време като е била с двегодишно детенце. На интервюто въобще не са я питали има или не дете. Но тя е решила да си каже. Казали и, че не ги интересува много, но ок, не е проблем.
Случвало се е заради детето да я няма, но никой никога не  е правил драма. Човешко е.
На предишната ми работа също нямаше такива проблеми. Наемаха с деца, там се и правеха деца Grinning
Виж на по предишната вече имаше такова нещо.
Поне що се отнася до офис сътрудничките. Като избираше с по пораснали деца. Искаше ги на линия.
А като забременее някоя и излезе в майчинство, не я искаше повече във фирмата.
Въртеше, сучеше - но ги караше някак си да напускат.И със заплахи действаше. Той беше човек, който може да ти вгорчи живота с думи.
Та при него родиш ли, нямаш шанс да се върнеш. И колежката ми трепереше дали ще остане на работа като и изтече майчинството на предишната. Естествено накара предишната да напусне.
Но след това моята приятелка пък забременя и си знае въобще да не се връща и да мисли за нова работа.
Пожелавам ви успех и да си намерите. Все ще намерите, не са всички такива идиоти.

# 42
Аз преди години като отидох на първото си интервю бях в ситуацията да съм без никакъв опит (бях учила дълго) и с дете на 2г. Попита ме шефа дали имам дете, но ми каза, че просто пита, за него това не е важно и отглеждането си е мой проблем. Аз тогава обаче му поставих условие, че не искам да оставам след работно време или през уикенда (имаме специфични дейности, които понякога се налагаше да ги правим в такива часове) и той ми каза, че ще има кой да поема тази работа. Съответно за 12 години работа в тази компания никога не поискаха от мен такова нещо, освен ако сама не реша. Дори имаше една ситуация, в която аз трябваше да приключа проекта на другия ден, голям и важен, нямаше кой да ме замести и ми се обадиха от вкъщи, че детето е вдигнало температура. Шефът ми каза - не ме интересува проекта, отивай да си гледаш детето.

В настоящата ми компания сме около 40 човека, поне половината са с малки деца, а друга една трета са млади момичета, дето всеки момент ще забременеят, имаме три дами в майчинство в момента. Никой изобщо не се впечатлява от липсата или наличието на децата, само на мен са ми адски досадни като започнат нон-стоп да говорят за тях и примерно градинските им неволи Joy Иначе се излиза в болничен, ходи се по родителски срещи, по тържества, къде ли не.

Може би просто трябва да си търсиш работа, както някой каза преди, в по-голяма компания, където отсъствието на един не е особено драматично и има кой да го покрие.

# 43
Аз преди години като отидох на първото си интервю бях в ситуацията да съм без никакъв опит (бях учила дълго) и с дете на 2г. Попита ме шефа дали имам дете, но ми каза, че просто пита, за него това не е важно и отглеждането си е мой проблем. Аз тогава обаче му поставих условие, че не искам да оставам след работно време или през уикенда (имаме специфични дейности, които понякога се налагаше да ги правим в такива часове) и той ми каза, че ще има кой да поема тази работа. Съответно за 12 години работа в тази компания никога не поискаха от мен такова нещо, освен ако сама не реша. Дори имаше една ситуация, в която аз трябваше да приключа проекта на другия ден, голям и важен, нямаше кой да ме замести и ми се обадиха от вкъщи, че детето е вдигнало температура. Шефът ми каза - не ме интересува проекта, отивай да си гледаш детето.

В настоящата ми компания сме около 40 човека, поне половината са с малки деца, а друга една трета са млади момичета, дето всеки момент ще забременеят, имаме три дами в майчинство в момента. Никой изобщо не се впечатлява от липсата или наличието на децата, само на мен са ми адски досадни като започнат нон-стоп да говорят за тях и примерно градинските им неволи Joy Иначе се излиза в болничен, ходи се по родителски срещи, по тържества, къде ли не.

Може би просто трябва да си търсиш работа, както някой каза преди, в по-голяма компания, където отсъствието на един не е особено драматично и има кой да го покрие.
Да в такава работех. Имаше и жени с малки деца. Сега има две в майчинство. Никога не е имало проблем нито с болничните нито с децата. Просто работното време беше неудобно за мен. Имаше проблем със вземането на детето от градината тъй като мъжът ми е само втори смени. Като станеше така и двамата да сме втора смяна търсехме някой да взема детето,но беше изключително трудно. Затова напуснах аз, ч не е бях на по ниска заплата. И от тогава мъка с търсенето.

# 44
Детелина, убедена ли си, че само заради детето не те наемат? Как си сигурна в това? Посочваш само един конкретен пример с мъжа и жената, там сигурно наистина е било така, но за останалите случаи?
Има доста работа в Пловдив, постоянно се откриват и нови фирми/заводи, погледни за какво строителство става въпрос в индустриалните зони. Защо не пробваш не само по обяви, а ти да звъннеш и да питаш в някакви новооткрити обекти?

Общи условия

Активация на акаунт