Априлче 2025г./тема 8/

• 38 658
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Излязоха някакви сайтове, които не са аптеки и реално поставям под въпрос колко са читави капките. Виждам, че в IHerb ги има, но ще си почакам доста за доставка. Има 2 варианта, от кой сте доволни ?

Момичета, вашите бебчета как са с поставяне в кошчето за кола. При нас, ако не я приспя е мисия невъзможна да стои в него. Рев и рев…

# 496
  • Смолян
Излязоха някакви сайтове, които не са аптеки и реално поставям под въпрос колко са читави капките. Виждам, че в IHerb ги има, но ще си почакам доста за доставка. Има 2 варианта, от кой сте доволни ?

Момичета, вашите бебчета как са с поставяне в кошчето за кола. При нас, ако не я приспя е мисия невъзможна да стои в него. Рев и рев…
Искаш ли да ти подаря нашата да пробваш?
Нашата заспива веднага в кошницата - cybex G I size

# 497
Благодаря ти, Рали. Ще поръчам още днес. И дано има някакъв ефект, че ни предстоят прегледи и не знам как ще стигнем с пищящо дете 😀 Хайде вкъщи е ок, правят си дует с комшийското дете, но за излизане …

# 498

Аз взех дневната версия, защото нощната я дават за след 1месец, а дневната след 14дни ….

# 499
Ние купихме от koliki.bg. Те са официален вносител на Gripe Water.

# 500
Честите бебчета на всички ! Да са живи и здрави и да ви радват безкрайно ! Надявам се при всички ни, коликите да са много кратки и скоро да спинкаме и ние и те сладко сладко по цяла нощ Simple Smile
За свалянето на количката ви давам идея зида пробвате ( ако не сте) на задните гуми на количката, така не тежи толкова и поне за мен е най лесният вариант.
При малката също започнаха коликите, както бих казала, че и трудно ходи по голяма нужда. Вече от аптамил минахме на хип, отначало сякаш беше по добре, но сега пак започна да се мъчи. От напъване повръща. От няколко дни започнахме омнибиотик + капки колийф и се надявам да има ефект .
Аз някак още не мога да се отърся от всичко, за това не пиша. Радвам се, че всички сте добре Simple Smile

# 501
Аз само ще кажа огромно браво на тези, които кърмят. Това е толкова трудно в началото и болезнено, отнема много време. С АМ лесна работа, за 5 мин. е нахранен 🤣 Наистина ми е много трудно. Преди всяко хране с АМ го слагам и на двете гърди. Мажа се с ланолин и пак болят. Нямам търпение да пробвам с помпата. Ние бяхме и много време разделени и все пак се радвам, че имам някаква кърма. Вкъщи ще стане ясно и какво количество е 😁 чееее, големият човек няма изхранване. Ще ни изпишат повече килограми, което е много рядко срещано, защото бебетата по принцип свалят. 🤣 Наваксва си килограмите, които не можа да качи в коремчето ми заради пъпната връв 🩵

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 21:04 от Kactus

# 502
  • Смолян
Аз само ще кажа огромно браво на тези, които кърмят. Това е толкова трудно в началото и болезнено, отнема много време. С АМ лесна работа, за 5 мин. е нахранен 🤣 Наистина ми е много трудно. Преди всяко хране с АМ го слагам и на двете гърди. Мажа се с ланолин и пак болят. Нямам търпение да пробвам с помпата. Ние бяхме и много време разделени и все пак се радвам, че имам някаква кърма. Вкъщи ще стане ясно и какво количество е 😁 чееее, големият човек няма изхранване. Ще ни изпишат повече килограми, което е много рядко срещано, защото бебетата по принцип свалят. 🤣 Наваксва си килограмите, които не можа да качи в коремчето ми заради пъпната връв 🩵
И нас ни изписаха повече от рожденото и тегло с 60 грама.

# 503
А сега момичета как се движат бебетата , нашата фръцла се роди 3350, изписаха я 3060гр, днес на 28 дни е 3888гр, не знам добре ли е ?!
Във вторник сме на преглед при педиатърката , да я преглеждат , мерят и теглят и ще ни насочи към ортопед за преглед.
Въпрос към мамите били вече на такъв, в какво се изразява самия преглед?

# 504
Ние сме утре т.е. днес на ортопед, ще пиша.
Като кг за 28 дни сме качили около 750-800 гр, но ние тръгнахме от много ниско.

Исках да питам бебетата около 28-30 дни, как им е сънят? Нашето е нон-стоп мятане в леглото, особено нощите. Извиване, ритане, скимтене, проплакване и накрая се буди. С много зор спи по 30 мин спокойно - ако е била много гушкана преди това и пак се започва това ужасно неспокойно поведение, което малко ни притеснява.

# 505
Ние в петък бяхме на преглед при ортопед. Влязохме с предимство, нямаше други бебета.  Прегледът продължи около 20 минути.
1во обясняваше как трябва да стоят свити крачетата и как е неправилно да са изправени. Показа как правилно се прави упражнението колело.
Провери рефлекса на стъпалата долу.
Също обясни, че плоско стъпало се получава от носене на обувки и не е наследствено. Каза, че стъпалото на нашето момиче си е както трябва, с извивка и ако после стане плоско, ще е по наша вина.
Обясняваше когато почне да седи в каква поза може и не можете.
После при прохождане каза да е боса, а когато трябва да се взимат обувки да са crocs.
Каза за бебеносене след 3ти месец (то по принцип всички ортопеди така казват).
След това направи ехографа. Поне не свали целия памперс (че нашата красавица много обича като усети свобода да върши номер 1 и 2), а само отлепяше отстрани лепките и там прави ехографа. Всичко е наред при нас. Когато го питах кога пак да отидем д-р каза, че не е нужно пак, защото всичко е обяснил.
Сигурно съм пропуснала все нещо, доста неща обясняваше.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 05:27 от Sande4

# 506
Кактусче, честит Дарин! Да сте здрави и без усложнения и без кофти лекари покрай вас !

Много се ядосах, даже не изчетох всички коментари… просто виждам един тон грешки на отношението на лекарите в Бургас. Първо как може със зелени води да те оставят толкова часове да раждаш… и аз бях със зелени и така ме надумкаха с окситоцин.  Доктора каза, че ако до 2 часа не съм родила ще го вадят със секцио. Плюс че не мога да повярвам как не са видяли тая пъпна връв, за какво са им тия ехографи в Бургас?!?

Мила моя,  пожелавам ти само приятни моменти от тук нататък. Пожелавам ти успешно кърмене и  здраво и наддаващо бебе! Преборили сте се лошата ситуация и оттук нататък само хубави неща! (ПП: за следващото дете - помисли за една квартирка в София след 8-мия месец и за раждане в читава болница с  лекари, които няма да те прехвърлят между смените по тоя отвратителен начин)

# 507
Кактус, имаш ли протектори за зърната? Много облекчават самия процес. За мен помпата е по-агресивна и от бебето, ако мога така да се изразя. Аз предпочитам да ме суче и да не се цедя. Но, като не знам кога се е наяла, цедя и давам шишето. Иначе 4 часа и нагоре може да стоим на гърдата, да спим, да суче, да си почива.
Всеки ден водя голяма борба със себе си за това кърмене. Няколко пъти на ден си казвам, че ще се откажа. Аз обичам да имам план график. Ама с кърменето няма как да стане. Тя, като трябва да яде, спи. Едвам я будя. Вече се отказах да я будя и чакам тя да се събуди. Ама ми е голямо напрежение кога, всеки момент може да е. Изобщо не си отпочивам така. И гледам да направя макс 1 час на гърдите и после допълвам с шише. После цедене. Ей ги 2 часа отминаха. А моето Аз, вътре в мен крещи: Ами време за мен! И така отминаха вече 18 дни.
От седмица ползвам възглавницата за бременни, която си купих, но не ползвах, защото ми е висока за врата. Сега, обаче, ми е голяма отмора, на гърба, на ръцете и на кръста. Увивам я около себе си и ръцете ми са облегнати, голямо облекчение ми е.

# 508
Joss, неспокойствието е от коликите. Ние нали даваме Био Амика, но не на всяко хранене и виждам, че когато има проблем с коремчето, спи по този начин. Вчера пък започна и да връща - много й идват 100 мл за 3 седмица. Вашите бебчета справят ли се с толкова храна?
Ние сме качили около 500 гр за 2 седмици и половина. По принцип знам, че има разлика в наддаването от изходното тегло (примерно дете под 3 кг не качва толкова много като дете над 3 и повече кг). Мисля, че е добре засега. Днес сме нс преглед при педиатъра в болницата и ще споделя мнение.
Относно плоското стъпало - не се получава от обувки - повечето деца физиологично го имат, но е въпросът в степента. С голямата бяхме 3 степен плоскостъпие и буквално отказваше да ходи, защото я боляха крачетата. Минахме на супинатори (стелки) и на ортопъзел (много е полезен, заслужава си всяка стотинка) и сега от 2 години няма нужда от нищо.

# 509
Моето също връща от самото начало дори и от болницата. Изцяло на АМ е вече, отказах се от кърменето, макар първото ми дете да го кърмих повече от година. Трудно изяжда милилитрите по препоръка от болницата, но за сметка на това вече огладнява на 2 часа - 2 часа и половина. Давам и аз био гая и мисля че има голям ефект, благодаря ти! Ние утре сме на преглед и ще видим как наддава.

Общи условия

Активация на акаунт