Априлче 2025г./тема 8/

• 38 664
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Цвети, от изписването сме качили около 450 гр., довечера пак ще я претеглим. Днес нещо ми се вижда, че хапва по-малко. От изписването минаха 15 дни. Не знам добре ли е това покачване или е малко. Надявам се утре да я измерят и изтеглят. И да дадат повече яснота.

# 541
Момичета как давате омни биотик панда ?
При нас коликите са в начален стадий,  така каза вчера педиатъра,  но явно се запича от млякото. Във болницата имаше по 3,4 изхождания, вчера едно , днес още не е акъл.
Иначе с кърменето и при мен няма успех. От двете гърди успявам да изцедя 1 чаена лъжица, която с мъжа ми се чудим как да му я дадем, не можем да съберем количеството🤣 Днес си взех чай, ще пробвам и с него и ако няма промяна се отказвам.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 17:28 от Mila101

# 542
Из статиите които прегледах се описва, че е нормално до 10-15 ден да се възвърне родилното тегло на бебчо и после да се качва между 20 и 50 гр на ден.
Да ви попитам вие дали пиете някакви добавки след раждането? Аз си взех витамини Прегнакеър за след раждане, а за кърмата пия чайче на Хип по една чаша и Лактил по една таблетка сутрин и вечер. Честно казано нз дали има ефект, както казах вече в началото имах мноооого кърма, но от вчера усещам значително намаляне и затова и започнах стимулиращите добавки.

# 543
Дами, вие как давате Gripe water и биоамиката? Изчаквате ли някакъв интервал между тях, понеже видях, че сиропчето се дава 15-20мин по 1мл след хранене.

ПП: Споделям ви едно трикче, което работи при нас, когато имаме криза с коликите.
Пускам и това клипче, като едновременно я дундуркам. Заспива буквално за 5мин. Казват, че им напомня за звуците в коремчето на мама.
Дано и при вас има ефект 🤞
https://www.youtube.com/live/Ze19m2xwUDM?si=XrhzRbPFZXHMh3gk

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 20:23 от 🍓

# 544
Moмичета, да се похваля и аз с моята малка принцеса - Жади! HeartHeartHeart
Роди се на 21.04.2025, тежейки 3060 г, висока цели 50 см. Hug

След като преносих цели 7 дни, на Великден ме започнаха болезнени контракции, които продължиха над 15 часа. Започнахме естествено раждане, като дори ми биха епидурална упойка... Накрая обаче се наложи секцио.
"Двете" раждания, все пак, си заслужаваха, а с Жади сме си от няколко дена вкъщи. InnocentInnocentInnocent

Ще ви изчета тези дни, да вляза в ритъм.Simple Smile

# 545
Сузана, честита да е Жади, да сте здрави и спокойни. Интересно име си избрала, не съм го чувала досега. Харесва ми.

Ягодка, ние Биоамиката си я даваме с кърмата, а Gripe Water, даваме 10 минути след храна. Ако има колики преди това, даваме половинка преди храната и другата половина след храната. Ако има криза между двете хранения, даваме пак половинка от мл.
Биоамиката я пропускам, когато давам Био баланс. Засега спряхме пандата, че много неща стават. А, честно казано, био баланса ми се видя по-ефикасен от Омнибиотик панда. Био баланса ми беше изписан от болницата и реших да им се доверя, но тъй като беше за след 14-ти ден, нямаше как да го ползваме и преди това давахме Омнибиотик панда.

# 546
  • Русе
Из статиите които прегледах се описва, че е нормално до 10-15 ден да се възвърне родилното тегло на бебчо и после да се качва между 20 и 50 гр на ден.
Да ви попитам вие дали пиете някакви добавки след раждането? Аз си взех витамини Прегнакеър за след раждане, а за кърмата пия чайче на Хип по една чаша и Лактил по една таблетка сутрин и вечер. Честно казано нз дали има ефект, както казах вече в началото имах мноооого кърма, но от вчера усещам значително намаляне и затова и започнах стимулиращите добавки.

Аз две седмици след раждането продължих да пия желязо.
Също още с изписването започнах Пре мама дуо.
Пия лактил,но само по 1 на ден.
Също пия по две таблетки биозин мама, просто ме е страх да не се разболея сега, все някой е болен у нас - я баткото, я таткото....

Да ви споделя,че след моя проблем със задържани лохии, днес  30 дни след раждането, бях при моята докторка и съм много добре вече. Всичко е както трябва,  почти съм се изчистила и матката се е прибрала и всичко е наред. А бях много уплашена, защото бях застрашена от кюретаж в началото, ако не успея да се изчистя.

# 547
Сузана, честита да е Жади, да сте здрави и спокойни. Интересно име си избрала, не съм го чувала досега. Харесва ми.

Мики, радвам се, че ти харесва! Името го знам от дете - има един сериал "Клонинг" и там главната героиня е "Жади" - бях луда фенка като 10-11-годишна и си останах и до днес. Малко смешно ще прозвучи, знам, но сякаш за много неща ме "възпита" тогава. Не е типичната сапунка.Grinning Освен това "Жади" идва от камъка "жадеит", който се счита за камък на сърцето, символизира чистотата и спокойстивето, хармонията и баланса. Винаги съм мислела, че ако имам дъщеря, ми се иска да я кръстя така. Мъжът ми също знаеше.  Една нощ, вече бях бременна, докато си четях за 2025-та година, ми изскочи, че късметлийският камък за 2025-та година е "жадеит". Казах си "това е знак"! HeartВъпреки това до последно се чудех поради странното звучене за България. Но сега съм много щастлива с избора си. Освен това майка ми е Жасмина и също е доста щастлива, че е с нейната буква. Simple Smile)))

# 548
Сега ми хареса още повече, като го обясни така хубаво. Помня сериала, като чели съм гледала малка част от него. Но нямам спомен за имената на героите. Чудесно се е получило.

# 549
Честита принцеса Simple Smile жива и здрава Simple Smile

# 550
Мами които ползвате grape water,  как го давате като на инструкцията пише 15 мин след хранене, а ние заспиваме докато се кърмим и след това няма шанс, единствено вечер когато са ни коликите, може би само тогава да го давам?

# 551
Здравейте😊
Започнахте ли да излизате с бебенцата

# 552
  • Русе
Здравейте😊
Започнахте ли да излизате с бебенцата

Ние излизаме от ден 16. Аз вече започнах и да прекалявям. Имам вече и две кърмения навън, просто малкия принц редовно яде на 2 часа и изведнъж огладнява.

# 553
И ние излизаме на разходки. Дори и на Витоша я качихме миналата седмица. Имам предвид с колата до хижа Септември. Поспа малко на чист въздух и я прибрахме. Иначе и по парковете правим малки разходки.

Вчера получих капките на Gripe water, но за сега мисля да ги даваме само при нужда. Не знам дали така ще има нужният ефект, но ще видим.

При нас вече започна да поопада косичка и на места е позаголила 😀 Чудя се дали да взема някакво масло за скалп или нещо друго.

В Sopharmacy има намаление на някои бебешки неща. В baby.bg има отстъпки на продукти на Mustela. Личи си кой е будувам тази нощ 😀

Да е жива и здрава малката Жади.

# 554
И ние решихме да даваме при нужда само, забелязах, че като е спокойна и й дадем от Gripe Water, веднага започва раздвижване в червата и започва да се криви. После се успокоява. Тази нощ, й дадох последно в 12 и цяла нощ беше спокойна. Давам и инфлакол, преди или по средата на храненето. Даже забелязах, че по средата на храненето я държи по-спокойна.
Все още продължавам да кърмя, тя като е будна си суче добре. Но допълвам и с АМ или изцедена кърма, ако имам. Оказа се, че трябвало да наддаде 400 г, а тя наддала 300. Така, че засега винаги ще включвам АМ, за да съм сигурна, че си е взела нейното. И даже си мисля, че може да е плачела, че е гладна. Вчера след лекаря, веднага направих една проба хранене, изцяло с АМ. Резултата: Видимо се успокои, започна да се усмихва. И така, започнах да допълвам, докато не се нахрани. И определено е по-спокойна.
От вчера - 21 ден, започнахме и ние да излизаме. Направихме една разходка за 40 минути. Днес пак ще направим разходка, малко по-дълго. И лека по лека ще излизаме вече. Да ви кажа, доста добре ми дойде разходката.

Общи условия

Активация на акаунт