Декемврийското дете рисува пъстро яйчице

• 21 328
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
  • 42.016399,23.101179
Деси, снимките са невероятно сладки. Показах ги на Вики и тя страшно много се впечетли че Габи си имат сестричка и че се гушкат. Много искала и тя бебе за да го храни, но да е братче не сестриче. Joy
Мони много хубава украса, аз мислих само яйца да украсявам ама сега се замислям дали да не направя и нещо по празнично като теб. Laughing
Смайли ние следмалко тръгваме за Благоевград, ще ви чакаме да се обадите.

# 106
  • София
Мони, направо пиши рецептата тук! Сладките са супер, както и сладкишките на Деси  Laughing

# 107
ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИЙКИ

5яйца
1ч.ч.свинска мас-разтопена
1ч.ч.кисело млеко
2амонячни соди
2ванилии
2ч.ч.захар
1кг.брашно
боички за яйца ( ако искате цветни)

омесва се всичко . ако ще ги правите цветни , като стане тестото с консистенция за палачинки , отделяте два черпака в друга купа , слагате боичката ( за предпочитане е да е на прах) и слагате брашно докато стане за разточване. разточвате на не много тьньк пласт и режете с формички. от това тесто излизат кьм 2-3 тавички ( зависи от големината на формичките) . от цялата доза тесто излизат 5 цвята. отгоре ги намазвате сьс жьлтьк и порьсвате захар или цветни прьчици за торта дето са( това преди да ги сложете да се пекат).

дано сьм го обяснила разбрано. ако нещо не е ясно питайте.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 21:33 от minimo

# 108
  • София
Мерси, Мони  Hug

Весели празници на всички, ако не се чуем, видим и прочетем!!

# 109
  • Благоевград
ДейзиГ изключителни снимки.И двете дечица са супер сладки.Да са ви живи и здрави и много да ви радват.
 newsm10
minimo много хубави сладки. А украсата със зайчатата и ние я имаме , но я сложихме на двора в цветята.Сега като я видях на маса се замислям дали и ние да не сложим такава у дома.
Този Великден съм решила да направя погача с боядисани яйца, т.е. типична Великденска погача.От много време искам да направя , та сега ме е обхванал ентусиазма, пък да видим до утре ... .
 Wink
 Ние утре сутрин ще боядисваме яйцата , а днес правихме кошнички за тях - Ана-Мария беше много доволна и само повтаряше , че иска да си сложи вътре яйцата  Stop Stop ,обаче утре ще бъде!

Е , хайде на всички веселе празнични дни!!!
  bouquet

# 110
Христос воскресе!

при нас досега върви добре празнуването, Савко доста внимателно се чуква с яйцата и май различава двете им части, но козунак не ще да хапне... ама това с хапването е друга тема при нас Wink

и все пак да си кажа, колкото и семеен да е този празник - ако някой мисли да се мотае някъде тези дни из софия, може ида се засечем...ние днес следобяд сме по-свободни, сега отиваме при баби и дядовци.

Хубав празник на всички!

# 111
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
МИР, ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНСТВИЕ!

# 112
  • софия
Христос воскресе!!! Честит празник на всички!!!!Честит рожденник на Ася-да ти е жив и здрав,и много да ви радва!!

# 113
  • 42.016399,23.101179
ЧЕСТИТО ВОСКРЕСЕНИЕ!!!
Много здраве, щастие и весело настроение ви желая!!!

Сумати яйца изпочупихме и ние от сутринта, и все това на Виктория беше победител докато накрая не го метна на асфалта. Joy
Маймунка и аз едвам я чакам да се събуди и да звъннем на Смайли и Дара за да се поразходим пак малко. Вчера си спретнахме една малка форумска срещичка с тях, Desi-r и Ана-Мария.
Eййййййй Дани къде се изгуби? newsm78 Как е Марио? Много целувки от нас с Вики! Blush

# 114
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Да ни е пролетно настроението, да ни е весело поведението и колкото черупки от яйцето, толкова парички в портмонето. Колкото усмивки на лицето, толкова положителни емоции в сърцето. И дано възкръснат всичките ни мечти, докато преброим до три.

# 115
  • Sofia
Воистина воскресе!
И ние цял ден по софри и трапези.
Деси,много са сладки двете малки принцеси Hug
Монка,страхотно си се справила с курабииките.от де тоз ентусиазъм за месене ooooh!

# 116
Хростос Возкресе!
Бъдете здрави, щастливи и обичани!

Ние днес не сме ходили никъде, обикаляме кварталните градинки, че Виктория продължава да е сополива и да кашля като магаре, а майка й - също. Вече 8 дни кашля и има хрема, май във вторник ще я водя пак на лекар, че не ми харесва таз работа. Поне не е суха кашлицата. С яйцата голяма веселба падна - троши наред. И козунак хапна, и агнешко...

Ааа, и да се похваля: майка съм на първото декемврийче, което може да псува. "Мама деба" е любимата фраза напоследък  Joy Joy Joy научия я от баща си по време на мача на Рома, с ....  newsm78 не помня с кой.

Мога да предложа страхотно заведение за мамешка среща - в една пряка на Витошка, казва се Мистър Пица - страхотни неща за хапване има, бира Старобърно и т.н.... Ако решите  Hug

# 117
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО НА ВСИчКИ. БЬДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ И ЗАСМЕНИ.

мартин от сьбота е с гнойна ангина. незнам от кьде я пипна , ама в петьк се видях сличайно с педито му и тькмо си говорихме , че близо година не сме го посещавали заради болести и в сьбота наобяд нашият като вдигна 39,5.....еми сега сме на антибиотик. празникьт си го прекарах в опити да му смьквам температурата , защото два дена не я смькна под 39,5. беше много крив , не ми даваше да се отделя и на мм. от него. мрьнкаше постоянно и беше като пьрцал от тази температура. от три дена отказва всякаква храна и е само на сокове , от които днес естествено е сьс разстройство. но поне тази сутрин има 38град. и е по ококорен. дори стана и сега си играе с яна отатьк. тази седмица няма да е на ясла , и ще пие антибиотик до петьк.
поне както чета , вие сте си прекарали готин празник. времето беше страхотно и така ми се мьрдаше някьде, ама.....

# 118

ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!!!МОНИ,при теб май е Коледа,а? Mr. Green Joy Ами да,дядо Коледа ще дойде с големия чувал  и ще ви зарине с подаръци? hahaha
Оппа,това с ангината ме изненада,той какъвто е здрав...Дано да се оправи по-бързо,че пързалките чакат!Сигурно я е пипнал в яслата,знам ли Thinking Нормално е да отказва храна,то този пожар в гърлото...

АЛЕКС,аааа,и ние ще ви правим компания,ама нашата псувня по-не се разбира-той казва само "маммма та",щото аз понякога,като се ядосам,използвам "мама му стара",но като кажа "мамма" и се сещам,та и Дани така е научил.То баща му и без това се е заканил,че той лично ще го научи да псува,за да не го научи някой  Whistling  ooooh!,така че...
И Вики да се оправя!Наистина е добра идея да я заведеш на лекар,ако състоянието й те притеснява.
И ние вчера цял ден бяхме на село,Дани щъкаше като луд,то не бяха зайци,кучета,кокошки... hahahaбаба му успя да го приспи за час и половина /иначе ако не спи през нощта спи много лошо/ ,през това време мамка му се беше опънала като бейка/от "бей" Mr. Green/ на хамака в двора със списание в ръка...търсех някой балама да ми прави вятър с голямо листо,ама не намарих нито едното нито другото  Joy
Днес вече сме по улиците,по пързалките и.т.н.седмицата почна какво като е празничен ден.
ДЕСИ!!!!!Страхотни сладурки!Кака Габи е много нежна спрямо Теди,как я целува само!На тези снимки Теди прилича на теб!
Янче,беше обещала да качиш твои снимки с корема,какво стана с тях?Не можеш да се вредиш ли?Хайде,че скоро ще родиш и няма да има корем,а на нас /предполагам не само на мен/ ни е интересно да те видим!
МАЙМУНКА,Не мога да се оплача,че Дани не се храни,но когато е на обща маса...тук боцне,там опита,ама не яде като трябва.Козунаци изобщо не Яде!Иначе каквото взимам от кухнята 350-400 гр изяжда на ядене.Виж,закуската му винаги е по-слаба.Иначе яде 3 пъти  на ден.
А вашите деца още ли се хранят по 4 пъти на ден?

# 119
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ........целувам ви всички, болните да оздравяват, здравите да прелетят 4 месеца и да влезнат в април, Мони Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт