Села/малки градове около Пловдив/София

• 559
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте! Със съпруга ми решихме че ще  местим семейството, но все още не сме избрали посока. В момента живеем в прекрасен имот с къща, в която съм прекарала целият си живот и тук за нас е истински рай, НО населеното място се напълни много с малцинство и то от онзи вид, който обикалят с колове по улиците, крадат, бият и т.н и съответно училищата и градините са пълни само с такива.. (Изсипаха ни се на вратата с колове и брадви да бият мъжа ми, задето им прави забележка че крадат и режат дърва до оградата ни..)
Имаме 2 деца на 1г и на 6г. Голямото го караме на градина в съседен град - една идея по-цивилизован за сега. Но не искаме да отглеждаме децата в тази среда, затова си търсим нашето ново приказно място. Искаме да бъде село или малък град, в или близо до планина. Да не е на равно и много горещо. Най-важното за нас първо е да няма малцинство, без махали (то и тук беше една малка махала преди 20г,а сега...)
Искаме може би да бъде на около до 30-40км от София или до 20-30км от Пловдив. За момента сме харесали няколко села около Пловдив по родопската яка (Храбрино, Гълъбово, Извор, Цар Калоян), но искам да разширим търсенето
Моля ви споделете за населени места в тези параметри! Ще съм благодарна на всякакви насоки и съвети свързани с търсенето ни!

# 1
  • Melmak
Ние и да споделим населени места, имотния пазар в момента е трудно нещо. Аз мога да ви кажа, че на мен много ми харесва в някое село/квартал и вас да не ви устройва или да не намирате хубава къща. В момента и съборетини продават за сума пари, някои се купуват с идея за бутане и строеж на нова къща. Има и чисто нови построени къщи, през два двора на свекърва ми ги гледам, май са по 250 хиляди €. Град на много близка дистанция от София става дума. Но много зависи, така сте описали без конкретика. Трудно е да се препоръча.

# 2
Пт изброените села до Пловдив Извор и Цар Калоян са по-подходящи за вила отколкото за постоянно живеене. Другите 2 са ОК, но цените на хубавите къщи са доста високи. Също ако гледате обяви има голяма вероятност да са във вилните зони, а не в селото, което има както добри , така и лоши страни.

# 3
  • Пловдив
Около Пловдив на ниското има много от малцинствата. По родопската яка имотите станаха на космически цени има хубави градини и училища, но скоро няма да са достатъчни и ще се наложи или в Пловдив или частни. Отделно редовно имат проблеми с водата
За малък град, но малко по-далеч от Пловдив, без малцинства, с градина, училище, магазини, читалище, културен живот, удобни транспортни връзки мога да предложа Калофер.
Обаче там с имотите е много трудно или се продават малко и нарядко, и за ремонт или изобщо не се продават. Ако искате повече информация за града пишете ми на лично.

# 4
  • София
Вижте Марково в такъв случай. Има страхотни комплекси с къщички и е близо до Пловдив.

# 5
Благодаря за мненията до тук. Искам са добавя че търсим по-голям имот, тъй като държим на голям двор, съответно най-вероятно ще се търси парцел, а не готова къща. Голяма конкретика за мястото няма в питането ми, тъй като можем да направим компромис с доста неща. Най-важното за нас е както казах да няма от малцинството в населеното място и да не бъде полско/равно. Търсим природа, чист въздух и не голяма отдалеченост от големия град

# 6
  • Пловдив
Вижте Марково в такъв случай. Има страхотни комплекси с къщички и е близо до Пловдив.
Зависи от бюджета в Марково къща с двор е 300 Хил. евро, че и нагоре вече. Като трябва и да се довърши или ремонтира зависи.

# 7
  • София
Ми сега не знам за какъв палат става въпрос аз съм гледала къщи, които са в строеж или са готови по 170-180хил.

# 8
В Марково забелязах че парцелите са от порядъка на 500кв.м, което е крайно недостатъчно за нас. Търсим нещо от 1200-1500 нагоре в идеалния случай

# 9
Още около Пловдив - Войводиново, Белащица, Браниполе, Брестник, Първенец. От градовете пък близко е Асеновград.

# 10
  • София
В Марково забелязах че парцелите са от порядъка на 500кв.м, което е крайно недостатъчно за нас. Търсим нещо от 1200-1500 нагоре в идеалния случай
В такъв случай определете бюджет и квадратура, за да не Ви се предлага напразно и да гадаем какво точно търсите

# 11
  • Пловдив
Ми сега не знам за какъв палат става въпрос аз съм гледала къщи, които са в строеж или са готови по 170-180хил.
Ако говорите за къщите на ПИМК в полето, даже и те не са на такива цени вече, а за качество изобщо няма да коментирам. Да не говорим за двор. Хората искат къща с двор и това според мен е поне 500 кв.м.

# 12
Мисля, че току що четох за случилото ви се. Съчувствам ви, правилно сте решили да се махате от това населено място.
За София, търсете села в състава на общината, в подножието на планините наоколо, щом не искате да бъде в равното. Със сигурност ще бъде скъпо, но вероятно сте наясно с това.

# 13
Друг случай сте чели (нашият не стигна до медии, понеже бях в паника над седмица), но беше същата ситуация..
За цената ми е ясно, дори използвам високата цена за ориентир кои населени места са 'чисти', но има и места на които не е много чисто и пак цената е доста висока, както е около Пловдив и затова търся мнения. С две деца няма как да обикаляме постоянно села и градове..

П. П. По-запознатите биха ли споделили плюсове и минуси при закупуване на имот извън регулация? Заслужава ли си? Четох че процедурата за урегулиране е доста бавна и скъпа.

# 14
Вкарването в регулация може да се проточи с години.

Ако наистина искате да се премстите от тази не приятна среда, помислете какви други компромиси бихте направили. Имот извън регулация няма да Ви помогне по-бързо да се преместите.

Общи условия

Активация на акаунт