Априлче 2025г./тема 8/

• 36 862
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, Мила Hug живи и здрави да сме всички Simple Smile

# 616
Здравейте момичета, бях чела за някоя от вас с проблем в ръката, нещо тунелно ... не помня как точно го беше казала, из интернет го намирам като други термини, но явно и аз се сдобих и на двете китки, но на дясната положението вече да немога нищо да правя, наистина е непоносима болка, а с бебка се кърмим и на този етап (четох, че се оперира),  няма как просто да стане, защото следва и обездвижване, а имало и инжекции, но не знам колко са съвместими с кърмене. С бебка на 12ти сме на ортопед, та ще повдигна въпросът при него, но мисълта ми е на този етап дали има някакво мазило което ползвате за облекчаване?

# 617
Мишленце, ако е синдрома на карпалният тунел нищо освен операция не помагало. Така казват лекарите. Но щом е на 2те ръце болката проблема може да е и другаде, като например при шийните прешлени и тн. Иначе аз съм човека с този проблем и търся читав невролог и ортопед.

# 618
Как сте, момичета?
Днес възобновявам кърмата, че да не привикне към АМ, и после да не иска. Иначе експеримента завърши: Вчера само на АМ беше, нямаше болки, само вечерта, докато правеше Номер 2. И аз от вчера съм по-добре, надявам се, че няма да започне да плаче от болки пак с кърмата.
И аз ползвам на Памперс премиум 1, Ами пропускат си, но все си мислех, че неправилно съм сложила памперса. Имам още от тях поне за 20 дена, ще ги използвам и като свършат, ще пробваме на друга марка.

Болките в ръцете може да са от държането на бебето. Дано се намери добър ортопед да ви помогне, Мишленце и Пълнолуние.

Гери, честит имен ден, малко със закъснение. Бъди здрава, обичана и щастлива жена.

# 619
Благодаря, момичета!
Гери, честит имен ден със закъснение, много здраве, щастие и късмет!

Пълнолуние, не знам дали е същото,  но аз се диагностицирах с това Теносиновитът нa Декервен, всички симптоми отговарят. Въпросът е, че аз и интензивно си плетах преди бременността и по време и по време на бременността имах болки от изтръпване, като реших, че е от бебка, макар че болката сега е друга.
В понеделник сме с бебка при д-р Любомир Атанасов, ако бъде така добър да ми обърне внимание и на мен ще ви дам и на вас повече подробности. Надявам се само да можем да се гушкаме и кърмим с бебка.

# 620
Гери Извинявай, че забравих да ти честитя именният ден. Да си жива и здрава ❤

При мен болките в ръцете не са от бебето. Още докато бях бременна започнаха болките и изтръпване на пръстите. Като отварям някое шише и явно притискам нещо и болката е … Аз имам и предистория с ръцете. Няколко години жестоки болки, лечения, ЯМР, много процедури физиотерапии и тн. Имам протрузия на шийни прешлени, епикондилит, миотендинит и не знам какво. Обездвижвана ми е дясната ръка и после много трудно ми се възстановиха мускулите. Заради инжекциите с Милгама и кожата ми много пострада.

Аз не знам дали и проблема не идва от Клексана. Гръцкият лекар, при който бях ми каза, че заради продължителното поставяне на инжекциите може да се сдобия с остеопороза. Но каквото такова, ще ходя по лекари и ще минавам на лечение. Важен е бузестият резултат до мен.

Мишле Ще чакам отзиви. При мен проблема е с 3 от пръстите. Постоянно са ми изтръпнали.

Момичета тествахте ли вечерната формула на Grape Water-a. Поръчах я от IHerb.

# 621
Ние сме още малки за нея, за сега давам само дневната, и то при нужда. Ако е спокойна не давам.

# 622
Здравейте, аз съм от майските (предстоящи) майки, но ви чета и искам да съм полезна на онези от вас с болки/изтръпване в ръцете. След първото ми раждане се сдобих с тази екстра и аз четох и се притеснявах, че имам карпалов синдром, но 2ма лекари ми казаха, че едва ли е това, а просто става дума.за пренатоварване на китките и ръцете, което плюс хормоналните промени води до мравучкане и изтръпване.
Препоръчаха ми нощем да спя с шини и колкото и да не ми се вярваше, само за няколко дни носене, се оправих доста.

Слагам линк към тези, които аз ползвах, не са скъпи, но наистина вършат чудеса (тайната е да се стегне добре ръката) :

https://amzn.eu/d/5spnXTA

# 623
Момичета, благодаря за пожеланията Simple Smile на мен с първото дете ми се възпали китката и ортопедът на детето каза да си взема шина и с нея се родих.

# 624
Благодаря, момичета. Аз имам шина и още днес ще я потърся къде съм я прибрала, ако не ще взема нова.

Днес минах на вторият профилактичен преглед. Бях писала, че имам като подутина над разреза. Точно там и кожата ми е безчувствена. Лекарката ми каза, че е нормално и ще се оправи. За самата чувствителност се връщала за около 6-9 месеца. Имам вдлъбнатина на шева от една страна и каза да опъвам там кожата. Ще питам физиотерапевтка та дали може да помогне. При натиск на разреза се усещат нещо като топчета, това са шевове. Конците ще се разградят за около 3 месеца и да чакам. Иначе скоро ще ми дойде менструацията, защото с кърменето не се справих. Препоръча ми да направя профилактични прегледи и на гърдите след 3 месеца.

# 625
Благодаря на всички,  които се включиха за памперсите. Бяхте ми много полезни.
Дано ви минат бързо болежките🤞 Моите минаха след раждането, бях подута в краката , нормализираха се. Още ме боли кръста и гърба и операцията,  но мисля, че е нормално.  И аз ще съм на преглед следващата седмица. 
Дайте сега инфо как го давате този сироп grape water . Нас май ни почнаха коликите, две вечери плаче повече и се превива . Давам му био амика и  омни биотик.  Не ми се иска да започвам нещо със симетикон , та ще поръчам от този сироп за проба.
И да не забравя в хиполенд ще има намаление на 9 и 10 май , 25% на всички стоки.

# 626
Според етикета на сиропа пише, че се дава 15 мин след хранене. Има си спринцовка, с която взимаш 1 мл и леко се впръсква в устата. В сайта на IHerb  не видях да пише да се изчакат 15 мин след хранене. Иначе за силни колики се дава преди и след ядене, като се разделя порцията от 1 мл.

Кая го харесва и не го изплюва 😀 И аз още не и давам нищо със симетикон. Не са ни и изписали.

Иначе в HM има намаление на някои неща, включително и за бебе. Пуснах и няколко неща за нея. От Емаг поръчах още един кашон с памперси и препарата и за пране. Ползваме този на Mommy Care и ни допада. Взехме и на Тео Бебе, но май ми идва повече ароматизиран. Иначе за 1 месец сме оползотворили 2 кашона памперси от размер 1 на Памперс. От baby.bg има намалени козметика и играчки.

# 627
Пълнолуние,  благодаря! По-скоро имам предвид дали на всяко хранене , или като е неспокойно бебето и вечер до колко часа може да се дава дневната формула?

# 628
Извинявай, Мила, не те разбрах. Аз и го давах при нужда само. Вчера и дадох няколко пъти обаче, защото през нощта много скимтеше и пак обикаляше леглото.

Иначе тази нощ в 3 и нещо и го дадох защото пак имаше рев, опъване и не искаше да заспи над час и нещо. 20 мин след като прие дозата заспа. Не знам дали сиропа помогна или просто де предаде. Така, че и през нощта мисля да и го давам докато дойде другият.

# 629
Мики, какво е общото с кърменето и болките в коремчето? Защото и при нас забелязвам някакво такова развитие, не е след всяко хранене, обаче като се случи е чудо...

Общи условия

Активация на акаунт