За или против религията в училище

• 37 670
  • 1 346
  •   1
Отговори
# 1 155
Да попитам нещо съвсем простичко:
Ако се въведе вероучение в училище ще се пишат ли оценки? И ако да, ще влизат ли в дипломата, ще формират ли общия успех?

И още по-интересното:
Преподавателите, както се очаква, ще бъдат вярващи. Чудесно.
Как точно ще оценяват ученик, който открито заяви, че не вярва в богове?

Ще има ли „двойки по вяра“?
Ще има ли скала:
– Отличен 6 – вярва, цитира и коленичи.
– Среден 3 – атеист, но възпитан.
– Слаб 2 – оспорва преподаваното и задава неудобни въпроси.

# 1 156
Казват ,че няма оценки. Да бъркат в мозъци искат само, после ще вкарат, като се приеме и свикне мисля.

# 1 157
Днес по БНТ в 100% будни бълваха още от това с артекс-кия син, който нали яко е загребал в това. Уж за спектакъл нещо, пък после - ма то е супер, няма да има оценки..

# 1 158
  • София
Ще постигнат обратен ефект, което ме притеснява мен като вярваща. Вместо от семейството и сами да открият пътя към вярата заради училищния пропагандаторски мейнстрийм в дисциплината ще намразят всичко свързано с Христа.

Хубави сайтчета никнат, за да подкрепят идеята. Само да си сменят руския софтуер в тях, че..

От същия сайт, но секция хумор:

Кошчей, руското чудовище. Та, така то.
Доста сериозна организация стои зад тази дисциплина.

# 1 159
Само посочва собственика това.

# 1 160
Тия пък съвсем не искат и труд да си дадат, да се  поприкрият...

# 1 161
  • София
Ох, само като видях Милянкова... Ама жената поне изпълнява повелята: Множете се и се плодете

# 1 162
На някои хора през един живот им се наложи да агитират първо за комунизма, после за джендъризма, сега за религията. Егати тежката съдба Grinning

# 1 163
  • София
Единият от специалисти по джендъри, вече е специалист по православие, макар че е католик. Такива ми те разни истории сред публичното ни пространство. Joy

# 1 164
"Училището не е църква, а нейното дете."
Добре, ето и Халил Джубран (писател, философ и художник; роден в семейство на християни-маронити, но самият той е повлиян от Исляма и по-специално от мистичното течение на Суфизма.)
Цитат
Твоите деца не са твои деца.
Те са рожба на зова на живота към самия себе си.
Те идват на света чрез тебе, но не от тебе.
И въпреки че са при теб, те не ти принадлежат.
Ти можеш да им предложиш любовта си,
но не и мислите си, защото те имат свои собствени.
Ти можеш да дадеш подслон на телата им,
но не и на душата им.
Защото тя обитава къщата на утрешния ден,
която не можеш да посетиш дори в мечтите си.
Ти можеш да се опиташ да бъдеш като тях,
но не се опитвай да ги направиш като себе си.
Защото живота не се връща назад
и не е спрял при вчерашния ден.

# 1 165
Това какво доказва?

# 1 166
На някои хора през един живот им се наложи да агитират първо за комунизма, после за джендъризма, сега за религията. Егати тежката съдба..
Да си фурнафжийска лопата е въпрос на личен избор.

# 1 167
Много са нечистоплътни, всичките вкупом. Единствено отвращение будят.

# 1 168
Аз съм за предмета религии и добродетели. Ще им се отрази добре на децата. Толкова са невъзпитани някои деца, зарязани от родители да работят. Викат, крякат, арогантни и нагли от малки. Лошото е зомбирането с тези компютърни игри пълни с насилие и резултат агресия от малки.

# 1 169
То, защото религията учи на големи добродетели, няма що. Затова и бедните, принудените да работят ще зарежат работата, ще станат отличници, възпитани... 🤣🤣🤣
Възпитанието на детето е отговорност на родителите на първо място, след това на обществото. "За да се отгледа едно дете е нужно цяла село", но и "Девет баби, келяво дете".

Общи условия

Активация на акаунт