Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 934
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
На около половин час пеша. Пътят е приятен, сенчест с кафенета, пекарни и малки магазини.
Има и таксита, точно където спират автобусите.

# 466
Какво интересно може да се прави за ден престой с 12г момиче в Бари?

# 467
Голяма е, оставете я тя да планира местата които иска да види и посети, Бари и околности Simple Smile аз така направих и не съжалявам. Нека разгледа, проучи и ще си избере според това, което е интересно за нея да бъде видяно. Градчето е малко.

# 468
  • Вестерос
Хващат се от там, където те оставят като идваш от Бари.
как се придвижихте до сасите? не са ли далеч от мястото, където оставят автобусите?
За централната гара говоря, тя е близо до центъра, може би е на пет минути, дали има и толкова. Спускаш се по улицата надолу между гарата в дясно и в ляво една сграда в червено и излизаш точно на площада с терасата към целия стар град, там е и улицата с магазините

# 469
  • Mostly in my mind
Явно различните автобуси спират на различни места.
Аз реших да взема тази услуга в Матера. Изглежда готино и мисля,че децата ще се забавляват. Някой използвал ли е подобен тип обиколки?
https://www.getyourguide.com/bg-bg/matera-l1060/sassi-in-tour-wi … 9c3f-85ab1ecffb09

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 16:04 от Лолита

# 470
  • Вестерос
има доста из целия град, ние не сме. Но бяха все пълни.

За автобусите, тези, за които говоря, са заместващите влака. А не частните.

# 471
Запис и от мен отново, понеже за 18-тата ни годишнина планираме отново да се върнем в Бари и да обиколим това, което не успяхме предния път.
Ще следя какво споделяте и при нужда ще питам.

# 472
Здравейте, как се купуват билети за градските  автобуси в Бари? Може ли с банкова карта? Става въпрос за пътуване от центъра до плажа Пане е помодоро

# 473
Може с карта в самия автобус.

# 474
Благодаря!

# 475
  • Den Haag
Здравейте! С мъжа ми ще пътуваме за Бари на 9.10 до 14.10.2025. След като кацнем сутринта в Бари ще вземем деректно автобус за Матера. Там съм букнала една нощувка а следващите 4 дни ще нощуваме в Бари. До тук е ясно, първи ден Матера, а след това се чудя как да организирам следващите дни, като на 14.10 полета ни е в 22.20 та и там си имаме почти цял ден. Ще ползваме градския транспорт и бих искала спокойно без препускане да се разходим и насладим на тази част от Италия. Моля за предложения за 2,3,4,5 и 6 ден в който се връщаме късно вечерта, като 3 и 4 ден са събота и неделя .
Благодаря предварително 🤗

# 476
  • Бургас
Алберобело и Локоротондо заемат един ден.
Още един заемат Полиняно и Монополи.
Лече - за мен лично трябва да се види, но също е за цял ден.
Станаха три дни Simple Smile
Джовинанцо е хубаво малко градче. Може и Мартина Франка. На сафари във Фазано едва ли ви се ходи, щом сте без деца Simple Smile
Последния почти цял ден бих оставила за Бари.

# 477
  • Den Haag
Tintina много благодаря за идеите Blush

# 478
  • Mostly in my mind
Когато купувате билети с Омио, колко време преди това ги взимате? Променя ли се цената на по-скъпа,ако ги купя преди пътуването непосредствено?

# 479
Цените се променят, да. Случвало се е да намерим много добра цена седмица преди пътуването, както и съм виждала изгодни билети няколко часа преди него. Ако е за скоростните влакове, купуваме по-рано. Ако е някакво кратко разстояние с много влакове през деня, не си правим труда.

Общи условия

Активация на акаунт