Априлче 2025г./тема 8/

• 41 014
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Честито, Dalinda. Да ти в жива и здрава Елена и много да Ви радва. Бързо възстановяне. Трудно е в началото, но дано имаш късмет бързо да се възстановиш.

Joss Stone Действително си беше хотел с детегледачки 😀 Условията наистина бяха добри, но и цената в несравнима спрямо другите болници, но не съжалявам, че избрах тази болница. Храната не беше изцяло моята, но имаше доста добри попадения.

При нас малката яде по 45 мин от шише. Заспива по време на ядене и я будя по няколко пъти. Не знам кога сменяте памперса, но тя го пълни за секунди. Днес докато сменям памперса нали съм бавна и за това време 2 пъти се изпишка на повивалника и 3 пъти код горчица 😀 По 30 мин сменям пелена. Винаги след ядене пълни стабилно памперса. Докато яде спи, после като сменя памперса се разсънва и пак иска да яде 😀

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 19:45 от Пълнолуние

# 121
Повече време трябва, Луничке. То бебето суче за по-малко, но помпата е изкуствена работа. Нямаш запушвания, болки, петна? Ако нямаш такива притеснения, давай смело.
На мен целта ми беше да заместя едно хранене, да е изцяло на кърма - и един път успях, но каката повърна цялото количество заради рефлукса и видях, че просто са напразни усилията, поревах си и се отказах. С помпата изкарах 6 месеца, но накрая нямах почти никаква кърма...
Най-добре да слагаш бебето да суче, това е истината. Всичко друго си е изкуствена работа. При мен имаше проблем с едната гърда и се видя, че отделя и кръв в кърмата, от което малката получава още по-силен рефлукс (направо си повръщаше) и затова се налагаше да виждам какво се изцежда...
Сега съм решила, преди да си помисля за кърмене, да видя какво излиза от гърдите с помпата.
[/quot

Здравей, исках да те попитам останови ли се от какво имаш проблем с едната гърда? Понеже и аз с първото ми бебче имах същия проблем, от едната течеше нормално и се пълнеше веднага, но от другата гърда течеше много малко и почти винаги с кръв. За болката няма да говоря. Съответно тази гърда от която си течеше нормално стана и по-голяма на размер.От другата с времето събирах много малко кърма, издържах около 4 месеца така и спрях с кърменето. То и без това само изцеждах с помпа и винаги дохранвахме понеже не му стигаше изцеденото. Нямам идея защо така стана. Сега пак ще пробвам да кърмя като родя, но просто с едната гърда имам някакъв проблем и нямам мн надежди. Вече съм почти в 38 г.с и чакаме 💜

# 122
Не се установи. Консултантката по кърмене каза, че за пръв път имала такъв случай и ми обясняваше за някакви жлези, които се пукали. После съм говорила и с мамалози, защото ми останаха като бучки във въпросната гърда... Те казаха, че това са пълни глупости. Отделно количеството на кръвта в кърмата хич не беше малко. Но го видях на помпата. След първата седмица вече спря кръвта, но мен ме беше страх, защото на каката хич не й беше добре и не исках да рискувам да не се случи пак.
А бучките се намалиха с компреси със сланина... Просто го пиша, ако някой му се наложи, защото наистина си беше страшно и само това помогна.
И аз съм почти в 38 гс, много ме е шубе.

# 123
Здравейте, аз имам нужда да си споделя с хора в моето положение. Предполагам, че вие бихте ме разбрали най-добре. Остават ми 4 дни до термина (11 април). На всички прегледи до сега при двама различни лекари винаги ми се обясняваше, че най -вероятно няма да си дочакам термина, следователно по този начин се настроихме и аз и мъжът ми, както и близките ни. На последният ми преглед на 25 вече бях с 2 см разкритие и паднала тапа, но от тогава никакво развитие или признаци за раждане и така и до днес. Времето минава и имам чувството , колкото и смешно да звучи, че никога няма да родя. Всеки ден получавам по 10-15 обаждания с едни и също въпроси, депресирайки ме още повече. И двамата нямаме търпение детето да се роди и единствената ни мисъл е това. Нищо не успява да ни разсее. Чакането всеки момент да се случи нещо е убийствено. Не карах лека бременност, но в момента физическите неразположения са нищо сравнение с психическото натоварване.
Аз бях в абсолютно същото положение. Толкова добре те разбирам! Дните ми бяха цяла вечност, нощите безсънни и с всеки изминал ден се отчайвах и депресирах,  с тази разлика, че на всичкото отгоре и започнахме да се преносваме, тогава вече всички ме побъркваха с въпросите си КОГА!!!??? Rage изнервях се.. и така 7 дни след термин, еми накрая ми го предизвикаха и днес в 15:07 ч. се роди нашата малка принцеса София 3950 кг. 53 см, всичко стана толкова бързо, че още немога да повярвам и още повече, че ми дадоха да я гушна и цункам и ми я взеха отново за прегледи и изследвания и се очертава да ми я дадат утре и отново чакане.... нямам търпение да си взема бебето и да си се приберем при каките и таткото и тогава вече ще си отдъхна от всичките безсънни и депресивни дни и нощи... Не се отчайвай... обясни на най-близкити, че не ти влияят добре с постоянните въпроси и че като има нещо ще им се обадиш на останалите просто не вдигай, неотговаряй и се разсей с някакво друго занимание и се опитай да не мислиш.... няма неродено бебе... тъпото е, че е така докторите ти дават няква надежда, започваш да живееш с нея и накрая оставаш разочарован.... затова и смених моята докторка и при новата не исках много много информация, освен здрава ли е, добре ли върви, всичко нормално ли е и до там....
Желая ти успех и много търпение!:four_leaf_clover:

# 124
Честити госпожицииии 🩷🩷 леле, не мога да ви смогна 🤣 да са здрави и благословени Елена и София, които са доооста големички 😅 Евала за естественото раждане 🤗🌷🍀
Тези, които родихте естествено, имахте ли падане на тапа и/или изтичане на водите? Само с контракции на 5 мин. ли тръгнахте към болницата?
Аз съм 38+5дни и ми е някак нереално колко е близо 🫢 Днес ходихме да питаме как стоят нещата с поръчката за торта с мерките на бебчо. Момичето ме пита още ли не съм родила 😅 То почти всеки ден някой ми пише дали съм родила, а това ме напряга. А момичето в сладкарницата ми вика, че нейното бебе уж щяло да е голямо, а се родило 3кг и малко, значи и моето щяло да е малко и да не вярвам на доктора ми 🤣🤣🤣 все едно цяла бременност бебето ми не върви напред и е мерено в София и Бургас с хубава апаратура и всичко си е еднакво и расте с колкото си трябва. Много ме изнервят, все едно те са ми светили на всеки преглед. Кой знае при какви лекари са били в Бургас 🤣 Още преди 8 дни беше 3200-3400 😅 Предполагам, че до термин ще е около 3800 🩵  Малко забави, но аз и постоянно отслабвам.....не мога да ям много, албумин на долна граница. Понеже бебчо по начало си върви доста едър и не ми изписа протеин. Да видим 😊

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 21:55 от Kactus

# 125
Не се установи. Консултантката по кърмене каза, че за пръв път имала такъв случай и ми обясняваше за някакви жлези, които се пукали. После съм говорила и с мамалози, защото ми останаха като бучки във въпросната гърда... Те казаха, че това са пълни глупости. Отделно количеството на кръвта в кърмата хич не беше малко. Но го видях на помпата. След първата седмица вече спря кръвта, но мен ме беше страх, защото на каката хич не й беше добре и не исках да рискувам да не се случи пак.
А бучките се намалиха с компреси със сланина... Просто го пиша, ако някой му се наложи, защото наистина си беше страшно и само това помогна.
И аз съм почти в 38 гс, много ме е шубе.

И при мен в началото започна малко кръв в кърмата, но после почти при всяко цедене имаше от таи гърда, съответно я хвърлях. И много ме болеше, а и кърмата беше на половина на другата гърда. Другата ми стана огромна съответно. Абе изобщо неми се получи кърменето и много ме е страх и този път.Ще пробвам но ако не стане пак ще е на АМ. Термина ми е на 24.04, този път всичко си върви наред, малката е в перфектна позиция и ще опитаме нормално раждане. Първия път бях секцио с момченцето ми защото беше седалищно до края. Не изпитвам страх, само не искам да пренасям, понеже сега я измериха 3.300 а ако пренося ще е над 4кг и незнам дали искам да опитвам нормално ако е много голяма.Това е единствения ми страх. На последните тонове нямах нито една контракция което ме води на мисълта че няма да е скоро.😁

# 126
Честита София Simple Smile жива и здрава да е Wink
Меги, моят термин също е 24.04 или 25.04, но аз ще съм секцио. Понапрягам се заради упойката (не ми се искаше да е пълна), кърменето, а и отгоре на всичко с каката имахме големи проблеми и не ми се иска, да се повтарят при никакво положение...

# 127
Ами Кактус, права е жената. Не ги идеализирай тези ехографи. Те не дават точни мерки, а само ориентировъчни. Разбрахме, че бебето е голямо 😃 Моя близка приятелка от началото на бременността бебето вървеше по-напред 2 седмици, все казваха да очаква голямо бебе. Еми накрая 3300 съвсем нормални мерки. И се е следила в Марковс, така че и това със следенето не е много показател😂
Тези измервания са просто да се направи сравнение дали плода си отговаря за седмиците, но със сигурност не мисля, че са точни.

# 128
Честита София Simple Smile жива и здрава да е Wink
Меги, моят термин също е 24.04 или 25.04, но аз ще съм секцио. Понапрягам се заради упойката (не ми се искаше да е пълна), кърменето, а и отгоре на всичко с каката имахме големи проблеми и не ми се иска, да се повтарят при никакво положение...

Много е странно че правят секцио с пълна упойка. По принцип знам че не се прави с пълна, но явно зависи от състоянието. Аз бях с епидурална при секциото и всичко мина много бързо за 15 минути. Но все пак не е лесно , операция си е, трудно се грижех за бебето без помоща на мъжа ми. Сега ще видим, но съм се разбрала с доктора ми да опитаме нормално, особено заради това че малкта е в мн добра позиция, каза ми че е като по учебник. За това искам да си дам шанс. Но ако има проблем ще направим секцио, няма да ме измъчва с часове чакане. Има ли някоя мама с нормално раждане след секцио?  Ако може да содели как е преминало.💜

# 129
И моето секцио трябваше да е със спинална упойка, но имам проблеми с нервите на кръста и лекарят каза, че е рисково да се постави упойка в гръбнака и ще реши преди операцията.

# 130
lights_on_by, не е права в моя случай, защото съм инвитро и още от първия преглед в Турция си беше напред. 😁 Ходя при лекари с отлична техника, която дава минимални отклонения- в София и в Бургас в частен кабинет. Ядосвам се, защото повечето жени няма как да знаят кога точно е била овулацията, имплантацията и т.н...при мен се знае всичко с точност. Просто чакам едър юнак. Много ми е напрягащо като ми заговорят за мерки при техните деца, които са естествено заченати и как категорично пренасят това и върху моето. Дори и с допустините отклоненията, пак е напред. Ако последните 4ри седмици не бях спряла да ям, вече щеше да е над 4кг./липса на белтъчини и отделно кетони в урината/.
Иначе наистина всяка техника си има допустими отклонения, но през две седмици да си върви равномерно и то при двама независими един от друг лекари, значи всичко е наред. 🤗 Може да е за добро забавянето, защото 5кг бебе не знам как щях да родя нормално 🤣
ПП всъщност същинската причина за моята нервност е наближаващото раждане и неизвестността 😅 Наистина се надявам да не е над 3600-3700 😁

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:00 от Kactus

# 131
Кактусче, всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover  Наистина всеки пречупва информацията и ситуацията през своята призма. А няма как да знаеш през какво е минал и минава човека отсреща. Важното е, че като гушнеш малкото вързопче и минават всички неразположения и трудности по време на бременността и раждането....и после идва екшъна вкъщи...и си казваш колко спокойно и приятно беше в болницата Joy

# 132
Marmoleta, благодаря ти за милите думи 🤗❤️ Не трябва да приемам нещата толкова навътре. Наистина ми е доста напрегнато тези дни, имам да доизгладя и още дрешки, и да спретна хола за гостите 🤣 сега си е все още перално отделение 🫢 Моят бебчо е много активен, което също леко ме притеснява, защото всички казват, че бебчетата им вече не са толкова активни след средата на 9тия месец. Моят разбойник не иска да кротува и доста ми изкривява корема, все пак е забавно да му бутам крачетата и да се закачаме 😁 При мен имаше опасност от преждевременно раждане, но водите последно бяха добре и контракции не се отчетоха на тоновете и даже взех да си мисля, че може и до термин да си стигна 🤗
Важното е накрая да са ни живи и здрави, пък дали ще са +/- 400гр. при раждането няма никакво значение. ❤️❤️❤️

# 133
Да, най важното е мама и бебе да са живи и здрави и да имаме доверие на израждащия доктор. Колкото до активността - и на мен ми казваха, че след 36гс няма как бебетата да си сменят позицията, че няма място в корема за едно, камо ли в моя случай с две бебета. Даже почти се бях навила да се пробвам естествено раждане. И в 37гс се оказа, че единия се е обърнал седалищно, а на самото секцио - беше и с увита около вратлето пъпна връв. Така, че раждането дали естествено или секцио е едно предизвикателство както за майката, така и за бебето. Важното е всичко да мине по най добрия начин.
Как имаш сили в 9ти месец да переш и гладиш...за нерви пийвай по едно чайче от лайка (успокоява) и валериан Grinning поне аз с това успокоявах нервите

# 134
Marmoleta, да са ти живи и здрави 🤗❤️❤️ Даже и рамките на вратите боядисвах преди три дни 🤣 Търках новия скрин поне три пъти с препарати, за да спре да мирише на дърво и лепило....разглобявах и сглобявах, накрая на страните без кант им сложих изолирбанд 🤣
Скрит текст:
Сложих в капачки от буркани бебешки омекотил във всяко чекмедже и сега мирише добре, хаха. За всеки случай май моите дрехи ще сложа там, а на бебчо в моя шкаф, за да проверя дали ще поемат някаква миризма.
Утре продължавам с гладенето, поне с бебешкото пране за момента приключих 😅 по-големите размери дрешки няма да ги пера за сега. Смятаме да вземем и сушилня скоро, приемам и препоръки 😁 Иначе и на моето момченце му е увита пъпната връв около вратлето, но не е стегната и за момента мога да родя нормално. Иначе имам доверие на АГ, който ме следеше и ще ме изражда, но ще отсъства 5!!! дни и ще се окажа в ръцете на напълно непознат лекар, освен ако бебчо не си изчака термина, макс три дни преди него. Дай Боже всички да се похвалят със здрави бебчета, а и майчетата да са добре 🙏🏻❤️❤️❤️
ПП тъкмо днес си намерих чая с лайка и мед 😁

Общи условия

Активация на акаунт