Априлче 2025г./тема 8/

• 36 476
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
Ох момичета, нас вчера ни изписаха , вкъщи сме…
Всичко беше идеално да към 2ч през нощта , когато малката просто ревна много силно и неспокойно и неспирно,  цяла нощ до сега , вече 7ч сутринта не спира от колики е според нас!!! На 6ти ден …колики 😳
Не иска да яде , не иска нищо… само плаче и тя и аз , дадохме капки био Гайа …много е зле положението
Другото , отказва гърдите  не иска да суче, едната даже вече почна да се надува, с помпата не става пробвах, не изсмуква , защото още нямам хубава кърма, ама тя първите дни сучеше , а сега отказва ,  не знам какво да правя и по двата въпроса, моля ви  знам , че тука се именно за това и някои мами са с богат опит, помагайте !!!

Мамите с по- богат опит ще се включат, но аз мога да кажа за помпата, може би трябва да пробваш различна програма, или пробвай с ръчна помпа, ако имаш такава, много е важно да се изцеждаш. Според мен, щом се надува, значи имаш кърма, нали така? Нека другите да кажат. Ако не става с тази помпа, пробвай ръчна такава или на ръка изцеждане.
Относно коликите, не е необичайно да започнат толкова рано, всички ще минем през тях. И ние сме така, бебето реве, огъва се, не иска да суче (но при нас това си е трудно от началото, защото е рано роден), шишето го приема, но от плаченето и свиването повръща. Хем е много тъжно да го гледаш така, хем си е страшно, като не знаеш какво да правиш. Подкрепяме се психически с мъжа ми и това е. Един път от плаченето, задържа дъха си и ние си изкарахме акъла. Но, бях чувала, че го правят и му духнахме в устата, та се оправи..
Бъди силна, поплачи си и знай, че и това ще мине. 🥰
Не на последно място, каквото и да те притеснява, независимо кой какво казва, имате си педиатър и точно в тези първи дни, дори и за "глупости" да е (за мен нищо, свързано с нашите бебчета и нашето неспокойствие не е глупост.. ), звънкай и питай, за да дава насоки и да си спокойна.
При нас помага бебето да е върху гърдите ми, така се успокоява и заспива. Но, общо взето, докато е в криза и това много не му помага.
За капките, мисля, че трябва да се натрупат малко, май не става от първото ползване още.
Поздрави и прегръдки. Всички сме в една лодка вмомента. Simple Smile

# 16
Честито Пипи и Ягодка Simple Smile живи и здрави да са дечицата Simple Smile много здраве и късмет Simple Smile
За коликите няма някаква панацея - като си има, и сто неща да даваш не става. Пробвайте с възглавничка с гроздови семки от ДМ. Леко се загрява в микровълновата и се слага на коремчето. Другото е масаж на коремчето в посока на часовниковата страна и не на последно място имаше едно чайче на Хипп с анасон и копър. Също беше мн хубаво.  Ако кърмете, го пиете вие. Повечето неща преминават в кърмата. Така примерно при запек ядях сини сливи и круши и имаше ефект.
Моли, пробвай да си.направиш топъл компрес и така да се изцедиш, че може да направиш възпаление.
Винаги можете да си питате лекарите, те са затова:) а и имате безплатен преглед от педиатър от болницата, така че ако видите зор, там е мястото Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:53 от Gery666_

# 17
Моли, прати някой да си вземе Всичко за кърменето. Колкото и да ме натовари тази книги за някакви неща, толкова и помага.

Специално аз нямам никакъв опит. Това, което работи при мен засега е студен компрес върху гърдите, малката да суче известно време и да се гушка на голо в мене, за да се активират хормоните и след това цедя с ръчна помпа.
Понеже не знам дали въобще дърпа нещо от гърдите, защото е доста мързелива, давам допълнително изцедена кърма и формула. В Токуда са топ пичове, но това с шишетата и храненето на бебето за 2 мин е много тъпо. Знам, че те избор нямат, защото са 3 акушерки на 15-20 бебета, но много кофти навици им създават. Сега ми се караха, че не съм нахранила бебето достатъчно рано - ами няма да я свиквам да я мързи да суче и да гълта, като пете. После ще си го бия в главата това, която само се мръщи на гърдата и иска лесното.

# 18
Гери, стискам палци всичко да мине бързо и скоро да гушкаш бебчето.

Joss Stone Моята пък яде по 15-20 минути от техните шишета. Но явно и нея я мързи и даже се унася докато яде 😀

Днес повече ме боли операцията, но според тях всичко е наред. Утре ще си искам рецепта за Профенид, че без него ми е трудно на моменти. Малката има желание да суче, но след като разбере, че няма нищо и наддава един вой 😀. Започна да ми слиза коластрата и скоро ще се кърмим, надявам се. Има някакъв обрив на гръбчето и казаха, че е нормално.

# 19
Пълнолуние, днес се прибирам вкъщи. Ихууу Simple Smile
Иначе не се притеснявай за обрива - голямата имаше пъпчици по лицето, но минават след няколко дни Simple Smile В началото повече спинкат, че нямат много силички, мъничетата, но после като отворят едни гърла Simple Smile така че не се предавайте с кърменето Simple Smile

# 20
Какви хубави новини 😍 Да са ви честити бебоците! Нека растат здрави, щастливи и палави. На мамите бързо възстановяване 🩷🩵🍀
За гърдите знам, че в никакъв случай не се прави топъл компрес! Само студени компреси, като има основно три варианта: гел подложките за гърди на Лансинох(слагат се в камера/хладилник), влажна кърпа сложена в хладилник или зелеви листа. За лятото има и един хак, слагаш си сутиена е хладилника, когато имаш горещи вълни 😁

# 21
Супер дата 04.04 за новите бебета! Да са здрави и щастливи и всички покрай тях! На мамите бързо да се възстановят!
За коликите всичко е проба , грешка.  Нека педиатър да ви насочи с какво да започнете и при нужда да се смени.

# 22
Пипи и Ягода, честити бебенца Heart до со здрави, умни и щастливи Flowers Four Leaf Clover
Момичета, преди да тръгне кърмата, докато сте в болницата, как се случва храненето? Взимат бебето и го хранят или ви дават готова бутилка?

# 23
Честито на новите мамчета!
За коликите пробвайте да затоплите коремчето като сложите изгладена пеленка/ кърпичка, също така масажче на коремчето.

# 24
Мануна  В Токуда хапването е на всеки 3 часа и като дойде време за ядене и ти носят бутилката с добавката. Ти си го храниш, ако искаш. Ако бебето е при тях за през нощта те го хранят. Мисля, че ползват Hipp, ще ги питам за да знам какво да вземем за всеки случай. Иначе слагам на гърда да стимулира кърмата, но като няма нищо още и малката става сърдита и нетърпелива и давам шишето с добавката.

На нас ни дават по 30мл, сега преди обяд ни дадоха 40мл и тя не я изяде. Толкова и се спеше …

Гери Многонсе радвам, че вече те изписват и нещата са по-добре. Чакаме те следващата седмица с хубави новини.

# 25
Благодаря ви прекрасни мами!  Честити нови бебета в нашето “семейство” на мамите спокойствие , здрави дечица и бързо прибиране вкъщи ❤
Като отмине кризата от коликите става много спокойна и спи дълбоко като ангел, изнамерихме една вакум помпа вкъщи от снаха ми(на над 17г) обаче с 2 засмуквания кърмата потече 👌🏼😏 даа и болеше , ноо минава,  отпуши се гърдата за сега, та наистина едно времешните неща са със страхотно качество😂
Колко бебчета остаха да чакаме още в групата? 😍

# 26
Моли, а ти каква помпа си ползвала, която не е свършила работа?

Дано бързо преминат коликите.

# 27

Луничка, една електрическа canol  която явно е само за изцеждане, но не за отпушване, мога да я ползвам само ако си тече спокойно,  иначе не !!!

# 28
За стимулиране и отпушване най-добре ръчна помпа.
И най-обикновена да е,ще свърши повече работа от електрическата (личен опит)
С първото дете започнах с ръчна,след доста време докато влезем в режим и се регулира всичко почнах с електрическа 😊
За коликите колан или възглавничка с костилки много облекчава.
Капките са за успокоение на родителя,а и запичат.
Може с омнибиотика да пробвате 😊

Луничка, една електрическа canol  която явно е само за изцеждане, но не за отпушване, мога да я ползвам само ако си тече спокойно,  иначе не !!!

# 29
Аз съм най-доволна от ръчната помпа на марката Авент. Иначе зпо темата за дохранването с шише и/или слагането на гърда. Или едното или другото, защото детето като свикне на шише няма да иска да суче, а само с помпане кърмата намаля и намаля. Казвам го от личен опит.
 Но каквото и да става не се самообвинявайте, вие правите най-доброто, на което сте способни като майки Blush

Бъдете упорити слагайте на гърдата бебетата -  това е моят съвет за всички. Кърмата ще се регулира и детето ще започне да наддава, но няма как да се следят милилитри, както се следят с АМ. Доверете се на майчинския ви инстинкт.
Пожелавам ви успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт