Недостиг на въздух и прозяване.

• 621
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам недостиг на въздух и се презявам на 2 минути за да си поема въздух.
Когато се събудя сутрин винаги съм по добре. Но когато съм сред хора в активна обстановка и на шум започвам да изпитвамнедостиг на въздух, прозявам се и имам напрежение в главата. В този случай като трябва да говоря някой път заеквам. После като се подобря в къщи и съм на тишина се подобрява. Направих си пълен кръвен тест със щитовидна жлеза можете да проверите на снимката която съм качил. Ходих и на пулмолог си направих ренген.
Каза ми че белите дробове са добре. Можете ли да погледнете кръвния тест и изследванията и да ми кажете какво мислите че е причината и как мога да я излекувам трайно?

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 23:56 от dwni

# 1
Два пъти ми се е случвало и причината беше възпаление на нерв, който минава под гърдите и притиска диафрагмата. Пулмолог не го видя това на снимка. Масажистката обаче оправи проблема.

# 2
Глад за въздух го наричат лекарите, при нормална спирометрия и др изследвания.

Помагат упражнения за диафрагмено дишане, също медитация и отпускане.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 15:20 от Valerie R

# 3
  • Пловдив
Преди много години ми се е случвало тогава ходих да ми правят ЕЕГ и ми изписаха по схема калий и фосфор в едни малки опаковки приличаха на гранулите от Оксилококцинум.
След месец всичко беше наред вече.
Обаче не се самолекувай с това, а ако искаш си направи ЕЕГ.
Тогава лекаря ми обясни, че това е на психическа основа и все по-често при млади хора и предимно през пролетта се появява такава свръхчувствителност.

# 4
Качи снимката на изследванията в пост, горе е изрязано и се вижда само малка част.

# 5
Ето линкове към изследванията.
https://app.filemail.com/t/mjXyLJLk

https://app.filemail.com/t/ivrcuwvZ
Някой ако може да каже ако някой от показателите има връзка с недостига на въздух, прозяването и напрежението в главата. Пак казвам. Като глсе събудя и като съм на тихо а по добре но когато съм сред хора на малко повече шум и се влошава. И някой път като говоря сред хора и на малко повече шум заеквам.

# 6
Това, което си вижда от изследванията ви:
- прекалено нисък витамин Д, трябва да е над 30, при вас е краен дефицит - 12 - вземете мерки, оправя се бавно и трудно
- нисък Б 12, трябва да е над средата на референтните стойности
- желязо, близко до долна граница

Имате почти 30 кг наднормено тегло.
При щитовидната фт4 изглежда прекалено ниско до долна граница.
Не видях чернодробни показатели и кръвна захар, гликиран хемоглобин.

Симптомите могат да са комбинация от горните неща, могат и да са на психична основа. Тревожност, депресия.

# 7
  Как мога да ги кача Витамин Д, Витамин Б12, Желязо, и ФТ на щитовидната жлеза? Аз съм в Англия. Какво да купя?
Това, което си вижда от изследванията ви:
- прекалено нисък витамин Д, трябва да е над 30, при вас е краен дефицит - 12 - вземете мерки, оправя се бавно и трудно
- нисък Б 12, трябва да е над средата на референтните стойности
- желязо, близко до долна граница

Имате почти 30 кг наднормено тегло.
При щитовидната фт4 изглежда прекалено ниско до долна граница.
Не видях чернодробни показатели и кръвна захар, гликиран хемоглобин.

Симптомите могат да са комбинация от горните неща, могат и да са на психична основа. Тревожност, депресия.

# 8
Витамини и добавки има по аптеките, ще трябва да прочетете по колко да пиете. Тук във форума има тема за витамин Д, потърсете я в търсачката. Оправянето на витамин Д отнема много месеци.

За желязо можете да пробвате и с храна, но не знам какво е положението в Англия с дреболиите - свински, телешки дроб. Пуешко месо, червени меса. За по-добро усвояване на желязото трябва да е в комбинация с витамин Ц. Желязо има и по аптеките, но често води до запек.

Щитовидните хормони трябва ендокринолог да ви ги види.

Вижте си и захарта при следващи изследвания, при наднормено тегло човек е в риск от диабет. Инсулин, гликиран хемоглобин.

Уточнявам, че не съм лекар.

# 9
Витамини и добавки има по аптеките, ще трябва да прочетете по колко да пиете. Тук във форума има тема за витамин Д, потърсете я в търсачката. Оправянето на витамин Д отнема много месеци.

За желязо можете да пробвате и с храна, но не знам какво е положението в Англия с дреболиите - свински, телешки дроб. Пуешко месо, червени меса. За по-добро усвояване на желязото трябва да е в комбинация с витамин Ц. Желязо има и по аптеките, но често води до запек.

Щитовидните хормони трябва ендокринолог да ви ги види.

Вижте си и захарта при следващи изследвания, при наднормено тегло човек е в риск от диабет. Инсулин, гликиран хемоглобин.

Уточнявам, че не съм лекар.
[/i Благодаря ви.
А това ‘12’ дето го споменахте по горе какво е? Отделна ли добавка се пие за него?

Вижте Аз мисля че имам или тревожно разтройство или  Окр. Често проверявам врати, чешми и други дали са изключени или заключени по много пъти. Преди 6 Години започнах натрапчиви мисли да имам. Но ги преудолях с Воля и терапия с психолог. Съветва ме да релаксирам и се разсейвам срещу натрапчивите мисли.
Ходил съм на лекар за дишането в България на пулмолог и в Англия. Казват че  е тревожност и ми предписват антидепресанти Стрезам в България и друг в Англия но аз не съм ги пил от страх заради страничните ефекти. Опитвам техники за дишане но ублекчават временно и после недостига на въздух пак започва с прозяване и напрежение в главата. Това е като съм навън и на повечко шум. Знаете ли дали има начин трайно да се излекува ако е заради тревожност или паническо разстройство без да имам нужда от антидепресанти и дихателни упражнения?

# 10
Витамин B12 също го има в аптеките.
Аз ви разбирам за тревожността и окр, но и двете състояния според мен са хронични, т.е. ту се влошават, ту се подобряват. Това, което можете да направите, е да спортувате редовно, да поддържате нормално тегло и да не взимате наркотици/пиете алкохол. Никой не е измислил окончателно излекуване засега, все си трябва поддръжка и като се отпусне човек, пак се влошава. Щом ви помагат дихателните упражнения, правете ги, това е супер.

# 11
Витамин B12 също го има в аптеките.
Аз ви разбирам за тревожността и окр, но и двете състояния според мен са хронични, т.е. ту се влошават, ту се подобряват. Това, което можете да направите, е да спортувате редовно, да поддържате нормално тегло и да не взимате наркотици/пиете алкохол. Никой не е измислил окончателно излекуване засега, все си трябва поддръжка и като се отпусне човек, пак се влошава. Щом ви помагат дихателните упражнения, правете ги, това е супер.
Те помагат но временно. Например днес е хубаво времето аз излязох на вън на по шумно място и пак се влоши И сега като съм в къщи на тишина е по добре. Но аз не мога непрекъснато да се изолирам за да съм на тихо.
 1 Има ли недостиг на въздух при Окр, паник атаки и паническо разстройство?
 Везможно ли е при липса на някои от тези витамини или при проблем с хормоните на щитовидната жлеза да се прозявам и да имам недостиг на въздух като съм активен на шумно място и сред хора и да се подобрява когато съм вкъщи на тихо?

# 12
При паник атаки и паническо разстройство може да има. Тези витамини и хормони имат участие И в това как ви функционира нервната система. Нещата са свързани.

# 13
При паник атаки и паническо разстройство може да има. Тези витамини и хормони имат участие И в това как ви функционира нервната система. Нещата са свързани.
Добре ще се опитам да ги увелича.
А стрезам и други антидепресанти могат ли да излекуват тези паник атаки и паническо разстройство трайно за да не се връща недостиг на въздух?
Аз вземам мента глог и валериян но ефекта е слаб. Какво ще кажете за него помага ли при това състояние?
Сега съм в къщи и тишината добре ми действа но като изляза се влошава.

# 14
Аз не съм чувала някой да си е излекувал психично състояние с каквото и да е завинаги. Антидепресантите на много хора им помагат. Ходи се на психолог, на психиатър, правят се житейски промени, промени в начина на мислене, все се иска работа и усилие. Не е като да си болен от грип.

Общи условия

Активация на акаунт