Какво да уча

• 487
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, в момента съм 11 клас и както става ясно от заглавието се чудя какво да уча. След десети клас трябваше да избираме профили и аз реших да са химия и биология с идеята да кандидатствам медицина. Сега ходя на уроци и доста уча, но не съм сигурна, че това е специалността за мен. Като цяло е много конкурентно и още от сега си е голям стрес, пък и не знам дали мога да си се представя като лекар в бъдеще, така че не знам какво да правя. Според вас заслужава ли си? Друго, което обмислях е нещо с математематика или химия само ( но без фармация ). Въпросът е, че не съм сигурна какви са ми опциите в Бг. Като цяло какво си заслужава да се учи днес?

# 1
Учи се това, което те време и, в което се чувстваш силен/ силна.

# 2
  • Пловдив
Био инженерство, Генно инженерство, Биотехнологии, Компютърна химия,  ПУ имат нова специалност Криминалистична химия
Според мен горните специалности са доста перспективни.
Ти за каква мечтаеш? Какво ти се нрави повече?
Работа сред/с хора, или в лаборатория, научна кариера, или с тенденция да развиваш частен бизнес, може би да станеш преподавател!? Помисли какво ти допада повече.

# 3
С математика или химия можеш да станеш и учител по тези предмети. Има нужда от млади кадри, стига да си упорита и да издържиш на бумащината и напрежението.

# 4
Трябва да учиш това, което ти харесва на теб, защото това, което ще продължиш в универсистет ще определи, какво ще работиш после. Според мен трябва да се насочиш към нещо, което ти е приятно, нещо което обичаш, иначе цял живот работата ти ще ти е като наказание.
Но изборът е изцяло твой.

Общи условия

Активация на акаунт