Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 29 335
  • 497
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
И аз съм фен на медицински сериали и The Pitt много ми хареса. Ноа Уайли прави страхотна роля. Гледам го и си мисля, че е д-р Картър вече "пораснал"😁
Същият сърцат лекар, раздаващ се за пациентите, с нестандартен подход, но вече поулегнал, поошлайфан /или поомачкан/ от системата, но все още има онзи поглед.....
Чакам да излязат повече серии от втори сезон и го започвам с кеф.
Голям фен бях на Анатомията на Грей, но последните сезони не можах да ги изтрая... След Ковид тотално забозиха нещата вече и ми дойде в повече. Спрях да гледам.
Харесваше ми, когато имаше препратки към Лекарска практика и Лекарите от Чикаго, някои персонажи бяха и от трите сериала и "общите" серии много ми харесваха.

# 496
https://bnrnews.bg/horizont/post/414254/tri-kilograma-shtastie-f … rCypigMOSnAYGRPog Интервю от предстоящият филм " 3 килограма щастие " . Нямам търпение вече да го видя на голям екран , мен като жена ме докосва тази тема за репродуктивните проблеми , и като цяло идеята ми допада , на какво е способна една майка в името на щастието на детето си . Стефка Янорова според мен ще направи страхотна роля , очаквам тя да бъде звездата на филма , както и Владо Зомбори.  Геро ми е доста на кантар . Но ще чакам и ще видя филма .

# 497
БНТ1
24 януари 15:30 Всеки ден, всяка нощ - Филм, България, 1978, с Доротея Тончева, Виолета Донева, Димитър Хаджиянев, Станислава Калчева, Вельо Горанов, Михаил Ботевски, Георги Василев, Димитър Коканов
„Заглавието на филма вече подсказва, че в него се разказва за събития и случки, които не са нещо изключително, а са ставали едва ли не постоянно – всеки ден, всяка нощ... Съвсем ясно е, че авторите съзнателно напук на голямата традиция, са решили да покажат един старши лейтенант от милицията, Коста Дачев (Вельо Горанов), не във върховите и романтични моменти на професионалната му заетост, а в делниците му...”

25 януари 21:00 На границата - Филм, България, 2014. На границата в бурни времена... Два свята, отдалечени един от друг почти столетие, които сякаш нямат нищо общо помежду си. Но път между тях има и той ще бъде извървян от едно 17-годишно момче, което в миналото ще открие смисъла на настоящето, приятелството, доверието, любовта и човешкото достойнство. ИСТОРИЯ Филмът НА ГРАНИЦАТА е част от Национална културна програма, посветена на 100-годишнина от Първата световна война. Поводът е важен, защото участието на България в Първата световна война е оставило много не само недописани, но и бели страници в нашата история.

БНТ2
24 януари 20:00 Инспекторът и нощта - Филм, България, 1963. Със Стефан Данаилов, Георги Калоянчев, Невена Коканова, Иван Андонов, Константин Коцев. Криминален инспектор разследва отравяне с цианкалий. Мъртвият е бил аморален тип и съседите крият истинските си отношения с него. Постепенно инспекторът узнава малките им тайни…

ВИВАКОМ АРЕНА
23 януари 05:30 Смарт Коледа - Семеен филм, България, 2018 г., Реж. : Maria Veselinova; С уч. на: Венко Димитров, Стефания Колева, Кръстю Лафазанов

24 януари 13:50 Аферата Пикасо - Екшън-комедия, България, 2023 г., Реж. : Ян Янев; С уч. на: Филип Буков, Калин Динев, Райна Караянева

СИНЕМАКС
28 януари 10:15 Проклятието на холандеца - България, 2023. Режисьор: Ангел Радев. В ролите: Венцислав Сариев, Велизар Бинев, Меглена Караламбова.

СИНЕМАКС 2
22 януари  07:00 Безветрие - Драма, България, 2024. Режисьор: Павел Г. Веснаков. В ролите: Огнян Павлов, Веселин Петров, Михаил Мутафов, Надя Дердерян,...

23 януари 08:35 и 17.55 Чума - Историческа драма, България, 2023. Режисьор: Иван Владимиров. В ролите: Свежен Младенов, Евелина Бибова, Матей Мичев, Добрин...

НВО
22 януари 12:25 Смирен - България, 2021. Режисьор: Светослав Драганов. В ролите: Христо Петков, Атанас Бачорски, Мирослава Гоговска, Детелин Бенчев,...

23 януари 13:15 Добрият шофьор - Драма, България, 2022. Режисьор: Тонислав Христов. В ролите: Малин Кръстев, Герасим Георгиев, Слава Дойчева, Алма Пьости,...

24 януари 12:10 Защото обичам лошото време - България, 2024. Режисьор: Яна Лекарска. В ролите: Владимир Михайлов, Неда Спасова, Елени Декидис, Боряна Пунчева, Веселин Ранков.

FILMBOX ARTНOUSE
24 януари 17:25 Father - Анимация, Bulgaria, 2012. Режисьор: Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer. В ролите: Harry Anichkin, Ivana Gavrilova, Delly Allen....

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 02:38 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт