Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 29 833
  • 504
  •   1
Отговори
# 225
Повечето сцени които ги има във филма ги има и в книгата която имам за него,  и повечето неща са казани  от негови близки и приятели не само от Лита както бяха написали че е от нейната гледна точка направен филма и че е била преувеличила  , не вярвам другите хора  да лъжат след като и те са казали същото  . Аз не разбирам какъв е проблема на хората спрямо Гунди ?? Тук смятам че стой и  вечният спор между ЦСКА И Левски и нормално феновете на ЦСКА да го плюят . Но тук става и въпрос и за човека Гунди а не само за футболната легенда . Харесах и филма както и книгата и както казах на повечето неща който жълтурите ( репортерите )  са писали за него, аз не вярвам . Ако някой има съмнение по добре първо да прочете от достоверен източник и някоя книга за него , а не да се твърди че животът му е бил пълна лъжа .

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 19:25 от Жасмина 94

# 226
  • Галифрей
Личността на Георги Аспарухов е много интересна и силна. Обзалагам се,че дори сега да беше жив пак щяха да го кълват. Дори феновете на ЦСКА харесаха много филма, виждала съм техни постове така,че това говори много.
Уважение и възхищение.
Книгата съм я чела и да историите ги има в филмът  никой не си измисля.

# 227
Аз не виждам защо се дъвче едно и също . " Гунди " бил измислица , не всичко е било така както се описва . Гунди бил женкар , бил агент на ДС и тн . Оставете човека да почива в мир . И да е бил женкар няма лошо, бил е много красив мъж, така че това никой не го интересува . Сто пъти се доказа че не бил и агент на Дс . Старите комунисти вече трябва да престанат да говорят такива гнусотии ,защото вече не сме в тези времена . Гунди е легенда на българският терен, и то е доказано в книги  филми и предавания за него. Много обичаме да плюем по хора коита са постигнали нещо в живота си , а нас да ни мързи да се вдигнем от дивана и да направим нещо по различно от това да мрънкаме и да плюем по другите които правят нещо значимо с живота си . Филмът до колкото се твърди че е измислица мога да кажа седнете и прочетете някоя книга за някоя личност от достоверен източник и тогава да се говорят такива небивалици .

# 228
  • Другата България
Разбира се, че сцените във филма не са измислица, и да, вярно е, че има някои несъответствия с живота на Гунди.
Хайде да не се съветваме “да четем“ и да се образоваме само защото някой има мнение, различно от нашето.
Няма как един филм да е приет еднакво от всички, не само този за Гунди, говоря по принцип.

# 229
Няма да се съветваме . Не можеш и да накараш някой ако не иска . Но все пак първо да се провери дали едно нещо е така преди да се говори. Никой не е длъжен да се съобразява с мнението на другия за това съм съгласна . Няма как да се приеме че " Гунди " може да се хареса на всеки то я ясно . Но пък и ми писна да чета от хора който не са гледали филма как бил измислен и глупав . Първо гледай и тогава коментирай .

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 12:38 от Жасмина 94

# 230
  • България
Скрит текст:
Аз не виждам защо се дъвче едно и също . " Гунди " бил измислица , не всичко е било така както се описва . Гунди бил женкар , бил агент на ДС и тн . Оставете човека да почива в мир . И да е бил женкар няма лошо, бил е много красив мъж, така че това никой не го интересува . Сто пъти се доказа че не бил и агент на Дс . Старите комунисти вече трябва да престанат да говорят такива гнусотии ,защото вече не сме в тези времена . Гунди е легенда на българският терен, и то е доказано в книги  филми и предавания за него. Много обичаме да плюем по хора коита са постигнали нещо в живота си , а нас да ни мързи да се вдигнем от дивана и да направим нещо по различно от това да мрънкаме и да плюем по другите които правят нещо значимо с живота си . Филмът до колкото се твърди че е измислица мога да кажа седнете и прочетете някоя книга за някоя личност от достоверен източник и тогава да се говорят такива небивалици .

Ще помоля да сме по-спокойни. Никъде не съм коментирала самия Гунди или какъв принос има за спорта. Темата е за филми и коментирам истинността на филма. Нека не се лъжем, че няма доста художествена измислица.

# 231
Как тогава коментирате филм след като не сте го гледали , и знаете че е измислица . Аз не коментирам филми който не съм гледала . Пък и съм посочила с факти от книга че повечето сцени не са измислени . Аз съм спокойна и коментирам защото мисля че имам право да изразя мнение независимо дали ще се хареса или не . Нали за това е темата да се пише за филми . Не сте в право да пишете за филм който не сте гледали да твърдите че е измишльотина . Аз също не съм гледала доста филми но не си позволявам да коментирам дали са  глупави или е измислени . Правя го само ако съм изгледала даден филм или сериал . Ако ще ме цитирате то тогава и аз ще го направя .

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 23:09 от Жасмина 94

# 232
  • Галифрей
Аз просто го коментирах,защото го гледах пак наскоро. Така де преди не ми е харесвало толкова много съвременен бг филм.
 Всеки с мнението си ние не налагаме нашето мнение да мислите като нас. Примерно нашите баща ми го гледа ама не целият не му хареса особено. А майка ми въобще не иска да чуе, абсурд колко й да се молех преди месеци не иска и аз се отказах. 

Както казах преди базиран на реални събития, подчертавам думата базиран. Той е като всеки игрален биографичен филм. Както филма за Фреди и тн.

# 233
Моята майка също не хареса филма . Съгласна съм че не е задължително да се хареса навсеки . Но ме дразнят коментари от сорта . Няма да го гледам, но е тъп и измислен !! Как си сигурен в това което казваш ако не си го гледал , но си позволяваш такива коментари . Първо гледай и след това кажи да не ми хареса . А не обратното . Има филми който не съм гледала но не си позволявам да правя коментари от сорта . Тъп е , боза е и не ми харесва ако не съм си направила труда да хвърля едно око.

# 234
Аз също още не съм го гледала, но смятам да го направя, поради добрите отзиви от повечето места, които следя.  Гунди е легенда, всички сме израсли с нея, хубаво е да видим и версия за живота му, базирана на спомени на най-близките му. Не очаквам документална достоверност, това обикновено не се прави в художествените филми, а просто един хубав филм, какъвто явно се е получил.

# 235
  • Галифрей
Ще ви хареса! ☺

Аз обичам лятото да гледам стари филми. Тъй сме на тема футбол.  Първият спортен филм у нас, вечната класика
 “ Любимец 13”
Не знам колко пъти съм го гледала този филм не мин омръзва и винаги ме забавлява. ❤ Апостол Карамитев легенда. Аз  не съм ги гледала всичките му филми търся два негови надявам се един да ги намеря. За съжаление са били забранени  и чак вече 21 век отново ги прожектират. Единият се казва “ Легенда за любовта” (1957) и “ Пътят през Беловир” 1960.

# 236
Ами аз вчера бях на вълна " Гунди " . Не можех да отида за съжаление на лятно кино , но добре че го имам изтеглен на лаптопа. Ами не ми се променя мнението че е един от най хубавите филми който съм гледала . Вчера си го припомних и си мислих че няма да ме удари емоцията отново , но не уви пак го направи . От първата сцена до последната  ме държи пред екрана без да хвана телефон или нещо друго . Очаквам и филма за " Емил Димитров " и " Лили Иванова " но не вярвам да са толкова добри колкото " Гунди " . Аз по добро представяне на филм наш честно казано не съм виждала . Полазват ме всеки път тръпки когато и чуя музиката в допълнение .

# 237
  • Галифрей
Музиката на Георги Стрезов  е великолепна ❤ Правил е доста музика на бг филми както е работил с Two steps from hell.
И аз не мисля,че има същият хайп както стана с “ Гунди” 
Началната сцена на филма с песента на “ Любимец 13 ” и после е епик музиката е уникално. Най-добрата опенинг сцена която съм завиждала изобщо.
10/10

# 238
Някой ще гледа "Моралът е доброто"!!! Кое не ви е ясно за морала?! Yum

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 21:49 от deaf

# 239
Ами точно за морал не ми се спори ? Кое пък не е моралното в този филм не мога да разбера . Човекът е умрял в нещастен инцидент . Да не е планирал масово убийство, че да се изкарва по черен от Дявола . Тъжно е че след толкова години никой нищо не направи да не се случват повече такива инциденти по пътищата  , че тук да си позволяваме да говорим за "морал" , което не е част от темата . Тук обсъждаме филмът за " Гунди " . Ако ще сочим с пръчката повечето който говорят за "морал" само дрънкат за него , но не правят нищо по въпроса да не се случват нередности .

Общи условия

Активация на акаунт