СУРОВОЯДСТВО - хлътнало коремче за два месеца

• 61 121
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Да дам идея за сусамовия тахан. Правя едни бонбони със сусамов тахан, смлени овесени ядки и орехи, мед и канела. Всичко се омесва добре. Първо бъркам с лъжица, после с ръка. правят се топчета и се овалват в кокосови стърготини или какао. Държат се в хладилника докато се стегнат. Стават страшно вкусни и утоляват апетита за сладко. Изискват време за приготвянето, но пък детето ги яде. Иначе не мога да го накарам да помирише тахан.

# 211
...съветът на еднрокринолог, с когото съм разговаряла, той препоръчва  да се спре храната след 17 ч. и кг ще падат...
Ив, и след това никаква храна ли не е препоръчително да се приема, Ти спазваш ли таз препоръка?
Ванила, идейни са Ти овесено- тахановите сладки. Давай още идей, като Ти остане време, моля!
Hot Momma, kak е, доволна ли си от ефекта?

Момичета, а как се отразява приемането на суровата храна/ зеленчуците, плодове, ядки, кълнове.../ върху кожата, изчиства ли тургура, освен доброто усещане в стомаха, разбира се?

# 212
  • У дома
Аз сигурно съм най-големия новобранец, но като за първа седмица съм много доволна. През деня не хапвам, нямам и време, а вечер най-често си правя зелена салата с парченца авокадо. Много засища. Още първите ден-два се чувствах изпълнена с енергия, че и кг-ми се свалят даже!
Момичета, започнах да чета книгата на Каръл Алт, но още не съм стигнала до рецептите. Ще ги снимам и може да преведа някои, но съм доста заета напоследък, та не обещавам предварително за кога.

# 213
  • София
Момичета, а пробва ли ли сте нахут ?

Аз си купих и ще се тествам, да си го приготвя сама.  Simple Smile

# 214
Правила съм нахут както се прави боб - със същите подправки. Става много вкусен. Също съм пробвала да го кисна във вода и го ядем като ядки. Също става

# 215
  • София
Правила съм нахут както се прави боб - със същите подправки. Става много вкусен. Също съм пробвала да го кисна във вода и го ядем като ядки. Също става

Мерси, vanilla75 !  Hug

Дано и моя да стане вкусен, после ще напиша отзиви.

# 216
Момичета, а пробва ли ли сте нахут ?

Аз си купих и ще се тествам, да си го приготвя сама.  Simple Smile
Хумус

ПРОДУКТИ:
1,5 ч.ч. нахут
1/2 ч.ч. тахин /сусамено масло/
1/2 ч.ч. зехтин
3 ч. л. червен пипер
4-5 скилидки чесън
3 лимона
сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Нахута се накисва от вечерта. Сварява се добре, така че да могат до се отделят люспите на всяко зърно.Нахута се прекарва през машина за орехи или се смачква добре в хаван.
В една купа се смесват смления нахут, тахина, смачкания чесън, червения пипер и солта. Бърка се докато се получи еднородна смес. Много бавно, при непрекъснато бъркане се добавя зехтина и сока от лимоните. Сервира се с парче лимон, маслини или туршия.

това можеш да си направиш - от арабската и израелската кухня е

# 217
  • София
ANGYA , супер, мерси много !  Heart Eyes

Обезателно ще си го направя по тази рецепта.

# 218
ANGYA , супер, мерси много !  Heart Eyes

Обезателно ще си го направя по тази рецепта.
по принцип в оригиналът е с доста лют пипер - ако обичаш люто си го направи по- пикантно

# 219
...съветът на еднрокринолог, с когото съм разговаряла, той препоръчва  да се спре храната след 17 ч. и кг ще падат...
Ив, и след това никаква храна ли не е препоръчително да се приема, Ти спазваш ли таз препоръка?
[
Да, никаква. Само вода, айрян, сок-фреш. Опитвам се да спазвам, а кг наистина падат! Peace Ефикасно и полезнено е, защото не се натоварва храносмилателната система - даваш почивка на организма преди сън. В същото време предпазваш себе си от драстични диети.
Аз обаче през деня не се храня. Сутрин никога, пък и нямам апетит, през деня съм в движение, не остава време, но вечер може би се успокоявам и наваксвам, което е много лошо. Но се опитвам да си създам друг режим, който предполага изключване на вечерята, за сметка на обядa.
Има и Тахан, сусамов сос (Tahini, Sesame sauce), много е приятен.

# 220
...През деня не хапвам, нямам и време, а вечер най-често си правя зелена салата с парченца авокадо...
...Аз обаче през деня не се храня...
Hot momma, Ив, как издържате така по цял ден без ядене, след това след вечеря не Ви ли става тежко на стомаха?

А иначе и тук нахута/ нали това е всъщност леблебията?/ го ядат на хумус и при това някой го мажат на сандвичи, но аз го предпочитам сварен като боб.

# 221
  • У дома
Нахута наистина се яде сварен, а това не е суровоядство, нали така?

Калида, аз съм на режима на Др. Ори от дълго време и съм доволна. Не ми тежи, само дето сега заради зеленажа вечер огладнявам по-рано през деня и днес хапнах шепа орехи. Много добре ми дойде.

# 222
Kalida, не преяждам, не ми става тежко на стомаха, а колкото до другата част от въпросът ти - такава ми е природата. Simple Smile Забравям за храна. Но това вече е от години така през делничните дни. Не е режим при мен. Понякога ми носи само главоболие неяденето през деня, понякога и умора. Rolling Eyes
Току-що докато пиша погледнах за тази диета на Др. Ори  - за пръв път чувам и ще почета, благодаря, че сподели Hot momma , май съм я спазвала без да знам. Simple Smile
А тиквички - как  правите, да попитам и аз?

# 223
  • София
Ив, за тиквичките - първо задушавам нарязаните на кръгчета и обелени тиквички мъничко на пара, а след това ги пека на грил- тиган. Стават чудесни.  Peace

# 224
Иля , благоадря ти! Hug

Общи условия

Активация на акаунт