Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 987
  • 777
  •   1
Отговори
# 375
Може директно автобус от летището да вземете.

https://www.busmiccolis.it/

# 376
  • Вестерос
Мислим в неделя да сме в Алберобело. Някой ходил ли е в неделя? Дали си работят заведения, автобусите по разписание? Четох отдавна, че някои автобуси били само 3 в неделя, но не съм сигурна къде го четох.

# 377
  • София
Отвори сайта на Трениталия, задай търсене Алберобело - Бари за неделя и ще видиш наличните. Билет също от там.

# 378
Имам няколко въпроса и ще съм благодарна за всякакви идеи.
Ходила съм три пъти в Бари и трите пъти с дъщерята и внучето. И всеки път заради малкия един ден отива в Зоо Сафари. Втория заради майка му 😄 Аутлета, Молфета и Барлета. Третия Полянино и Монополи и си тръгваме.
Сега отивам с ММ той не е ходил никога. Не ми се повтарят същите маршрути. Пристигаме рано сутринта и ще разгледаме Бари, докато стане време за настаняване и тук е първата чуденка. От към 14ч късно ли е за Алберобело или Матера? И ако е късно в следващите два дни с какво да ги съчетая, за да видиме повече. Имаме три пълни дни.

# 379
  • София
Жертвайте следобеда заради съпруга с повторение на Полиняно и Монополи Wink А на другия ден спокойно планирайте други дестинации без бързане.

# 380
За Матера си трябва цял ден, ако сте с обществен транспорт. Алберобело може да съчетаете с някое друго градче наблизо в един ден. Първия ден следобед с обществен транспорт не бих препоръчала, защото автобусите се пълнят доста, особено последните на връщане.

# 381
С обществен транспорт ще бъдем. Ще отделя втория ден за Матера. Погледнах началото на темата, но има линкове само за влакове за там и Алберобело. Чела съм тук, че се ходи с автобус. От къде тръгват за тези два града?

# 382
За Алберобело има автобус, който тръгва от булеварда зад гарата. Минава се през самата гара в Бари. Билети се продават в кафето на булеварда, на метри от мястото, където тръгва автобуса. Там може да купите и в двете посоки, има и разписание с часовете. С влак не съм пътувала.
Бяхме в Матера в неделен ден, отново с автобус. Тръгваше от почти същото място, от където и този за Алберобело. Билети купихме от шофьора, но не зная продава ли на всички или продаде на нас, защото точно когато стигнахме тръгваше. Качи ни и ни даде малки листчета с изписана цена за платения билет.

# 383
Благодаря. Мисля, че се сещам за мястото. Блокове с магазини отдолу под колони и вечер спят клошари.
А ако след Алберобело отидем до Локоротондо с автобус, от там до Бари някой знае ли в колко е последния транспорт?

# 384
Защо не отидете първо до Локоротондо с автобус? Билетите за Алберобело в Локоротондо се купуват от едно магазинче/ кафене( buona fortuna май се казваше). И вече на спокойствие да се мотаете в Алберобело.

# 385
Хубава идея. Ще го направим. Автобусите за там пак ли тръгват от същото място.

# 386
  • София
Да напомня, че всички тези билети по линията Бари - Алберобело - Локоротондо - Мартина могат да се купят и от сайта на Трениталия - както за автобусите, така и за влаковете. Според мен е много по-лесно отколкото да се обикалят кафенета и прочие. Там може да се види и актуалното разписание и на двата вида транспорт за конкретния ден.

# 387
  • Вестерос
Отвори сайта на Трениталия, задай търсене Алберобело - Бари за неделя и ще видиш наличните. Билет също от там.
Toва не са ли влакове? Аз разбрах, че с автобус се ходи, поне майка ми така ходила преди две години.

edit: не намирам за автобуси на сайта на трениталия информация

# 388
  • София
По изключение и автобусите са там, защото се оперират от жп компанията, която пък макар и да не е част от Трениталия, също е държавна и ползват същия канал за продажби :

Където картинката е автобус, съответно е автобус. R FSE е влак.

# 389
  • Mostly in my mind
Въпросният сайт има ли приложение? Trenit  ли е?

Общи условия

Активация на акаунт