Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 733
  • 778
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Идеално е организиран превоза, час и 15 мин е до Лече. Спокойно може да си в Остуни в 9 и да имаш време и за Лече. Купува се един билет до Лече. Слизаш в Остуни, разглеждаш и си хващаш влака със същия билет.
Влаковете са през 20 мин.

# 766
Възможно е в един ден, разбира се, но трябва да се има предвид, че гарата в Остуни е далече от града. Ние бяхме през май, на отиване успяхме да се качим почти веднага (чакахме около 15 мин) на автобус, на връщане чакахме пак 15тина минути и тръгнахме пеша по шосето. така и не видяхме автобус да минава. Беше слънчев ден, не бързахме, защото си бяхме отделили целия ден за Остуни, но просто да се има предвид, още повече, ако се използват едни и същи билети за влака (май важаха 4 часа, ако не греша).
Сега сме купили пак билети - именно защото видях снимки на коледната украса на Локоротондо - ще сме с две нощувки там.

# 767
Аз разбрах че имат организиран транспорт и няма да гонят влакове.

(Ще пусна нова тема по-късно днес).

# 768
Има директен влак, но е два часа и нещо. Отидете с автобус.

Морска вълничка, ако са ви пълни дните, може да изпълните всичко написано. Стига да сте стегнати и да не спите до 11.
    Автобус от Матера до Полиняно ли имаш предвид? Знаеш ли нещо по-конкретно, от къде се хваща, билети откъде....

# 769
  • София
От Matera Villa Longo с Трениталия, но има прекачване и се тътрите два часа.
Матера и Алберобело са за автобус към Бари и Полиняно, цената е същата.

# 770
  • София
От Matera Villa Longo с Трениталия, но има прекачване и се тътрите два часа.
Матера и Алберобело са за автобус към Бари и Полиняно, цената е същата.
Така я объркваш допълнително.

# 771
  • София
Защо?
От Бари до Алберобело и Матера с влак също има прекачване, споделила съм в предишен пост. Но много хора избират така и удобството на влаковете им. Прекачването е като смяна на перони в метрото, не е драма.

С автобус е час път. Дори и да слязат на Бари Централе и да си купят билет по Полиняно, пак ще е по- бързо

# 772
  • София
В 10:59 Марулета пита за директен влак от Матера до Полиняно.
В 11:09 аз отговарям, че няма такъв.
В 13:49 ти контрираш, че има директен влак.
В 17:26 Марулета отново пише, че търси Матера - Полиняно.
В 17:46 ти я пращаш на Вила Лонго да търси Трениталия.

Това е хронологията на разговора и я объркваш, да.

# 773
Аз разбрах че имат организиран транспорт и няма да гонят влакове.

(Ще пусна нова тема по-късно днес).

Да, точно така. Е, ще отидем само до Матера и Алберобело този път. Ще оставим един цял ден за Бари, предвид късите дни и да се порадваме на коледни красоти. Благодаря ви!

# 774
  • София
Помагайте , моля! Как най-удобно и бързо да стигнем от Матера до Полиняно а маре. приятелката ми,която се занимава с организацията  каза,че имало влак. Обаче аз не намирам. Първата нощувка е в Матера, записах си внимателно споделеното тук как да стигнем от летището.После имаме две в Полиняно. Това за януари.
Пита за удобство, казвам ѝ. Влаковете ги водят директни с билет от гара А до гара Б за съответната сума.

# 775
Т.е. директен влак няма от Матера За Полиняно. Има със смяна . Другият вариант е автобус обратно до Бари Чентрале/ до новата автогара/ и влак за Полиняно.

# 776
  • София
Т.е. директен влак няма от Матера За Полиняно. Има със смяна . Другият вариант е автобус обратно до Бари Чентрале/ до новата автогара/ и влак за Полиняно.
Точно така 👍

# 777
  • Mostly in my mind
Приказно е сега в Локоротондо. Не бих го пропуснала.

https://www.facebook.com/share/r/17coHosbyb/

# 778

Общи условия

Активация на акаунт