Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 754
  • 778
  •   3
Отговори
# 750
  • София
Отранто и Галиполи са коментираните в темата. Лични впечатления имам само от първото - заслужава си!

# 751
Предстои ми да търся нощувки в Матера. Ще пристигнем с автолус от Бари, и ще тръгнем с влак към  Полиняно а маре. От това,което съм чела, май не спират и не тръгват от едно и също място автоусите, а гарата е далече от града. Та в този ред на мисли, горе долу в кой район да търся нощувки, като ми се ще да е близо до ист. център. Ако някой може да препоръча, за 4 възрастни, но не хотел, по-скоро апартамент.

# 752
  • Бургас
Миналата седмица бяхме в Матера. От летището пътувахме с автобус. Предварително си бяхме купили билети през Omio. Гарата в Матера е близо до центъра, там спира автобусът от летището. От същото място го хванахме и  в обратна посока.
Бяхме отседнали в апартамент Interno 45. Препоръчвам! Имат си сайт, ние резервирахме през Booking.

# 753
Аз препоръчвам Gattini 33. Резервация през букинг . Не е хотел , стаи за гости са . Точно на 10 минути от центъра

# 754
Благодаря! Ще ги погледна.Ние сме две двойки приятели, наемаме апартамент с оборудвана кухня, където да пием кафе сутрин, вечер по чаша вино след разходките .

# 755
  • Казанлък
Миналата седмица бяхме в Матера. От летището пътувахме с автобус. Предварително си бяхме купили билети през Omio. Гарата в Матера е близо до центъра, там спира автобусът от летището. От същото място го хванахме и  в обратна посока.
Бяхме отседнали в апартамент Interno 45. Препоръчвам! Имат си сайт, ние резервирахме през Booking.
Бихте ли казали в колко часа хванахте автобус от Матера за Бари и на коя фирма? Аз купих билет за неделя чрез Омио, а той се оказа до летището. Тръгва в 8.30, но като точка на тръгване дава някаква спирка, която е далече от централна гара. Съвсем се омотах…

# 756
  • Бургас
Автобусът е от Матера до летището. Превозвачът мисля, че е Sita Sud, Viale aldo moro е спирката, от която тръгва, 10-15 мин от центъра, нашият беше в 17:10 ч. От летището до Бари хванахме автобус 16, а може и с влак.

# 757
  • Казанлък
Автобусът е от Матера до летището. Превозвачът мисля, че е Sita Sud, Viale aldo moro е спирката, от която тръгва, 10-15 мин от центъра, нашият беше в 17:10 ч. От летището до Бари хванахме автобус 16, а може и с влак.
Благодаря! Да, на същата фирма взех и аз, намерих спирката на гугъл карти.
Просто в Омио сега виждам и други автобуси, които тръгват директно за Бари, но от друга спирка. Затова се притеснявам да не ги объркам.
За автобус 16 билети при шофьора ли се купуват или направо с карта може? Или има някакъв автомат до спирката?

# 758
  • Бургас
Шофьорът продава 1,50 евро е билета.

# 759
Помагайте , моля! Как най-удобно и бързо да стигнем от Матера до Полиняно а маре. приятелката ми,която се занимава с организацията  каза,че имало влак. Обаче аз не намирам. Първата нощувка е в Матера, записах си внимателно споделеното тук как да стигнем от летището.После имаме две в Полиняно. Това за януари.

# 760
  • София
Директен влак няма. Традиционно през Бари :
Матера - Бари с влак или автобус и оттам влак до Полиняно.

# 761
Привет! Имаме дилема: три дни в  Бари - от там има два варианта: Остуни - Лече или Матера - Алберобело. Кое да изберем? Ако и двете ги направим няма ли да е много натоварено? С автобус, организирано, декември. Благодаря предварително!

# 762
Ребел, мерси! И аз така ги виждам нещата ,но тя ми твърди ,че има. Не я знам къде и какво гледа.
  Вълничке, аз не разбрах вие ли сте организирано с автобус или ? Ако си имате транспорт може да направите това.

# 763
  • София
Има директен влак, но е два часа и нещо. Отидете с автобус.

Морска вълничка, ако са ви пълни дните, може да изпълните всичко написано. Стига да сте стегнати и да не спите до 11.

# 764
Лече е далече. Откажете се от него. Особено ако пътувате сега, с късите дни и възможност за дъждовно време, което прави разходките неприятни.
Единия ден Матера и единия Алберобело, Локоротондо (жестока коледна украса), Остуни. Не знам как е организиран общественият транспорт, че съм била с кола, но са наблизо като разстояния и това е географската логика.

Общи условия

Активация на акаунт