Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 895
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря! Момчетата са и всички превозни средства са им любими - особено влаковете 😂.

# 541
И аз нахлувам с питане, макар да имам още много време.Купихме си билети за януари за Бари. Ходили сме веднъж, но не отидохме до Матера.Сега планираме първа нощувка в Матера, после две в Полиняно а Маре. Разбирам,че от летището до Матера се пътува с автобус . Ако някой има насоки къде да търсим нощувка, автобусът далече ли спира от града-центъра.Имам предвид историческия. Къде ще ме посъветвате да търся място за нощувка. Има ли някой, който да е правил така ? После ще трябва да се придвижим към Полиняно а Маре. Искаме този път да видим Монополи и Лече.

# 542
Повечето хотели са близо до центъра в Мвтера. За Полиняно, Монополи и Лече ще трябва да минете през Бари и от там влакове

# 543
Благодаря

# 544
Нашият хотел е на 20 минути пеша от спирката , където спира  автобуса от  летище Бари  към Матера . После от хотела към цетъра ми го дава пак толкова минути . Повървях го пътя с Гугъл Мапс , за да ми е познато , и да не губим време в лутане 😀.
Но на другият ден пътуваме към Бари и спирката откъдето тръгва автобуса не е същата . Някъде другаде е на 2 км . Та бихте ли ми препоръчали такси евентуално то да ни придвижи навреме и да не ми е притеснено .

# 545
  • Mostly in my mind
Нещо,което не знаех и никой не е споделял. Има много чернокожи в Бари..
Не ми пречат, просто не очаквах.

Да разкажа една смешна случка колко не знаят английски. Влизам в един магазин. Продавачът е някакъв арабин, индиец...казвам " wet wipes". Гледа ме неразбиращо. Чудя се каквo да кажа. Викам -napkins. Той - you? Aз -да. И той тръгва,аз след него и ми посочва дамски превръзки. Пуснах се от смях. Обаче точно до тях виждам мокрите кърпи, взимам един пакет и отивам на касата. Той като ги видя и: ааааа, а аз: ахаааа Joy

Тези дни ще разкажа по-подробно и за нашето пътешествие. Blush

# 546

Да разкажа една смешна случка колко не знаят английски. Влизам в един магазин. Продавачът е някакъв арабин, индиец...казвам " wet wipes". Гледа ме неразбиращо. Чудя се каквo да кажа. Викам -napkins. Той - you? Aз -да. И той тръгва,аз след него и ми посочва дамски превръзки. Пуснах се от смях. Обаче точно до тях виждам мокрите кърпи, взимам един пакет и отивам на касата. Той като ги видя и: ааааа, а аз: ахаааа Joy

А вечер безопасно ли е да се придвижваш пеша ? 2 жени сме и искам до по - късничко да си се разхождаме  за снимки след вечеря .

# 547
  • Mostly in my mind
Ние сме били до към  12 часа навън. Според мен е безопасно, да. Но сме се придвижвали в стария град и около центъра основно, а там си е по-оживено.
Но пък май доста се краде. Моторите като ги паркират и слагат едни дебели вериги ми направи впечатление...
Като се настанихме в квартирата и хазаинът вика: тази врата се затваря, после се заключва отвътре, после от това копче я заключвате втори път. 😅

# 548
Има чернокожи ,да. На площада пред университета и до тях денонощно стоеше жандармерия. И в Лече има доста.
Не мисля че създават някакви проблеми

# 549
  • Mostly in my mind
Да,те са навсякъде, но наистина в този парк срещу университетаи на мен ми направи впечатление, че има много.

# 550
  • София
Като се настанихме в квартирата и хазаинът вика: тази врата се затваря, после се заключва отвътре, после от това копче я заключвате втори път. 😅
Ние спахме в Молфета, което е доста по-малко и спокойно градче, но и аз бях изненадана от ключалките. Simple Smile Трябваше да заключваме вратата с две солидни заключалки + включване на аларма. Отделно и входът се заключваше. Но навън не съм се чувствала застрашена. Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 22:05 от Таня67

# 551
И аз щях да питам къде спира автобусът, който е директно за Бари, не за летището.

# 552
Ето тук , което не ми прилича на спирка

Ще питам аз като  пристигнем в хотела

# 553
  • Вестерос
Скрит текст:

Аз даже не се сещам дали сме видели повече от петима чернокожи в Бари, за разлика от Рим, Милано и т.н.

марулета
, точно срещу централната гара на една спирка. Гарата е правоъгълник. Срещу дългата ѝ страна, там има успоредна улица, голяма. Иначе казано над гарата, под нея е пътя за центъра и историческата част. Той почва между сградата на гарата в дясно, а в ляво е една червена сграда, може би е старата им гара.

В Бари се чувствахме безопасно. 4 жени бяхме, но две по две сме обикаляли вечер. Заобикаляхме парка под гарата, там се събират сигурно повече чернокожи, но седи и кола на полицията.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 00:33 от Tiffany А

# 554
Благодаря,Тифани!
    Миналият октомври в Бари не ми направи впечатление да е пълно с негри. Никак даже, а сме вечеряли и се разхождахме до доста късно.

Общи условия

Активация на акаунт