Термин Декември 2025 👶

• 36 810
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
На мен приятелка ми подари стерилизатор  на Лорели със сушене, който идва при мен трета употреба, но все още работи без проблем. 😄

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 00:24 от Vertex

# 736
И аз имах,но точно преди това ми бяха взимали проба за микробиология и цитонамазка и се оказа заради това.
Да и при мен взеха проба за микробиологията, значи може да е заради това. А резултата от микробиологията е "Нормална аеробна бактериална среда, Candida отр."

# 737
Да раздвижим малко темата?

В 30та седмица съм и в последните 20-тина дни се завърнаха отвратителните киселини от първия триместър. Повръщам почти всяка нощ, не успявам да спя, изкарвам по час, час и малко на ляво, обръщам се надясно, после и по гръб.

Започва нялкакъв рефлукс около 15.00-16.00 часа следобед и до вечерта вече е отвратително. Не знам какво да ям вече, какво ли не пробвах.

Самото бебе също е бая по активно и на моменти дори болезнено шава. Напоследък няколко познати родиха преждевременно и по някаква необяснима причина и аз си втълпих, че ще ми се случи, макар че уж няма индикации.

Още не съм съвсем сигурна за контракциите - дали ги имам, или е дискомфорт от бременноста. На прегледи съм на всеки 2 седмици, следващия е този петък и даже не знам дали ще издържа до тогава.

По цял ден съм ходещ труп, по цяла нощ търча до тоалетната или се въртя. Как ше се гледаме с бебето като се роди не ми е никак ясно.

Аз съм в болнични от доста отдавна, мъжката част е на работа по цял ден и по тая линия също ми е доста подтиснато.

Стана мрънкащ ферман ама наистина имах нужда да отпусна парата.

Иначе имаме кошарка, доста дрешки, няколко биберонки, за изписването планувам да купя порт бебе. Познати ще ни дадат от тяхното бебе столче за кола, стерилизатор. Количката роднини държат да я купят като подарък, но все още не са.

Надявам се да кърмя ама все още нищо не съм купувала по това направление, за да не се окаже излишно :/

Имах един период, мъничките дрешки и всико за бебето, което взимахме, ме успокояваше и радваше, но напоследък съм крайно подтисната.

Споделете вие как се движите с подготовката, и успяхте ли да организирате евентуалното изписване.

При мен се оказа, че родителите (моите и на мъжа ми), искат да присъстват, а аз обясних, че искам само той да ни вземе с бебето и после вече евентуално вкъщи да го видят. Като че ли са малко разочаровани от моята идея ама са тактични и почти не им личи.

Знам че има доста време до тогава и си разпръсквам енергията излишно по неналежащи въпроси, но донякъде се успокоявам от нещата, които що го- годе са под мой контрол.

На ход сте вие след ферманчето Simple Smile

# 738
Мен също ме е хванало безсънието през нощта. Спя до към 1-2 часа и като се събудя, до 5 часа няма заспиване. Само се въртя, не ми е удобно на никоя страна, коремът ми се стяга, бебето рита и за капак - появиха се и киселини.
Сутрин като стана и съм като парцал, нищо не ми се прави. Да свърша 2-3 елементарни неща и ми се доспива. А голямото ми дете е вкъщи, в момента сополива и изобщо не желае и да чуе да легне на обяд малко с мен да почина. Поне е много спокойна и самостоятелна, та не ми създава чак толкова грижи.

Аз съм в 32 г.с., утре съм на преглед, ще видим как върви бебето и дали се е обърнало вече, че миналия месец на прегледа беше застанало напречно. Още не са ме пращали на тонове, сигурно и това ще дойде скоро. Като цяло имаме всичко подготвено за бебето, но нищо не е подредено - леглото не е сглобено, дрехите са още по пликове, навсякъде е лудница. Трябва да се захвана да го свърша, но нямам никаква сила. Коремът ми тежи, като тръгна да направя някаква разходка навън и след 10 минути ме заболява. И аз се притеснявам да не родя преждевременно, все се надявам да устиска поне още 1 месец, затова не си давам и много зор, да не пришпоря нещата.

Изобщо не знам какво да взема за изписването. Накупих доста дрешки, но никое не ми се струва подходящо, все мисля, че ще е студено, каквото и да приготвя. А и малко се прецаках - накупих бодита и ромпъри от Некст и Джордж, които са 0-3 месеца и всичките ще са големи за новородено. Трябва ми нещо съвсем като за новородено - 50 размер.

# 739
Аз съм с термин 2.12, но никога не се знае. В момента съм 34 г.с. и имам чувството, че вече съм слон.
Накупих всичко необходимо - сгъваема кошара, количка, матрак, еднократни подложки, козметика (шампоан на wooden spoon и кокосово масло) и памперси. Дрехи ми подариха доста, както и спално бельо и комплект за количката.
За родилното ми подариха и нощници, но смятам да взема допълнително тениски и клинове. Мразя да нося нощници.
Всичко останало, ако се наложи, ще поръчвам. В крайна сметка всичко е на един клик разстояние.
Теоретично съм подготвена доста добре за кърменето. Второ дете ми е и отделно изкарах доста часове теория за кърмене. Затова и ще пропусна помпи, шишета, стрелизатори и всякакви други неща свързани с хранене от шише.

# 740
Аз съм с термин 2.12, но никога не се знае. В момента съм 34 г.с. и имам чувството, че вече съм слон.
Накупих всичко необходимо - сгъваема кошара, количка, матрак, еднократни подложки, козметика (шампоан на wooden spoon и кокосово масло) и памперси. Дрехи ми подариха доста, както и спално бельо и комплект за количката.
За родилното ми подариха и нощници, но смятам да взема допълнително тениски и клинове. Мразя да нося нощници.
Всичко останало, ако се наложи, ще поръчвам. В крайна сметка всичко е на един клик разстояние.
Теоретично съм подготвена доста добре за кърменето. Второ дете ми е и отделно изкарах доста часове теория за кърмене. Затова и ще пропусна помпи, шишета, стрелизатори и всякакви други неща свързани с хранене от шише.
🤰🏻И аз съм с термин 2.12, но да както казахте никога не се знае.🥰 Засега съм по пътя за нормално раждане, но да видим. 🫠 Вече АГ ме вика на всеки 15,16 дена на прегледи. Имала съм леко скъсяване (последно каза че е 30см, но вика че за тази г.с. е напълно нормално). Пия 3х2 магнерич и ношпа, тъй като имах контракции на 27, 28г.с. Но АГ каза, че от следващия преглед вече ще намалим приема на тези хапчета. Нямам болки кой знае какви, но от време на време само в кръста, когато съм повече активна през деня. Вчера имах схващания в левия крак, но мина след 1-2 часа. Ахх да не забравя и за стомашни киселини / през нощта/.😑 Мисля че това всичко е нормално, както вече сме към края. 😊
Тъй като ще ни е първо детенце накупихме всичко необходимо /сгъваема кошара, матрак, количка, 2х спално бельо, шишенца, залъкалка, хигиенни комплклекти, козметика, дрехи ( за изписване, няколко до 1 месец и малко много за 0-3, 2,3х за 3-6), ваничката и още др./😇
Приготвих си и чантичката за родилното/ 2х нощници, лигнин, превръзки, хавлия, чехли, мокри/сухи кърпички, бельо../ а за бебето комплкт за изписване, сложих и няколко памперси, мокра кърпичка, 1х шишенце/залъгалката. Ако има нещо, което съм пропуснала за родилното, проверявам и слагам. 🙂
Пожелавам на всички нас майки/бременни леко раждане и най-вече здрави и засмени бебчета ❤️🙏 Наближава време да си гушнем нашите декемврийчета🥰😇😊

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 19:05 от mommytobe00

# 741
Аз съм с термин 10.12. Ще пазарувам другия месец в началото.

Имам и аз ужасни киселини, стягания и общо взето все си лежа и почивам.

Много ми е депресирано обаче, имам някакви такива мисли за лоши нещо и постоянно съм под стрес. Не мога да спя и през деня ми е кофти психически. Иска ми се да съм спокойна е радостна, но за съжаление не съм и чакам да родя само и само, за да спра да се тревожа и притеснявам.

Днес бях на преглед - всичко е наред, на 27.10 съм при следящия ме лекар и този, при когото ще раждам.

Насложих всичко в количките за пазаруване и само ще ги поръчам началото на другия месец и ще ги занеса в баба ми, за да не са у дома, докато не родя.

# 742
Включвам се и аз, вече ходя всяка седмица на тонове и този петък съм на трета ФМ. Вече се уговарям с израждащ, защото ще раждам в друга болница, не където се следя и ми се струва, че може да е и по-рано. Откъм симптоми, аз също си имам и контракции и болки и киселини, въобще пълна картинка, но се успокоявам, че остава още малко.

Стигнала съм багажа, остава да си пусна изследвания и да получа документите за раждането.
И с пазаруването сме почти готови. Остава да вземем само някои дребни неща и да сглобим леглото.

# 743
Аз абсолютно нищо не съм купила все още, започвам да се чувствам изключително безотговорна, но още работя и нямам време. На 18.12 ми е терминът, но реших, че ще раждам секцио и ще е малко по-рано от това.
Киселините и аз ги имам, много е гадно, особено вечер, безсъние също. Все съм изморена през деня и нямам никакви нерви за колегите и да се обяснявам за някакви неща…
Искам да си сверя малко часовника за нещо. Намерихме количка, която ни пасва като размери, маневреност и тегло, НО в момента в магазина я има само в синьо. Чакаме момиченце. Розова не искам със сигурност, а и светлите цветове май не ми харесват като вариант, защото все ще си личи колко е мръсна. Черна и сива също не ми харесват и съм в голямо чудене.
Много ли ще е странно да купя синя количка на момиче ?

# 744
Аз абсолютно нищо не съм купила все още, започвам да се чувствам изключително безотговорна, но още работя и нямам време. На 18.12 ми е терминът, но реших, че ще раждам секцио и ще е малко по-рано от това.
Киселините и аз ги имам, много е гадно, особено вечер, безсъние също. Все съм изморена през деня и нямам никакви нерви за колегите и да се обяснявам за някакви неща…
Искам да си сверя малко часовника за нещо. Намерихме количка, която ни пасва като размери, маневреност и тегло, НО в момента в магазина я има само в синьо. Чакаме момиченце. Розова не искам със сигурност, а и светлите цветове май не ми харесват като вариант, защото все ще си личи колко е мръсна. Черна и сива също не ми харесват и съм в голямо чудене.
Много ли ще е странно да купя синя количка на момиче ?

Мен лично не би ми пукало. Ние сме взели червена количка за момче, и съм сигурна, че все някой ще ми влезе с коментар, че е женски цвят. А фактически и исторически по-мъжки цвят няма. 😀

Можете да проверите някакви алтернативни сайтове също, но ако си ви харесва синьото, стига да не ви пука за коментарите на хората, смело взимайте. Ако ще се дразните потърсете и други варианти.

# 745
Лятната ни количка с първото дете - момиче беше тъмносиня. Идеална си беше, никой не е коментирал, че е момчешка и не става за момиче.

# 746
Момичета, имате ли контракции? Колко често усещате? Имам някои дни, в които ми се струват доста, по 1-2 на час и все се чудя да тръгвам ли към болница и доколкото е нормално. Не са ми болезнени иначе, просто усещам стягането на корема.

Здравейте, в 33г.с. съм. Снощи получих страшно схващане на корема, все едно има излят цимент върху него. Продължи около 10 мин и отшумя, дали това са подготвителни контракции?

# 747
Момичета, имате ли контракции? Колко често усещате? Имам някои дни, в които ми се струват доста, по 1-2 на час и все се чудя да тръгвам ли към болница и доколкото е нормално. Не са ми болезнени иначе, просто усещам стягането на корема.

Здравейте, в 33г.с. съм. Снощи получих страшно схващане на корема, все едно има излят цимент върху него. Продължи около 10 мин и отшумя, дали това са подготвителни контракции?
Най-вероятно да, ако е нямало болка.

# 748
Момичета, извинете за глупавия въпрос! 🤣

Утре съм на преглед, на ехограф дали ще се види, ако ми изтичат водите по малко. Не знам защо се филмирам, че текат малко, по-малко. Според вас как може да се разбере?

# 749
LieToMe, в този филм съм от септември. Засега са ми добре водите 😅 На ехограф гледат количеството им.

Anhel15, при мен са съпроводени със сърцебиене и някакво усещане, нямам болка. Обаче преминават до 1 минута.

Общи условия

Активация на акаунт