Български филми и сериали - На раздумка за българското кино и телевизия (тема 4)

• 29 706
  • 500
  •   2
Отговори
# 495
  • Бургас
И аз съм фен на медицински сериали и The Pitt много ми хареса. Ноа Уайли прави страхотна роля. Гледам го и си мисля, че е д-р Картър вече "пораснал"😁
Същият сърцат лекар, раздаващ се за пациентите, с нестандартен подход, но вече поулегнал, поошлайфан /или поомачкан/ от системата, но все още има онзи поглед.....
Чакам да излязат повече серии от втори сезон и го започвам с кеф.
Голям фен бях на Анатомията на Грей, но последните сезони не можах да ги изтрая... След Ковид тотално забозиха нещата вече и ми дойде в повече. Спрях да гледам.
Харесваше ми, когато имаше препратки към Лекарска практика и Лекарите от Чикаго, някои персонажи бяха и от трите сериала и "общите" серии много ми харесваха.

# 496
https://bnrnews.bg/horizont/post/414254/tri-kilograma-shtastie-f … rCypigMOSnAYGRPog Интервю от предстоящият филм " 3 килограма щастие " . Нямам търпение вече да го видя на голям екран , мен като жена ме докосва тази тема за репродуктивните проблеми , и като цяло идеята ми допада , на какво е способна една майка в името на щастието на детето си . Стефка Янорова според мен ще направи страхотна роля , очаквам тя да бъде звездата на филма , както и Владо Зомбори.  Геро ми е доста на кантар . Но ще чакам и ще видя филма .

# 497
БНТ1
24 януари 15:30 Всеки ден, всяка нощ - Филм, България, 1978, с Доротея Тончева, Виолета Донева, Димитър Хаджиянев, Станислава Калчева, Вельо Горанов, Михаил Ботевски, Георги Василев, Димитър Коканов
„Заглавието на филма вече подсказва, че в него се разказва за събития и случки, които не са нещо изключително, а са ставали едва ли не постоянно – всеки ден, всяка нощ... Съвсем ясно е, че авторите съзнателно напук на голямата традиция, са решили да покажат един старши лейтенант от милицията, Коста Дачев (Вельо Горанов), не във върховите и романтични моменти на професионалната му заетост, а в делниците му...”

25 януари 21:00 На границата - Филм, България, 2014. На границата в бурни времена... Два свята, отдалечени един от друг почти столетие, които сякаш нямат нищо общо помежду си. Но път между тях има и той ще бъде извървян от едно 17-годишно момче, което в миналото ще открие смисъла на настоящето, приятелството, доверието, любовта и човешкото достойнство. ИСТОРИЯ Филмът НА ГРАНИЦАТА е част от Национална културна програма, посветена на 100-годишнина от Първата световна война. Поводът е важен, защото участието на България в Първата световна война е оставило много не само недописани, но и бели страници в нашата история.

БНТ2
24 януари 20:00 Инспекторът и нощта - Филм, България, 1963. Със Стефан Данаилов, Георги Калоянчев, Невена Коканова, Иван Андонов, Константин Коцев. Криминален инспектор разследва отравяне с цианкалий. Мъртвият е бил аморален тип и съседите крият истинските си отношения с него. Постепенно инспекторът узнава малките им тайни…

ВИВАКОМ АРЕНА
23 януари 05:30 Смарт Коледа - Семеен филм, България, 2018 г., Реж. : Maria Veselinova; С уч. на: Венко Димитров, Стефания Колева, Кръстю Лафазанов

24 януари 13:50 Аферата Пикасо - Екшън-комедия, България, 2023 г., Реж. : Ян Янев; С уч. на: Филип Буков, Калин Динев, Райна Караянева

СИНЕМАКС
28 януари 10:15 Проклятието на холандеца - България, 2023. Режисьор: Ангел Радев. В ролите: Венцислав Сариев, Велизар Бинев, Меглена Караламбова.

СИНЕМАКС 2
22 януари  07:00 Безветрие - Драма, България, 2024. Режисьор: Павел Г. Веснаков. В ролите: Огнян Павлов, Веселин Петров, Михаил Мутафов, Надя Дердерян,...

23 януари 08:35 и 17.55 Чума - Историческа драма, България, 2023. Режисьор: Иван Владимиров. В ролите: Свежен Младенов, Евелина Бибова, Матей Мичев, Добрин...

НВО
22 януари 12:25 Смирен - България, 2021. Режисьор: Светослав Драганов. В ролите: Христо Петков, Атанас Бачорски, Мирослава Гоговска, Детелин Бенчев,...

23 януари 13:15 Добрият шофьор - Драма, България, 2022. Режисьор: Тонислав Христов. В ролите: Малин Кръстев, Герасим Георгиев, Слава Дойчева, Алма Пьости,...

24 януари 12:10 Защото обичам лошото време - България, 2024. Режисьор: Яна Лекарска. В ролите: Владимир Михайлов, Неда Спасова, Елени Декидис, Боряна Пунчева, Веселин Ранков.

FILMBOX ARTНOUSE
24 януари 17:25 Father - Анимация, Bulgaria, 2012. Режисьор: Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer. В ролите: Harry Anichkin, Ivana Gavrilova, Delly Allen....

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 02:38 от diziler

# 498
Изгледаx филма "Безветрие" по Синемакс 2. Форматът е 1:1 (квадратен), не е 16:9, не е 4:3. Има някаква идея, но изпълнението е тотал щета. Слаба актьорска игра, лошо озвучаване, плюс цинизми на килограм.
Скрит текст:
Не знам има ли нов български филм без  к*р, x*й, п**ка, т***к, б*xти, с*ктир...   и непрестанно изреждане на първични полови белези, псуване и xашлашки квартален език?
А са нужни и субтитри на бъларски, защото нищо не се разбира от мънкането на актьорите. Този татуираният, дето играе главната роля си мънка под нослето, само той си разбира какво иска да каже. Ние, зрителите, не разбираме. Дават как се вози в кола и се чува само бръмченето на колата, а той си говори нещо. Половината думи потъват...  В НАТФИЗ обикновено се преподава дикция и интонация, да се чуват всички срички от една дума, не само ударената сричка.
В по-старите филми шумните диалози при външните снимки ги преозвучаваxa после в студио, с дублаж.
Скрит текст:

Идния вторник ще гледам някакъв нов филм "Брънч за начинаещи"... на голям екран. Да видим, не съм оптимист Grinning

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 22:54 от diziler

# 499
  • Бургас
А ,,Безветрие,, има ли го някъде из сайтовете, че така и не го намирам?
Иначе у дома сме фенове на FYRE, но до киносалона така и не стигаме.

Изгледаx филма "Безветрие" по Синемакс 2.
Този татуираният, дето играе главната роля

Този татуираният е рап, хип-хоп певец и част от филма е неговата биография.
Казва се Огнян Павлов – FYRE.
Очукало го е живота, това момче...
И в песните си го казва.
Има талант за певец!
Харесваме го!
Фенове сме му!

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 20:57 от karzz

# 500
"Безветрие" го има в платформата Мах на НВО, там го гледах аз.

Общи условия

Активация на акаунт