Термин Декември 2025 👶

• 32 306
  • 711
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм 20+3 и съм качила около 3 кг. Най-добре обсъдете ситуацията си с гинеколога, който ви следи. Казаха ми на мен, че засилен апетит и прекалено ядене на въглехидрати може да предразположи към гестационен диабет. Дори за плодове ми препоръчаха да консумирам не повече от шепа на ден. Примерно, две триъгълничета диня били много.

# 496
Аз в 18+6 съм плюс 1кг.
Подкрепям мнението на Libraing , това трябва да се обсъди с гинеколог/ендокринолог, защото обикновено е знак за нарушен метаболитен обмен. Разбира се, при теб може да е в рамките на нещата, но е хубаво да се изследва.
Аз също съм на по-строг режим откъм въглехидрати, защото предната бременност развих гестационен диабет. После ми отне година и половина да си оправя метаболизма.

# 497
Аз съм 20 г.с. и съм +3 кг, но коремът ми е огромен и се чувствам доста тромава и тежка...

# 498
Аз съм 18 г.с. и съм плюс 1 кг. Имам много малко коремче, даже се чудя кога ще се появи. Хората, които знаят, че съм бременна ми казват, че си личи, но за всички останали изглеждам сякаш съм си хапнала повече.

# 499
Чарли, мисля, че има значение дали си тръгнала от надномерно тегло спрямо височината ти.
Това е, което се води в нормите да се качи като кг:

При нормално тегло: 11–16 кг
При поднормено тегло: 12–18 кг
При наднормено тегло: 7–11 кг

Компонент   Средно тегло
👶 Бебе (новородено)   ~3.2 – 3.6 кг
🌊 Околоплодни води   ~0.8 – 1.0 кг
🩸 Плацента   ~0.5 – 0.7 кг
🫀 Допълнителен обем на кръвта   ~1.2 – 1.5 кг
🧠 Матка (нараснала)   ~1.0 – 1.2 кг
🧴 Гърди (по-тежки)   ~0.5 – 1.0 кг
💧 Течности в тъканите (оток)   ~1.0 – 2.5 кг
🍽 Мастни депа (енергиен резерв)   ~2.5 – 4.0 кг
📊 Общо приблизително   10 – 15 кг

Копирам го от интернет иначе така ни го обясниха и на училището за родители.
Моя приятелка въпбще не наддаваше и в 7ми месец бебето не нарастваше казаха й, че има риск от неразвиване на белите дробове и неврологични проблеми деугите неща не ги помня, но можеш да ги прочетеш, на нея й бяха изписали да пие голямо количество протеин на прах.

Въобще трябва си баланс, успех ❤🍀

Здравейте, мами 🍀
Вече съм в 17г.с съм , притеснявам се че имам страшен апетит , преди бременността бях 59кг, 157см висока ( лакома съм си по принцип).
Сега 17 г.с вече съм 68кг. Качила съм 9кг.
Вие как сте с килограмите?

# 500
Аз от 65 съм 71.5 кг. , в 18 + 4 дни.  Странно е ,но не ми личи, а и не се храня по-различно от преди, даже гледам предимно домашно приготвена храна, избягвам хапване навън.
Бебчо върви със седмица напред. На 29.07.25г. сме на втора фетална в Щерев при д-р Василев.
Трябва ли да се правят пак кръвни изследвания (БХС) предния ден или директно се гледа бебчето?

Споделям и малко полезно инфо, ако някоя от мамите реши да се възползва. От HiPP са пуснали подаръчни кутии за бъдещи мами, днес ми се обадиха,че ще ми я изпратят. Важно е при регистрация да си въведете кода.  

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 14:32 от Purplewings

# 501
Аз от 65 съм 71.5 кг. , в 18 + 4 дни.  Странно е ,но не ми личи, а и не се храня по-различно от преди, даже гледам предимно домашно приготвена храна, избягвам хапване навън.
Бебчо върви със седмица напред. На 29.07.25г. сме на втора фетална в Щерев при д-р Василев.
Трябва ли да се правят пак кръвни изследвания (БХС) предния ден или директно се гледа бебчето?

Споделям и малко полезно инфо, ако някоя от мамите реши да се възползва. От HiPP са пуснали подаръчни кутии за бъдещи мами, днес ми се обадиха,че ще ми я изпратят. Важно е при регистрация да си въведете кода.  

Как изпратихте снимка,на мен все ми дава  че има проблем със снимката ми.

# 502
Здравейте, вчера на ехограф ни измериха много къси тазобедрени стави и като цяло бебчо е мъничък на грамаж. Сега съм между 16-17 седмица и другата седмица съм на предварителен Пренатален скринингова диагностика

# 503
Здравейте, вчера на ехограф ни измериха много къси тазобедрени стави и като цяло бебчо е мъничък на грамаж. Сега съм между 16-17 седмица и другата седмица съм на предварителен Пренатален скринингова диагностика

Здравейте, колко грама е? Какво ви казаха?

# 504

Здравейте, колко грама е? Какво ви казаха?

Питах на лично съобщение

# 505
Според мен е рано да се съди. Случва се често някой параметър да варира. Ако лекарят не го е отбелязал като проблем, бих предположила, че всичко е наред. Бебетата имат периоди на бърз и бавен растеж. Трябват да се проследи тенденция, за да има място за притеснение.
На феталната ще се види по-добре и там ще имате възможност да обсъдите.

# 506
Благодаря! Средно на ръба към наднормено съм била преди бременността.  Мисля ,че и спирането на цигарите повлия върху килограмите.  Ясно ми е че ще кача и тялото ще се промени , но ме е страх да не се излея съвсем.

Чарли, мисля, че има значение дали си тръгнала от надномерно тегло спрямо височината ти.
Това е, което се води в нормите да се качи като кг:

При нормално тегло: 11–16 кг
При поднормено тегло: 12–18 кг
При наднормено тегло: 7–11 кг

Компонент   Средно тегло
👶 Бебе (новородено)   ~3.2 – 3.6 кг
🌊 Околоплодни води   ~0.8 – 1.0 кг
🩸 Плацента   ~0.5 – 0.7 кг
🫀 Допълнителен обем на кръвта   ~1.2 – 1.5 кг
🧠 Матка (нараснала)   ~1.0 – 1.2 кг
🧴 Гърди (по-тежки)   ~0.5 – 1.0 кг
💧 Течности в тъканите (оток)   ~1.0 – 2.5 кг
🍽 Мастни депа (енергиен резерв)   ~2.5 – 4.0 кг
📊 Общо приблизително   10 – 15 кг

Копирам го от интернет иначе така ни го обясниха и на училището за родители.
Моя приятелка въпбще не наддаваше и в 7ми месец бебето не нарастваше казаха й, че има риск от неразвиване на белите дробове и неврологични проблеми деугите неща не ги помня, но можеш да ги прочетеш, на нея й бяха изписали да пие голямо количество протеин на прах.

Въобще трябва си баланс, успех ❤🍀

Здравейте, мами 🍀
Вече съм в 17г.с съм , притеснявам се че имам страшен апетит , преди бременността бях 59кг, 157см висока ( лакома съм си по принцип).
Сега 17 г.с вече съм 68кг. Качила съм 9кг.
Вие как сте с килограмите?

# 507

Как изпратихте снимка,на мен все ми дава  че има проблем със снимката ми.

Направих с телефона на една от снимките, които АГ ми беше дала.

# 508
Момичета, лекарката ми изписа магнерот, обаче явно са го изтеглили от аптеките, защото вдигали цената. Обиколих няколко места и не можели да ми продадат, докато не обявят новата цена, което не се знаело кога ще е. Какво бих могла да пия временно?

# 509
Момичета, лекарката ми изписа магнерот, обаче явно са го изтеглили от аптеките, защото вдигали цената. Обиколих няколко места и не можели да ми продадат, докато не обявят новата цена, което не се знаело кога ще е. Какво бих могла да пия временно?

На мен първо ми изписаха биолектра, но не знаех, че са разтворими, а не понасям такива неща и след това лекарят ми каза да го заменя с магнерот. Така че може с биолектра да пробваш според мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт