Декемврийското дете рисува пъстро яйчице

• 21 324
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Мерси на всички  Hug Къде се губите наистина?
Янче, браво за подаръка. Аз ще взема някоя дрешка за любимата й кукла Шошо, че много парцалив ходи милия от доста време.  Grinning
Вчера бях в болницата, в к. ще раждам живот и здраве. Минах през обстоен преглед, взеха ми и кръв и всичко е наред. Много си отдъхнах. Според лекарката е напълно възможно нормално раждане след секциото и сега започвам да се замислям какво всъщност искам  Rolling Eyes
Боядисахте ли яйцата, метнахте ли козунаците?  Mr. Green Утре ще пада мазане в нас наред с Диана и 2те съседчета  Crazy

# 91
  • 42.016399,23.101179
Здравейте!!!
Шоши, много са хубави снимчиците. Добре сте се сетили с Янче за подаръци от бебешоците. Simple Smile
Ние все още сме в Кюстендил, не сме решили до кога. Изкарваме си весело. В неделя ходихме  да гледаме племенничката, която имаше състезание по художествена гимнастика и на Вики и хареса страшно много. Пуснах я да тича на мокета, където каките загряват и тя взе да се вживява в ролята на гимнастичка. Оттогава непрекъснато ми повтаря че иска пак да ходи да играе и че като порасне ще стане гимнастичка. Днес даже купихме и обръч. Laughing
Приятно изкарване на цирка на всички които ще ходят. Laughing

# 92
Ей мацки
бяхме на цирк  - Монте Карло 2 - цирк Балкански yesyes
просто нямаме думи... сууупееер беше  Hands Clap Hands Clap Почти 3ч. - останах без ръце от пляскане  Hands Clap Hands Clap
Имаше тигри, крокодили, кончета, котенца, групата на шан хай кид обра всички овации, така се премятаха, че незнаеш има ли земно притегляне при тях или няма  ukliam1 ukliam1 ukliam1 разни смешки, акробати, абееее нямам думи - супер въодушевена и възхитена останах - страхотно беше  newsm20 smile3501 smile3521

# 93
Здравейте и от мен.
Не съм се вясвала от известно време и затова държа да се извиня на всички, които не съм поздравила за празниците им.
Неви, Цвети, Рали - честит имен ден! Бъдете здрави и винаги така лъчезарни и усмихнати.
Честит рожден ден на Йоана и специално на Силвето от Пловдив /ако някой я види скоро, да й каже, че ни липсва!/

Цирка вчера наистина беше страхотен. И аз останах без сили от пляскане и викане. Децата също се веселиха - до антракта гледаха като хипнотизирани, Дара чат пат питаше "Къде е вука?"  Laughing, но след номера с крокодилите забрави тотално за него. Обясняваше на баща й за бебето-крокодилче - един дребен кайман го бяха вързали на каишка като кученце. Бяха много атрактивни - и акробатите, и дресьорите. Накрая даже Дара се разтанцува  Grinning
В антракта Дара пожела да се качи на пони. Много беше сладка  Hug Имам снимки, ще ги кача по-късно, а и Ели снима доста.

Марси, значи пак се разминахме! Crazy Ние утре вечер тръгваме към Благоевград, ще сме там за празниците. Къде се изгуби Деси?
Деси, ако четеш, моят тел. е 0887301222. Звънни да се видим с децата!

Ние ще боядисваме яйцата в събота. Нямам търпение  Simple Smile Миналата година беше голям купон!

Шоши, и аз го имам в предвид това за подаръка от бебето, но още не съм измислила какъв да бъде. Имам време  Wink
Аз съм се отдала отново на педагогически четива, защото тези истерични кризи ми идват в повечко. Някои от тях успявам да овладея навреме, но други изпускам от контрол. Особено зле става, когато баща й си е в къщи или има и други хора наоколо. Когато сме сами, знае, че не минават номерата и бързо забравя да се тръшка.
Особено добри идеи почерпих от тази книга:

Ето рецензията: http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=15532
Сега продължавам с "Как да приучим децата към дисциплина" на Додсън. Нямах я до сега.
"Мъдрата обич" трябва пак да взема от една приятелка...
Обаче ми се чете нещо подготвително за момента на идването на бебето ... намирам само откъслечни редове из книгите, които имам. Трябва нета да разровя явно.

Хайде да ви питам - използвате ли заплахи? Има една такава интересна тема с "Нашите деца", четох из книгите, но и вас да питам искам.

Криси, как е Викича? Притесних се онзи ден като ви видях на площада, тръгвайки към Пирогов. Абе защо имам бегли спомени, че вие ходихте на първоначален преглед при Чамурлийска? Или бъркам ...

Хайде лек ден от мен! Дара всеки момент ще се излюпи!

# 94
Не Нелка не сме били при Чамурлето, а е крайно време да идем, няма за кога да отлагам, моля на лични за координати и за съдействие за преглед - 40 лв, 40 лв - двойно ми излезнаха антибиотиците му . Баси натъпках го с лекарства, тамън 4 месеца не беше боледувал, а и тръгва не детска - трябва да го подсиля. Иска не иска Дамян - детето тръгва на хомеопат, щот нещо издивевам напоследък.
домъчняло ми е за вас, много искам да ви ивдя на куп, щото сега като изпородитееееее Crazy Crazy
И много моля от сега да преупредя, защото Деси само на мен не ми каза, чее родила Cry, другите като го сторите живо и здраве моля не ме забавяйте, все пак ви се радвам безбожно много та чак ми се доплаква, искам да знам като родите Crossing Arms Crossing Arms Heart Eyes Heart Eyes
Нели, защо вместо да търсиш какво да четеш, не ти дам телефона на една детска психоложка и не си направиш консулте с нея и за сегашното тръшкане на Дара и за идването на Малкия принц( щот си нема име така ще му викам да знаеш). Мисля че би могла да ти бъде полезна, приятелка ми е, съветва всичи детски списания и тн. Ако искаш - свирни да ти дам телефона и Heart Eyes

# 95
  • 42.016399,23.101179
Здравейте!!!
Равам се че цирка е харесал и на малките, дано по бързо пристигне някой и в Благоевград. Laughing
Смайли и ние ще си се приберем за празниците, така че стига да имате време ще се радвам да се видим. Ние най-късно в събота ще сме си там. Laughing
За заплахите за съжаление се усещам че все по често прибягвам до тях, особено когато друго не минава.  EmbarassedЗа Торбалановци, Баби Яги и други измислени герои съм твърдо против и никога не съм ги използвала, въпреки че Вики вече ги знае най-вероятно от яслата.
На нас най-честата заплаха особено когато седи гола и не иска да се облича е че ще се разболее и ще я водя при леля доктор да я боцка (не че е далече много от истината, ама). Съзнавам че не е правилно, ама като нищо друго не помага  го използвам.  EmbarassedИначе по рядко я запляшвам че няма да и говоря или че ще си изляза сама на вън......... newsm78

# 96
Нели и Ели, чакаме снимките от цирка. само в софия ли ще имат представления. няма ли да пообилокят из страната. есента ги водих мойте на цирк и марто беше много впечатлен .
Криси, тази твоя приятелка психоложката  дава ли и сьвети по нета ( SKYPE , ICQ ) , да я питам и аз разни неща.... Thinking
Нели,- за заплахите - по принцип заплахите ми са свьрзани с нещата , които обичат най много да правят - да не гледат филмчета , да не им купувам играчки , да не ги заведа някьде. при яна все по рядко ми се налага да ги използвам. когато много ме ядоса и забранявам да гледа един ден филми и тя направо е в траур . при мартин по трудно успявам да я приложа тази тактика обаче. много , много не се впечатлява  Naughty.  но когато реши , че нещо няма да направи се започва едно трьшкане , ревове. тогава за мене е просто излишно даже да му говоря , защото знам , че не чува и дума от това , което му казвам. просто го гушкам и изчаквам кризата да премине.  като днес сутринта - така и не разбрах защо започна да пищи , но рева и се трьшка точно 30мин.  в резултат , на което закьсняхме за яслата , ама това е друга тема. просто си стояхме гушнати - той дьрпащ се , опитващ се да се изкопчи от мене , а аз почти оглушала , с одрана буза и отнесла няколко шамара. накрая спря да реве точно така както и започна - без никаква причина. усмихна се и все едно нищо не е било. в колата после си говорихме , ама той не можа да обясни - защо все пак беше всичкото това пищене.  лапешка му работа.
иньче никога не сьм ги плашила с торбалани , баби яги и тем подобни. даже " бабичка ягичка" му е лубимката и затова му подарих скоро една .сега му виси на леглото.  сега се сещам , че когато ходим на пазара и реши , че иска да тьрчи пред мене и за да не го загубя в тьрпаната го плаша с - " не тичай , че ще те вземе някоя баба с голяма торба" ( понеже на пазара ги има в изобилие  Mr. Green ). даже един пьт една непозната баба ме чу и се засега.  Laughing
Сьс сиската се чухме на РД. разбрахме се да се видим някой ден.

ние днес ще боядисваме яйцата и ще правим курабийки. бях решила тази година да се пробвам  да правя козунаци , ама преди малко една приятелка направо ми разби желанието , така , че ще си купя после готови козунаци.  Laughing

# 97
  • София
Здрасти и от мен. Гледам, вече великденски трепети са ви обхванали, а аз както винаги още даже и не съм се настроила, че идат празници. Моля, дайте идеи за сладки, представа нямам по Великден какви сладки се правят. Да се пробвам и аз в събота да се направя на домакиня и майка. Другата ми молба е за яйцата - варените ясно как се боядисват, ама декоративни смятате ли да рисувате с децата? Какви бои използвате? Предишни години рисувах върху яйчени черупки (продухани яйца) с темпер, ама май не е много удачно за Ванеса. Дали акварел ще хване? Въобще, какви детски боички използвате и откъде да ги купя?

За заплахите - основно и аз плаша, че ще й откажа любими забавления или че ще я накажа да стои сама в стаята си. Резултатът е, че в момента, в който не желае да направи нещо директно си заявява, че отива в нейната стая наказана...и толкоз. Тръшканици има нон-стоп, напоследък е станала и проклета - не дава нищо на децата и реве ако някое дете дори приближи до играчките й. И заявява, че е лоша. Това откъде дойде, не знам. Никога не съм й казвала, че е лоша. Явно Калина, която е една година по-голяма доста й влияе. Просто идея нямам как да се оправям с това дете, вече си давам сметка колко малко контрол имам над ситуацията - израства с гледачка по градинки, откъдето придобива всякакви лоши навици..... Sad

# 98
Моми4ета,какво бихте ме посъветвали???
Незнам какво да правя,аз за мен взех решение но все още съм на кантар.......
ето темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=179719.0

# 99
Крис, за разнообразие ще ти дам сайта на Чамурлето  Crazy: http://www.homeopathyfor.us/
За психолог съм мислила - определено. За сега се въздържам, но координатите на твоята приятелка винаги могат да бъдат от полза. Една от причините е, че за сега книгите ми вършат работа, много е важно да съм изобретателна, да измислям все нови и нови неща, да съм много последователна, да не отстъпвам ...
Днес например имаше наказание - цял ден без книги. Сутринта скъса една от любимите си книжки. Два пъти пита за книгите, но не й ги дадох. Казах й, че са се разплакали и са се скрили и не искат да си играят с нея, защото ги боли скъсаното. На третия път, след като обеща, че няма повече да къса й ги дадох. Извини се на скъсаната книжка, погали я, обеща, че няма повече така да прави, после я излекуваха с баща й. Надявам се да няма повече инциденти.
Освен това днес беше ден без тръшканици, но наистина трябва много търпение и изобретателност. Освен всичко друго, сервирах в една чиния ябълка на къщата й /от онези дето са с мушама отгоре/, за да може и тя да закусва с нас, млясках през цялото време както уж мляска къщата, но е факт, че седна на стола за хранене без рев и излапа цялата закуска.
Обааааче, все едно съм на пазара. За всяко нещо трябват хиляди обяснения ... уморявам се ужасно ...
За заплахите - преди известно време ноктите се режеха с гооолям зор. Тогава й казах, че ще я полазят бубите, които живеят под ноктите, ако не ми даде да ги изрежем. Без да искам й насадих страх към буболечките. Сега малко по малко замазвам положението, но вече такива заплахи - не! Иначе пределено има ефект, но не си заслужава. Сега, за да изрежем ноктите обещавам да я лакирам след това, и наистина го правя  Wink
Ей такива изпълними пазарлъци правя. Защото е много важно като заплашиш да си го изпълниш. Иначе престават да се връзват!
И с доктори не плаша - като не иска да се облича обяснявам, че като потекат сополите няма да можем да отидем на цирк, на театър, на люлката с децата, на гости на баба и дядо ...
Мони, това с гушкането повреме на криза е изпитана техника, има я в книгите. Аз предпочитам да съм по-далече от нея обаче, защото е твърде рисковано да отнеса някой ритник в корема  Crazy
Миме, всичко ще си дойде на мястото /надявам се/ като тръгнат на градина. Моля се да попаднат в добри ръце обаче. Аз се чувствам точно толкова безсилна, колкото и ти, въпреки че прекарвам 99% от времето си с Дара. Споко, ще станат хора от тях  Wink

Прекалявам с писането. Хайде лека!
И весели празници!

# 100
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
 преди малко качих нови снимки на двете момичета в http://dezygg.multiply.com/photos/album/3 ако ви се гледат

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ  Hug

# 101
здравейте,

и аз да кажа, че циркът беше много добър, аз по-скоро имах опасения дали на мен ще ми е интересно, но ми беше, ама вечерта Савко вдигна Т, ей така от нищото сякаш, аз го поусетих, че беше съмнително кротък на цирка, дано това никак не се е отразило на Дара и Емка... диагнозата е ангина, отново... аз започвам да не се учудвам - т.е. аз около третата си годинка съм била постоянно с ангини и имам извадени сливици на 3,3 г., та може би трябва да внимавам повече в тази насока...

но сега ме впечатли - дали защото се чувства не съвсем добре, или съвсем осъзнато, но преди малко се събуди и искаше да пишка, макар и с памперс - това се случва за първи път нощем, дано не е случайно...

за тръшканията - пак да си кажа, че нещо се притеснявам - Савко сякаш доста малко се тръшка, което ме навежда на мисълта, че може би аз за твърде много онеща му угаждам и не му се налага да се тръшка просто... е, понякога го прави и гледам да го оставям да си лежи, където се е тръшнал, известно време, без да му говоря нищо... но понякога стигам да пазарене, като по-скоро му предлагам и обещавам разни неща, а не толквоа му забранявам... лошото е, че аз доста се притеснявам на публични места - напр. градски транспорт - да, дете е, ама ако ще досажда на уморените от работа хора, май е по-редно да го кача на такси... а понякога взимам и се разревавам, случи ми се два пъти на Цветница Mr. Green сигурно не е според никоя книга, трябва да си взема поука...

и аз имах идеи да се пробвам с козунаци тази година, но може би най-много до козуначени кифлички ще стигна,

хайде лека!

# 102
здравейте,

ние боядисахме яйцата вчера. с яна цял слетобед правихме курабийки . всьщност тя свьрши почти всичко - аз само и омесих тестото - тя си го разточва , ряза , пече ...абе помощница пьрва.
след 4 - като го взех от яслата с марто боядисвахме яйцата. голям купон падна. мартин само охкаше и ахкаше. изпонацапа се целият с боички. похапна от счупените яйца , а здравите едвам ги опазих , както и курабийките - почти са изядени.... Mr. Green
ето да видите как се справихме  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121360&photo=1
Мимка, ако искаш ще ти пратя рецептата за курабийките на ЛС.  Laughing
Нели, аз да ти кажа честно в момента хич нямам време за вьзпитателните книги  Embarassed каквото сьм чела с яна ...не че не си купувам все още , но все нямам време да ги прочета. но това с гушкането и при нас не е безопасно - в момента сьм с одрана буза от вчерашното гушкане.
някой пьт , когато и на мене ми е криво нещо го оставям да се трьшка на пода без да му обрьщам внимание . като види , че не му минават номерата набьрзичко спира да прави сцени . но сьрце не ми дава да го гледам да плаче , затова по честато прибягваме кьм  гушкането.
Деси, хе-хе и ние имаме много такива гушнати снимки. много са сладички принцеските  Heart Eyes

# 103
Мони, мн. са ви хубави! Дай моля те рецепта за курабийките и на мен  Praynig
Снимки ще показвам по-натам, сега бягам да полегна на шезлонга в градината  Flutter

# 104
  • София
Деска, ставам банална вече ама пу-пу-пу, много са ти сладки!!! Все повече ти завиждам (ама благородно Wink ). Ама след месец и аз ще се фукам така с мойте хубавици (живот и здраве). Като ти ги гледам двечките и ми става ужасно мило и хубаво!

Монка, много са ви шарени и весели курабийките Simple Smile Поздрави на адашката за майсторството!

Ние отпрашваме днеска за Гумощник и ще сме там за празниците, та няма да ме има няколко дена. Пожелавам на всички ви весело изкарване!

А и да не забравя: Какво ще кажете за мамешка среща в сряда вечерта? Аз предлагам Пасторанта, ама ако имате някакво друго предложение, също може да го обсъдим.

Общи условия

Активация на акаунт