Staphylococcus aureus

• 301
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам нужда от помощ и съвет
Дъщеря ми на 4 г. от февруари е с хрема. Н@зик, инхалации с физ. разтвор и промивки не свършиха работа. Водих я на лекар, преслушаха я, чиста била и да продължавам с промивките. Започна да кашля. Хайде пак на лекар. Чак ми се скараха че за един сопол тичам на лекар. Изписаха й Атусиn. Пи го една седмица, нищо. Отново на лекар. Смениха сиропа, вече не помня с какво беше и казаха носен и гърлен секрет. В носа излезна Staphylococcus aureus, в гърлото нищо. Кашлицата е странна, все едно иска да от кашля ама не може. Пореден преглед. Чисти гърди, но видяха налепи по сливиците. Един сак с лекарства- @угментин, м@кситрол, биозин, пробиотик, мукопл@нт, вит С и D. Пери ден от антибиотика и нищо. Сополи, кашлица… вече не знам. Иначе играе, храни се, няма температура, но няма подобрение.
Моля за съвет. Що за гнусна бактерия е това? Опасно ли? Къде да я водя? Какъв лекар да търся?
Чувствам се безпомощна.
Ще съм благодарна за всеки споделен опит и съвет

# 1
Чак пък гнусна бактерия 😆, аз и детето ми си я имаме като нормална част от флората, както и 25% от населението на света.
Малката е хванала някакъв вирус, след което се е наслоила тази бактериална инфекция и това е.
Ако АБ е по антибиограма, да си го изпие и чакате да мине, бавно, но славно. 7-10 дни след това - контрола.
Иначе - аз за стафилокок в носа не давам АБ, само мажем с Бактробан, който винаги излиза на Антибиограмата. Ако вече е и в гърления, има налепи или има някаква кашлица с хрипове - тогава - да. Но кашлиците минават много бавно. Нашият педиатър изписва инхалации успоредно с АБ, за да мине по-бързо.

# 2
Чак пък гнусна бактерия 😆, аз и детето ми си я имаме като нормална част от флората, както и 25% от населението на света.
Малката е хванала някакъв вирус, след което се е наслоила тази бактериална инфекция и това е.
Ако АБ е по антибиограма, да си го изпие и чакате да мине, бавно, но славно. 7-10 дни след това - контрола.
Иначе - аз за стафилокок в носа не давам АБ, само мажем с Бактробан, който винаги излиза на Антибиограмата. Ако вече е и в гърления, има налепи или има някаква кашлица с хрипове - тогава - да. Но кашлиците минават много бавно. Нашият педиатър изписва инхалации успоредно с АБ, за да мине по-бързо.
Благодаря. Не ми боледува много и за първи път се сблъсквам с бактерия в носа. Благодаря Ви.

# 3
  • София
Здравейте,
Имам нужда от помощ и съвет
Дъщеря ми на 4 г. от февруари е с хрема. Н@зик, инхалации с физ. разтвор и промивки не свършиха работа. Водих я на лекар, преслушаха я, чиста била и да продължавам с промивките. Започна да кашля. Хайде пак на лекар. Чак ми се скараха че за един сопол тичам на лекар. Изписаха й Атусиn. Пи го една седмица, нищо. Отново на лекар. Смениха сиропа, вече не помня с какво беше и казаха носен и гърлен секрет. В носа излезна Staphylococcus aureus, в гърлото нищо. Кашлицата е странна, все едно иска да от кашля ама не може. Пореден преглед. Чисти гърди, но видяха налепи по сливиците. Един сак с лекарства- @угментин, м@кситрол, биозин, пробиотик, мукопл@нт, вит С и D. Пери ден от антибиотика и нищо. Сополи, кашлица… вече не знам. Иначе играе, храни се, няма температура, но няма подобрение.
Моля за съвет. Що за гнусна бактерия е това? Опасно ли? Къде да я водя? Какъв лекар да търся?
Чувствам се безпомощна.
Ще съм благодарна за всеки споделен опит и съвет
Като за начало се прави антибиограма и се вижда кой антибиотик би помогнал. Аугументина не знам дали би помогнал, но като цяло тия бактерии се лекуват с капки за очи от 10-14дни. Макситрол със сигурност няма да помогне тъй като бактерията е специфична Simple Smile Искайте второ лекарско мнение и нека предпише локални капки вмести всичките тия неща дето изредихте тъй като кашлицата идва от това, че секрета е гъст и тя не може един вид да го преглът, дави се и кашля. Кащлицата и не е от дробовете или гърлото, че да пие сиропи за кащлица. Витамин Д изследван ли е, че така ще го пие?

# 4
Преминах през тази ситуация с дъщеря ми през март. Налепи на гърлото, червени венци с болка в тях. Изолиза се стафилокок ауреус.
В Пирогов й изписаха Аугментин, който след като прочетох, че точно при този стафилокок не трябва да се изписва, защото при прием над 7 дни предизвиква силна алергична реакция с обриви по цялото тяло и куп други неща... Спрях й го на 5-тия ден.
През цялото време давах много вит. С. Налепите ги мажех с тампон'е, напоено с течен вит. С. Гаргари с кислородна вода и преварена вода, с лайка. Започна да приема сребърна вода, както и на капки през носа й слагах, защото носоглътката със сигурност също се засяга.
Така ,пу пу мога да кажа, че за седмица премина. Сребърна вода и вит. С пи още 10 дни.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 11:29 от vilitra

# 5
  • София
Светената вода как по-точно убива бактериите? Айде за сребърната съм съгласна.

# 6
И аз се учудих каква е тази светена вода и как убива бактерии. За първи път чувам, че светената вода е лечебна. Явно жената е вярваща и вярва в лечебната сила на светената вода! А кислородна вода за гаргара - няма ли да изгори лигавицата и езика в устата?

# 7
Светената вода как по-точно убива бактериите? Айде за сребърната съм съгласна.

Пиша от телефона и явно ми е редактирал - сребърна вода имам предвид. Кислородната вода я разреждам с преварена - 1:3 кислородна вода към преварена вода.

# 8
  • София
Да, сребърната вода определено убива бактерии. До колкото съм чувала в разреден вариант може да се напе в носа, да се правят гъргари та дори и да се пие.

# 9
Има специални спрейове за нос със сребърна вода. Silver Skaler е този, който аз ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт