Кръвна захар

• 448
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. Наясно съм, че само мед лице може да ми каже нещо категорично, но докато дойде деня на прегледа ще се побъркам.
Правихме кръвни изследвания на бебе 5м. Глюкозата ни излезе 6.3 с горна граница на реф стойности 5.6 според лабораторията. В шах съм и силно притеснена. Чудя се доколко е възможно странични фактори да качат толкова глюкозата. Детето е кърмено последно три часа преди изследването. И през нощта е кърмено. Също докато успеят да вземат кръв я поизмъчиха. На третото или четвъртото боцкане успяха, защото вените си пукали. Следователно доста плака. Чувала съм, че от стреса също се вдига кръвната захар. Възможно ли е и това да е предизвикало това вдигане?
Като цяло няма почти никаква информация за кръвната захар в Интернет при толкова малки деца и как въобще резултата ще е адекватен след като не може да се държи гладно детето.

Изследвания правихме, защото качва незадоволително/но все пак качва/. Откъм сантиметри също върви по - малка. Според педиатри детето си изглежда съвсем добре и адекватно. Просто си върви по - дребна.

# 1
  • София
На гладно трябва да се вземе. Не знам как при толкова малко бебе ще стане, но не го ли коментирахте с насочващият Ви лекар?

# 2
На гладно трябва да се вземе. Не знам как при толкова малко бебе ще стане, но не го ли коментирахте с насочващият Ви лекар?

Свързахме се онлайн. Специалиста изрично ми каза, че за да каже каквото и да е трябва да прегледа детето. Насочи ни какви изследвания да пуснем на първо време и с резултатите ще ходим на преглед. Не ми е обяснявала кога и как да пуснем. Водих се от насоки и мнения на лаборанти. Затова си направих сметката детето да е яло/сукало последно минимум 2 часа преди изследването. В случая докато чакаме станаха 3....

# 3
  • София
А всъщност към какъв специалист се обърнахте? Сега виждам, че детето им проблем с качването на килограми и като майка на такова я следя при ендокринолог. Като цяло искаха други изследвания, но не и кръвна захар.

# 4
А всъщност към какъв специалист се обърнахте? Сега виждам, че детето им проблем с качването на килограми и като майка на такова я следя при ендокринолог. Като цяло искаха други изследвания, но не и кръвна захар.
Ендокринолог също.

# 5
Тези норми са за изследване на гладно.
Задължително уточнете с лекаря колко пъти се е хранело през последните 12 часа преди изследването и че е приемало мляко 3 часа преди това.
Дано всичко е наред!

# 6
  • София/Севлиево
А защо от вена за КЗ на толкова мъничко дете?На моят син винаги от пръстчето му вземат (понеже бях с гестационен диабет през 6 месеца за мое успокоение го водя в лабораторията за това изследване,още като новороден го бяха изследвали и само веднъж е била 7,но пробата бе взета около 2 часа след хапване на крем-нишесте в яслата).

# 7
А защо от вена за КЗ на толкова мъничко дете?На моят син винаги от пръстчето му вземат (понеже бях с гестационен диабет през 6 месеца за мое успокоение го водя в лабораторията за това изследване,още като новороден го бяха изследвали и само веднъж е била 7,но пробата бе взета около 2 часа след хапване на крем-нишесте в яслата).

Защото правихме изследване на доста показатели.
А след като имате някакъв опит, специалист казвал ли ви е кога е най - подходящо да ке изследва глюкоза на малко бебе?

# 8
  • София/Севлиево
Сутринта на гладно (но моето ядеше последно около 21 вечерта).Кръв от вена  в нашия град никой не се наема да взема на дете под 5-6 години,а искам да му видя витамин Д и Б12(за едно изследване го водих в Плевен,там му взеха,но съвсем забравих за тези две неща).

Общи условия

Активация на акаунт