Априлче 2025г./тема 8/

• 38 645
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Моли, даваш ли пробиотик? Био гаята на малката й понася добре и засега няма да я сменям, но може да пробваш с Панда, а също и с други варианти - Пробиен бебе, Бейби баланс.
Иначе при нас Био Амика направи чудеса, наистина много намали коликите.
При нас единственият проблем си остават пустите килограми... Ще ги нагласим нещата...

# 526
Моли, вчера питах мъжа ми, със сигурност ли дневната версия на Gripe Water е поръчал. Той каза, че нямал избор, в сайта на koliki.bg, имало само един вариант и на него пишело: Оригинал. Тоест е за дневна и нощна употреба.
Допълвам: Той е настинал първото бутонче, което е видял. Влязох и видях, че си има бутон за дневната и за нощната версия. За дневната пише, че не е проблем да се дава, ако мъничето няма проблем със съня. Ако има проблем, да не се дава. Разликата от дневната и нощната версия била, в концентрацията на билките, в нощната е по-малко.

Гери, според мен вашия кантар си е верен. На нашия за брашното винаги дава 10 гр. по-малко, когато слагам цял пакет, хем е с опаковката самото брашно. А и от кантар до кантар си има разлика. Щом е видимо, че е качила, и си расте. Значи има проблем в кантара на лекаря. Така си мисля.
Ние утре сме на контролен преглед от болницата. Интересно ми е как ще протече. Дали ще я измерят.

Ние пък, сега сме нон стоп в моите ръце, да спи. Иначе като я сложа в кошарата, започва да се превива от болка. Като я взема и я сложа в мен, на корема, се успокоява и заспива. Понякога само ме наблюдава 🤣☺️. И после си заспива. Снощи по едно време и аз съм облегнала главата на стената, сложила съм едно одеяло за възглавница, да ми е меко 🤣 и така съм заспала. И тя в мен спи и аз. Ама не е работа така, до тоалетната не може да се отиде спокойно. Иначе будя целия блок. Имам чувството, че гласа все по-силен става. Вчера по едно време се изкрещя, чак ни стресна. Както е тишина и изведнъж се извиква.
Имах една приятелка, детето така викаше. Ама беше по-голямо. Както седим на кафето и изведнъж извисяваше глас и то продължително. Май и моето ще е така. Дано не, но на там отиват нещата.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 11:35 от miki8713

# 527
Аз вече 2 пъти заспивам с нея върху корема ми. Четох в нета колко е опасно това. Кефи ме как всичко, което може поне малко да ни облекчи и да ни даде малко сили, е супер мега опасно.

Иначе нашето има добре и лоши дни. Ако преяде предишния ден, спи лошо и се превива повече. Направо ми е супер мъка да я гледам, явно й е дискомфортно и я боли. Ако е хапвала по-умерено, нещата са малко по-добре.
С кърменето е същото - някой път се храни супер, някой път суче 5 мин и заспива. Страх ме е, че й разваляме усещането за нещата с шишето, защото с него й е много по-лесно да получи храна, но другият вариант е или да не се храни достатъчно, или да ми е постоянно на гърдата.
Въобще, може би съм само аз, обаче нямате ли чувството, че няма нещо, което да направите, което да е оптимално и да не бута везната към едната страна за нещо друго. Мъжът ми го е страх, че ще я разглезим, като постоянно я гушкаме, защото в работата си се е нагледал на безподобно поведение на малки деца. Въобще, водят този период най-лесния, сигурно на мен ми е по-драматично, заради липсата на сън, обаче не ми се струва лесно нищо от това Sad

# 528
Момичета, и аз няколко пъти съм заспивала през нощта с бебока на гърдите ми. Много ли е опасно? Sad

# 529
Момичета, и аз няколко пъти съм заспивала през нощта с бебока на гърдите ми. Много ли е опасно? Sad

Не искаш да знаеш... Особено пък на диван, с лицето на бебето върху гърдите ни - казвам го и с малко ирония това. Мисля, че цялата ситуация е доста пресилено, но от друга страна, като има дори малък риск, оправдан ли е?
Не ми е ясно как се гледа бебе с кърмене без да спиш, чакам някой да дойде да ми го обясни. Детето се храни около час, после приспиваш, ако не е заспало, цедиш и ти остава около час да спиш в най-добрия случай. Не знам как се справят тези жени и самите майки, това са някакви свръххора

# 530
Моли, даваш ли пробиотик? Био гаята на малката й понася добре и засега няма да я сменям, но може да пробваш с Панда, а също и с други варианти - Пробиен бебе, Бейби баланс.
Иначе при нас Био Амика направи чудеса, наистина много намали коликите.
При нас единственият проблем си остават пустите килограми... Ще ги нагласим нещата...

Гери , всичко купих и издадох само инфакол я успокои и всички други ги спрях. На периоди е , изпада в криза … после се кротва…сега я разходихме с колата и кошчето, много и харесва , заспа в него …

# 531
Здравейте ,за колики още от изписването Лл ни изписа вая биотик и колийф капчици.Вече тме на 30 дни не съм усетила да има колики пръцка много и това е на фризолак е.Последно ядене в 23.00 и после чак в 06.00 .Роди се 4.370 вчера бяхме на контролен преглед 5.400 Надявам се бързо да ви минат коликите и едни спокойни бебчета Simple Smile Номер 2 прави 1-2 пъти на ден

# 532
  • Русе
Mila101, пробвах различни памперси за малкия и вече съм сигурна,че ще продължавам с вносни Мамия, най-добрите за него, бяха страхотни още и с баткото.  И бонус за мен е,че са изгодни като цена.
За колики, малкия е на Hbiota само сутрин, Био амика и Инфакол - но не на всяко хранене,понякога редувам,понякога едновременно. Всичко директно в устата. 

Фурлакис съм го гледала в клипчета в интернет, голям сладур. Най-добрата ми приятелка си е водила децата при него, доволна е! Аз съм от Русе и ще заведа малкия при д-р Граматиков.

# 533
И аз я оставям да спи върху мен, но без да заспивам, че ме е страх. Ася Демирева беше дала съвет как да се отпуснем за малко

https://www.facebook.com/share/r/16GHBY55im/?mibextid=wwXIfr

Бях на една лекция и там споменаха, че до 5-6 месец уж няма как да разглезим бебето с носене и не знам си какво. Към 5-6 месец започвали да тестват границите ни и до къде можем да ги допускаме. Интересна лекция беше.

Но в действително тези, които кърмите сте нечовеци. ❤

# 534
Наистина е много трудно това кърмене. На мен като ми разказват, по 10 минути на гърда, после по 20 минути на гърда, ама да е активно да суче. Още докато я сложа на гърдата и започва да се унася, дори и да е будна.
Аз я слагам върху мен, но си подкрепям с възглавница. Главичката й е леко настрана към мен. Очите просто ми се затварят вечерно време. Като се усетя, че съм заспала и тя спи, слагам я в кошарата. Ама минал час, преди да се събудя. Ако не усети, че я оставям продължава да си спи.

# 535
Момичета относно ортопеда, Фурлакис наистина всички го препоръчват, нооооо няма вреждане при него, особено за нашите бебоци които трябва да се прегледат първият месец. Други много добри мнения има за Любомир Атанасов, аз записах нашата при него и ако трябва за 6тия месец ще се вреждаме при Фурлакис, макар ме и д-р Атанасов много го хвалят.
Относно кърменето .... направо съм в омагьосан кръг...  В началото чак имах свръхлактация... имах запушване, едвам се оправих, цедях и замразявах  докато регулирах да ме цеди само бебка, нооооо.... сега пък от вчера имам чувството, че никаква кърма нямам ... направо ще полудея... тегля беба преди и след и всеки път някакви различни стойности ми дава... просто с това кърмене ми е много тегаво.
Кактусче на мен ми беше направила жестоки рани на зърната, просто бях пред дива истерия дали ще мога да я кърмя и дали няма кръв в кърмата.... силиконови зърна тотално отказа, тя ми отказва шише с АМ още от родилното и е единствено на гърди.... помогна ми Гармастан след всяко хранене, за може би една седмица нещата се урегулираха и даже и сега с нищо не се мажа.
За коликите и ние от начало даваме Омнибиотик Панда и от една седмица Био Амика, еми мрънка си, пръцка си, но не е нещо непоносимо..дано и така да си продължи иначе мисля като свършим БиоАмиката да минем на Grape Water.
А и от днес давам по 2 к Вигантол сутрин преди хранене. ЛЛ ни го предписа от 21ят ден.
Успех мами и кураж с всички неволи... ние направо тъкмо преминем през едно и се обади нещо ново.... но няма да се продаваме. Ние сме майки и сме по-силни от всичко! Heart

# 536
Момичета, ето и нашата история с кърменето. Отначало нещата тръгнаха добре още в родилния, постепенно започнах да я кърмя, тя засука, прибрахме се вкъщи и беше само на кърма, но първата седмица свали 50 грама вкъщи, и стигнахме до извода, че кърмата не й стига, докторката изрази мнение, че.поради ниските кг се уморява. Каза да започна да й цедя и да я слагам на гърда след 3 кг, ние тогава бяхме свалили до 2.370 кг. Та аз й цедях, но не изкарвах повече от 40 мл на ядене и съответно допълвах с АМ. През уикенда мина 3те кг, качила е около 700-800 грама за две седмици, аз реших да се върнем на гърдите. Изчетох доста информация за кърменето и се казва, че изцеденото количество кърма не е показател за количество в гърдите, тъй като и най-добрата помпа не може да изпразни гърдите като сукане на детето. Сега и изцеждам между храненията 30-40 мл, изяда 30 млн АМ и останалото от гърдите, което не знам колко е. За тези 4 дни е качила качила около 180 грама, като всеки ден е с различно темпо. Четох за процеса на кърмене и навсякъде се препоръчва постепенно да се спре АМ. Вие на какъв режим сте, кърмещите дайте съвет. Междувременно не съм спирала да пия различни чайове за кърмачки и хапвам жито и овесени ядки. Много искам да я кърмя, заради полезните свойства на кърмата.

# 537
Аз само вечер й давам АМ, защото вечер почти не мога да изцедя нищо. Иначе през деня е изцяло на кърма. Но обмислям да мина изцяло на АМ. Все още се въздържам. Не издържам на темпото, кърмене, цедене.

# 538
Аз само вечер й давам АМ, защото вечер почти не мога да изцедя нищо. Иначе през деня е изцяло на кърма. Но обмислям да мина изцяло на АМ. Все още се въздържам. Не издържам на темпото, кърмене, цедене.
Как сте с наддаването, как качвате? Аз много се притесних след първата седмица и може би стресът изигра негативен ефект. А малката толкова е щастлива, че пак е на гърдите, с тези биберони преди постоянно ми се давеше, какви ли не смених.

# 539
Мишленце, благодаря за отзива 🤗 Трябва да пробвам и с ампула вит. Ц, също и кокосово масло 😊 За първи път ще пробвам и помпата. Чудя се дали първо да пусна режим на стимулация и след това цедене.

Общи условия

Активация на акаунт