Термин Декември 2025 👶

• 31 933
  • 710
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, вече мерят ли теглото на бебенцата ви? Как вървят?

# 526

Да, в Петък на прегледа я измерихме. Беше 330гр, в 19 +4г.с., доктора каза, че си върви с нормалните размери за седмицата.

# 527
Аз от 65 съм 71.5 кг. , в 18 + 4 дни.  Странно е ,но не ми личи, а и не се храня по-различно от преди, даже гледам предимно домашно приготвена храна, избягвам хапване навън.
Бебчо върви със седмица напред. На 29.07.25г. сме на втора фетална в Щерев при д-р Василев.
Трябва ли да се правят пак кръвни изследвания (БХС) предния ден или директно се гледа бебчето?

Споделям и малко полезно инфо, ако някоя от мамите реши да се възползва. От HiPP са пуснали подаръчни кутии за бъдещи мами, днес ми се обадиха,че ще ми я изпратят. Важно е при регистрация да си въведете кода.  

И аз не успях да кача снимка

# 528
Моите бебоци са изчислени 250гр и 270гр в 19+4.
Вървят си в нормите за седмицата, ама както казва лекарката "големи еднояйчни близнаци няма" Grinning , та се надявам да си се развиват все така добре.

# 529
Хихи, усещаш ли ги вече?
Как сте, момичета, много сме тихи в темичката. Разглеждате ли вече бебешки неща, кога ще започвате пазаруване, четете ли книжки, слушате ли уебинари?
Аз започвам да се вълнувам, не пазарувам, но разглеждам доста неща и си правя списък. Мисля от средага на август малко по малко да започвам с пазаруването, за да не ни утежни много бюджета последните месеци.

# 530
Усещам ги от 2-3 седмици насам, но последните дни вече е доста често и осезаемо. Мъжът ми също ги усети. Heart Eyes но определено не се вълнува особено на движенията. Rolling Eyes
Разбирам кога кой от двамата се движи. По-различно е отколкото с едно.
А ти усещаш ли вече бебето?
Аз също започнах да си набелязвам някои полезни неща за близнаци. Ние имаме доста работи от баткото.
Количка обаче май ще купим втора ръка. Предната пак не беше нова, но пък беше от приятел. Има доста скъпи неща, които не винаги си заслужават да са нови. Ние с баткото почти нищо не купихме. Много от нещата ни бяха подарени или назаем.

# 531
И аз започнах да я усещам всеки ден доста често. От време на време и виждам корема как леко се движи на едно място и знам, че е тя със сигурност, защото и на прегледа при лекарката ми я видяхме.
Със задна плацента съм и е изключително активна.
Нищо не сме купували ние, но приятелки ще ми дадат много неща и искаме първо да видим какво ще получим и тогава да пазаруваме.
Вие количка мислите ли да си взимате веднага? Изобщо ще трябва ли през декември и януари? Чудя се дали да не я оставим тази покупка за след като родя.

# 532
И аз започнах да я усещам всеки ден доста често. От време на време и виждам корема как леко се движи на едно място и знам, че е тя със сигурност, защото и на прегледа при лекарката ми я видяхме.
Нищо не сме купували ние, но приятелки ще ми дадат много неща и искаме първо да видим какво ще получим и тогава да пазаруваме.
Вие количка мислите ли да си взимате веднага? Изобщо ще трябва ли през декември и януари? Чудя се дали да не я оставим тази покупка за след като родя.

Защо да не е необходима?

# 533

Защо да не е необходима?
Защото ще е студено, зима, сняг. Надали през първия месец ще излизам да разхождам новородено на минусови температури.

# 534

Защо да не е необходима?
Защото ще е студено, зима, сняг. Надали през първия месец ще излизам да разхождам новородено на минусови температури.
Това вече е ваше лично усещане. Последните години декември е доста топъл (синът ми е именник на Стефановден 27.12 и беше 20 градуса). Новородено се облича подходящо,  неподходящо за излизане е мъгла и силен вятър. Самия зимен кош добавя 5 градуса като е вътре, с космонавт и покривало и на - температура може да се излезе. Преди това се прави адаптация например на терасата по 5-10-15 минути и така. Синът ми е спал на -10 навън просто подходящо облечен. Simple Smile

# 535
Усещам и аз от около две седмици, на последния преглед при АГ, каза че вече е големичка и е нормално, към 300 грама е. Вечер е активна. Много ми е готино като шава.
Michelle много е интересно как познаваш кое бебче е 🥹 Знаете ли им пола?
lolabecky, да ти кажа и аз се чудя за количка, може би декември, януари ще я извеждаме в слинг, раница. Но вероятно ще вземем и количка.
На мен май няма много неща да ми дадат, та ще започвам да се подготвям.

# 536

Защо да не е необходима?
Това вече е ваше лично усещане. Последните години декември е доста топъл (синът ми е именник на Стефановден 27.12 и беше 20 градуса). Новородено се облича подходящо,  неподходящо за излизане е мъгла и силен вятър. Самия зимен кош добавя 5 градуса като е вътре, с космонавт и покривало и на - температура може да се излезе. Преди това се прави адаптация например на терасата по 5-10-15 минути и така. Синът ми е спал на -10 навън просто подходящо облечен. Simple Smile
Благодаря за съветите, Аbsent_ явно се притеснявам излишно. В такъв случай със сигурност ще разгледаме количка предварително. Имате ли препоръки за марка и модел подходящ за зимата?

# 537
Момичета, за количката да дам съвет, понеже имаме опит с няколко колички покрай бебето - гледайте да е маневрена и с подходящи гуми за района, в който живеете. Има колички, които се управляват изключително лесно буквално с един пръст. Много полезно за след секцио, а и по принцип не е удобно да завиваш трудно и да маневрираш трудно, а се оказва, че доста колички са по-тегави в това отношение. Като марка мога да препоръчам Dada Paradiso, която ползваме с първото дете, но със сигурност има и други. Също за гумите - ако не живеете в изцяло асфалтиран район, гледайте колички с по-големи гуми.
Наскоро взехме количка за породени деца, втора ръка (или трета), изключително евтино, а количката е топ - запазена, маневрена, с големи гуми, и някои дребни неща за оправяне. Ако взимате втора ръка количка, гледайте дали коланите са в изправност. Ние не гледахме и сега ще оправяме колани Thinking

# 538
Violetka91, бебетата ми разположени са на една височина, но едното е отляво, а другото отдясно. Така е силно отчетливо кой кога се бунтува. Момчета са.   

Относно носенето навън в първите месец-два. По-сложно е отколкото звучи. Много зависи колко килограма и сантиметра е бебето, но като цяло първият месец в раница често не е възможен. С баткото взехме слинг като беше на 2-3 седмици, а раницата около месец след това.

Количката ни е Сайбекс Балиос и съм много доволна. Зимния кош е стандартен, уплътнен отстрани и с покривало. Летния пада на 180 градуса хоризонтално. Много други кошове дори в легнало положение поддържат ъгъл между краката и торса. Гумите са плътни и не трябва да се надуват. Количката е лека. Някъде 2-3 седмици след секциото вече сама си я товарих в колата и я свалях по стълбите, а бях 45кг и възстановяването ми беше трудно. Коша им за кола също с приставки се слага на основата на количката (без другите кошове).

# 539
Здравейте момичета!
Аз съм в 21+2 , днес ми предстои фетална морфология , вълнувам се 😊😊
Да ви попитам , мамите от София , къде се следите и къде мислите да раждате?

Общи условия

Активация на акаунт