СУРОВОЯДСТВО - хлътнало коремче за два месеца

  • 61 110
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 2 959
...такава ми е природата...
Ив, писа че имаш познат ендокринолог с който си говорила, нима той Те подкрепя с подобен хран. режим/ веднъж дневно/? А тиквичките, аз ги правя само или на барбекю, или във фурната полети с малко соев сос.
...Нахута наистина се яде сварен, а това не е суровоядство,...
Горещо Майче, а как иначе, само кълнове ли? То по таз логика и лещата, боба, картофите, царевицата, тиквичките, тиквата, трябва да забравя? Ти добре си на режима на Ори ами Саймън и Мая не се ли притесняваш че могат да "дохванат" от Твоите диетични навици? Как върви книгата, хареса ли си някоя рецепта?
Иля, чакаме да се похвалиш със нахута, не забравяй, моля?!

# 226
  • Мнения: 1 063
Kalida, ендокринологът понякога ми изнася лекции  за вредата  от  емоционалността ми.  Simple Smile
Благодаря и на теб за идеята. Hug Понеже  правя тиквички само леко (за)печени на тиган - от тези за готвене без мазнина, или задушени, искаше ми се да разнообразя.

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 16:00 от Ив

# 227
  • Мнения: 3 647
момичета а за житото някаква информация да дадете  Embarassed Rolling Eyes

# 228
  • У дома
  • Мнения: 1 741
То по таз логика и лещата, боба, картофите, царевицата, тиквичките, тиквата, трябва да забравя? Ти добре си на режима на Ори ами Саймън и Мая не се ли притесняваш че могат да "дохванат" от Твоите диетични навици? Как върви книгата, хареса ли си някоя рецепта?
Иля, чакаме да се похвалиш със нахута, не забравяй, моля?!


Kalida, мила, хич не ми е лесно с децата. Те са месарчета. Аз цяла седмица посрещах гости и нищо не спазвах. След малко отивам да си накисна едно жито и ще потърся по нета уреда за покълване, който споменават в книгата. В рецептите има неща, които чувам за първи път и не знам как да преведа, но определено ще ги потърся по магазините, за да видя поне как изглеждат. Евентуално мога да ви пускам снимки на продуктите, които са ми непознати.

# 229
  • У дома
  • Мнения: 1 741
How to Make Sprouts
Sprouting is an easy, inexpensive way to produce your own fresh, healthy food right on your kitchen countertop. Versatile and tasty, sprouts can be eaten raw (alive, actually...and brimming with life-energy!) or added to a soup or stir fry.

  What to sprout? Any combination of dried beans, seeds, pulses, even wheat berries. Pictured here are lentils, mung beans, radish seeds, clover seeds and fenugreek. Mung beans, the most common sprout found in Chinese cooking, are pretty bland. Lentils are my favorite sprout. Use dried beans only: cooked or canned beans are not viable--they won't sprout. The bulk bins at natural foods stores are a great place to find new things to sprout. (If you want to sprout radish seeds (very spicy!) or broccoli seeds, do NOT use seeds intended for garden planting: they are often treated with anti-fungal chemicals.) Get your seeds from a natural foods store.
 
  Materials needed:
1. A container to hold your sprouts. A large mouth makes it much easier to get the sprouts out.
2. A square of cheesecloth or other screen to cover the mouth (makes it easier to rinse your sprouts).
3. A rubberband to hold to cheesecloth to the container.
4. A small dish to set the sprout container on.
 
  Pour dry seeds and/or beans into container.

Do not fill the container more than 20% -- sprouts will increase in volume up to 5 times as they grow.
 
  Place the cheesecloth over the top of the container & secure it with the rubberband. You can cut the cheesecloth to fit the container mouth, but it must still be large enough to be secured by the rubberband all the way around.
 
  Pour cool water through the cheesecloth and into the container. Swirl it around, and then slowly pour off the water.

Refill the container with water, let it soak for a few hours, and then drain. (This initial soaking is to hydrate the beans/seeds. After this time, do NOT leave the sprout container full of water -- they'll drown!)
 
  Set the container upside down on the dish. This will keep the sprouts happy and moist as they grow.
Rinse the sprouts twice a day with cool or tepid water. The rest of the time, leave the container sitting upside down on the dish. Within 3 or 4 days...they're ready!
 
  The finished product!

To harvest, remove the cheesecloth, and put sprouts in the fridge in a sealed container. Use within one week. (Or eat 'em right away -- they're best fresh!)

http://www.jasonunbound.com/sprouts.html
 

# 230
# 231
  • У дома
  • Мнения: 1 741
 

The Parts:


1) Growing Vessel
2) Base (solid)
3) Small Seed Insert
4) Dome Lid
5) Flat (storage) Lid
6) Flat Vented Travel Lid (not pictured)

http://www.sproutpeople.com/devices/ez/easysprout.html

# 232
  • Мнения: 634
Здравейте,
не успях да изчета цялата тема, но идеята за суровоядството много ми харесва
Миналата година преди лятото бях минала на подобна "диета" и наистина имаше потресаващ ефект, но с мойто лакомство, не за дълго Close
Хапвах за закуска ябълки или портокали, за обяд- салатка- моркови, домати и краставици или зелена.
Виждам, че и менюто ви е по-разнообразно,което ме радва, че като се познавам- всичко ми писва за най-много седмица Blush
Мисля да се присъединя, дано този път съм по-сериозна  bouquet

# 233
  • Мнения: 1 404
Момичета,искам да ви питам в какво си смилате сусама?Аз пробвах в мелничка за черен пипер,но много бързо я омазни и нищо не стана.

# 234
  • Мнения: 3 647
Момичета,искам да ви питам в какво си смилате сусама?Аз пробвах в мелничка за черен пипер,но много бързо я омазни и нищо не стана.
аз не го  меля - предлагам да го счукаш в хаванче - аз лично го ям цял

# 235
  • Мнения: 2 959
Hot mamma, много Ти благодаря за информацията и линковете, и разбира се че ще е интересно да разказваш и показваш неизвестните Ти продукти когато Ти остане време!
Вили, и аз не меля сусама така го предпочитам.
АНГУА, какво реши с житеното прочистване ще го започваш ли? Четох отзиви, че ако успееш да издържиш докрая доста добре се чустваш- олекотен и разтоварен.
...Хапвах за закуска ябълки или портокали, за обяд- салатка- моркови, домати и краставици или зелена...
Невидимко, но дотук не видях откъде си набавяш протейни, по тоз начин можеш да издържиш 1-2 седмици, но не е здравословно за начин на живот. Млечните продукти, риба, ядки, варива не харесваш ли?

# 236
  • Мнения: 3 647

АНГУА, какво реши с житеното прочистване ще го започваш ли? Четох отзиви, че ако успееш да издържиш докрая доста добре се чустваш- олекотен и разтоварен.
ами  реших ама само с решението  останах - аз съм  го правила 10 дена на жито и сокове (тогава не знаех  че подсладителите са  вредни) и доста смъкнах и много добре се чувствах - и в никакъв случай  не съм  била гладна - от  100гр. сурово  жито излиза около 400гр сварено, което е около 1300Ккал, сега съм го  сварила и  може 2-3 дена само  на жито  да съм - ако  издърва ще пиша отвизи
 Hug Hug  bouquet

# 237
  • Мнения: 1 404
Момичета,искам да ви питам в какво си смилате сусама?Аз пробвах в мелничка за черен пипер,но много бързо я омазни и нищо не стана.
аз не го  меля - предлагам да го счукаш в хаванче - аз лично го ям цял
Някъде бях чела,че по-лесно се усвоява смелен и затова предположих,че го смилате,а и ми се иска да направя рецептата на Ив-сусам,мед и лимон.Ще пробвам довечера в хаванче и утре ще докладвам дали се е получило Wink

# 238
  • Мнения: 3 647
Момичета,искам да ви питам в какво си смилате сусама?Аз пробвах в мелничка за черен пипер,но много бързо я омазни и нищо не стана.
аз не го  меля - предлагам да го счукаш в хаванче - аз лично го ям цял
Някъде бях чела,че по-лесно се усвоява смелен и затова предположих,че го смилате,а и ми се иска да направя рецептата на Ив-сусам,мед и лимон.Ще пробвам довечера в хаванче и утре ще докладвам дали се е получило Wink
аз рецептата на Ив я направих със цял - пак става
 Peace

# 239
  • Мнения: 634
Цитат на: Kalida link=topic=176330.msg4072082#msg4072082
[b
Невидимко[/b], но дотук не видях откъде си набавяш протейни, по тоз начин можеш да издържиш 1-2 седмици, но не е здравословно за начин на живот. Млечните продукти, риба, ядки, варива не харесваш ли?
Не ги споменах Blush, естествено не мога да издържа само на плодове и зеленчуци, главно сирене,кашкавал ям, пилешко филе и рибка. Но последните не са от суровите и сега тепърва навлизам в материята да видя с какво да ги заменя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт