Термин Декември 2025 👶

• 31 676
  • 704
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета!
Аз съм в 21+2 , днес ми предстои фетална морфология , вълнувам се 😊😊
Да ви попитам , мамите от София , къде се следите и къде мислите да раждате?

Успех! Пиши после, аз след две седмици съм. Ще раждам в Токуда.

# 541
Здравейте момичета!
Аз съм в 21+2 , днес ми предстои фетална морфология , вълнувам се 😊😊
Да ви попитам , мамите от София , къде се следите и къде мислите да раждате?
В Щерев

# 542
Аз мисля в Шейново на 31-ви имам среща с една докторка да поговорим и ,ако се харесаме да се следя при нея .За сега се следя в Щерев Simple Smile

# 543
Ние ще сме в Надежда. С първото дете бяхме там и останахме изключително доволни. Надявам се и с второто да е същото.

# 544
Аз също в Щерев и дори си взех пакет още в края на 3 месец.

Обаче мои познати ми разказват, че при тях не е протекло много гладко естественото раждане. Щерев много държат на естественото раждане и понякога не взимат в предвид, някои други фактори, които са необходими за да премине по-леко самото раждане. Навиват всяка жена да роди естествено или да си плати допълнителни за секцио, въпреки медицински причини. С моя АГ все още не сме го обсъждали понеже ми каза, че се преценява след 30 г.с. до края.

# 545
Аз се спрях в Софиямед, защото имат много добра неонатология и лекари.

Между другото днес бях на фетална ехокардиография при д-р Маринов, който всички хвалят. Ами наистина е абсолютно страхотен специалист и го препоръчвам. Радвам се, че отидохме и всичко обстойно си прегледа. Единствено се скара на бебка, че много мърда и трябваше на няколко пъти да спира, за да нацели каквото иска да види.
Вика ме на контролен преглед между 26-та и 28-ма седмица, когато нещо свързано със сърцето финално се оформяло.

# 546
Аз се следя в Адела, но мисля да раждам в Надежда. Още не съм съвсем наясно кога трябва да се свържа с тях, но мисля през септември като приключим с почивките да започна да ходя и там на прегледи. Първият път раждах в Щерев и не че не съм доволна, но вече лекарката ми не работи там а и неонатологията не е най-високия клас.

Между другото и аз днес бях при доц. Маринов на фетална ехокардиография и е абсолютно прекрасен лекар и човек. Водила съм и каката при него и още от тогава съм с прекрасни впечатления.

# 547
Здравейте, и аз днес бях при Маринов. Аз съм с термин 25 ноември,  сега съм 22+3.
При нас всичко е наред, видя ехогеннен фокус, но каза, че е вариация на нормата, не е нещо патологично. Каза, че е напълно здраво сърце.
Каза, че няма нужда да ходя отново,  може би защото вече съм в по -голяма седмица.

# 548
Аз се следя и ще раждам в Надежда. Баткото също беше роден там. Много съм доволна от всички положени грижи. Добре че беше консултантката по кърмене там, иначе не знам дали щях да се справя сама в първите дни. 10/10 имат от мен.

Как сме се струпали всички тия дни при Маринов Joy
Аз съм утре при него.

# 549
За ехокардиографията вие ли се записвате за ваше спокойствие или сте насочени от друг доктор? Понеже на мен не ми е споменавано за това досега, а бих отишла.

# 550
Не съм точно насочена от специалист, но имам прекъсната бременност заради малоформации на сърцето. Тогава говорихме с д-р Маринов да ходя с всяка следваща. Според специалиста по ФМ няма нужда, но аз все пак искам и мнението на Маринов.

# 551
Вие къде ходихте на фетална ехокардиография при д-р Маринов? Уж е в Надежда, а в супердок има и друго място за това?

# 552
Здравейте, момичета, днес след преглед заради болки док каза, че плацентата е много ниско - плацента превия. Има шанс да се качи до 28 седмица, но имало случаи да не се качи. Обясни повишен риск от кръвотечения и да се пазя. Отделно съм и със серклаж заради къса шийка. Праща ме при една специалистка тук във Варна на втора фетална, защото бременността е високорискова. Нещо се наплаших с тази плацента. Има ли дами тук със сходен проблем?

# 553
Д-р Маринов вече прави на две места ехокардиогеафия. До колкото разбрах, МЦ Сърце е негова клиника. Може и на двете места да отидете. Аз ще ходя в Надежда, защото там се следя.

За плацента превия съм чела преди, но не съм имала такава. Ако не се вдигне няма да е възможно естествено раждане. Препоръчва се и повече лежане заради риска от кървене. Сама по себе си не пречи на бебето, но си крие своите рискове за бременността.

# 554
Здравейте, понеже термина ми е в края на ноември съм в двете теми. Виждам, че и тук има жени, които ходят на фетална ехокардиография при кардиолог отделно и без да има препоръка. Каква е причината? Втората фетална не е ли достатъчна? В амбулаторния лист от моята пише, че е направена ехокардиография и че всичко е наред с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт